Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Arslan suskunluğunu bozdu

Başkan Arslan suskunluğunu bozdu

AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Hüsnü Boztepe'nin geçtiğimiz aylarda gündeme taşıdığı imar yolsuzluğu iddialarının ardından süren tartışmalara Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan nokta koydu. Çiğli'deki özel bir hastaneye verilen imar izinlerinin bakanlıktan alındığının ortaya çıkmasının üzerine açıklama yapan Arslan önemli mesajlar verdi.

  • Ege Postası
  • 22.09.2017 - 11:43

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- AK Parti'li Boztepe'nin imar usulsüzlüğü yapıldığını iddia ettiği ve üç kat fazla imar hakkı tanındığını ileri sürdüğü Çiğli’deki Özel Can Hastanesi'nin gerekli yapı izinlerini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan aldığı ortaya çıkmış, ortaya çıkan belgeler geniş yankı uyandırmıştı. Gelişmelerin ardından iddiaların hedefi olan Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan suskunluğunu bozarken, Egepostası'na yaptığı özel açıklamada AK Parti'li Boztepe'ye "Temiz siyaset yap" çağrısında bulundu ve "Her şey siyasete alet edilmemeli" dedi.

ARSLAN: HER ŞEYİ SİYASETE ALET ETMESİNLER

İzmir Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yapılan inceleme neticesinde söz konusu sağlık tesisine ait yapı kullanma izin belgesine aykırı bir durum bulunmadığı ve tesise ait mimari projenin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 1 Haziran 2013 tarihinde yayınlanan "Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği" kapsamında hazırlandığı tespit edilmişti. Valilik tarafından yapılan bu inceleme sonucunda yolsuzluk iddialarının hedefi olan Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan'dan Boztepe'nin iddialarına sert yanıt geldi. Konuya dair çarpıcı mesajlar veren Çiğli Belediye Başkanı Arslan, "Çiğli sınırlarında böyle bir sağlık tesisi açılacağını duyunca ilçemiz adına çok sevindik. İzmir'de işsizliğin en yoğun olduğu ilçelerin başında geliyoruz. Biz bu firmaya istihdam konusunda Çiğli halkına öncelik tanımaları konusunda bir ricada bulunduk, kırmadıkları için teşekkür ediyoruz. İlçemizde iş arayan gençleri, firma yetkilileri ile belediyemiz bünyesinde düzenlenen bir toplantıda buluşturduk. Her Çarşamba bu toplantıları zaten yapıyoruz. Yani sadece bu firmaya özel bir uygulama değil. İşsizliği azaltmak amacıyla yaptığımız sosyal bir proje, rutin bir çalışma. Ne yazık ki bunu  bile başka yerlere çekenler oldu. AK Parti yöneticisi verdiğimiz inşaat ruhsatıyla bu konu arasında bir bağ kurarak, kamuoyunda bir yaygara kopardı ve ortalığı ayağa kaldırdı. Suistimal var diyerek, belediyeyi, belediye çalışanlarını, beni zan altında bırakmaya çalıştı. Bundan rahatsız oldular. Sonra firma gidip kendisi inceleme talep etmiş ve soruşturma neticesinde Valilik her şeyin yasalara uygun olduğunu açıkladı. Üzerimizdeki şaibe kalktı, iddialar da boşa çıktı. Buradan şu sonuç çıkıyor, her şey siyasete alet edilmemeli. Bizler Çiğli'de yatırımcının önünü açmak zorundayız. Kimse belediyeyi boşuna şaibe altına almaya çalışmasın. Biz göreve geldiğimiz ilk günden bu yana temiz toplum, temiz siyaset ilkesiyle çalışıyoruz, ne yaptığımız bellidir. Sadece siyaset yapacağım, muhalefet olsun diye konuşmasınlar. Önce siyaseti temizlesinler" dedi.   

O hastaneye izinleri bakanlık vermiş!

BOZTEPE'NİN KAÇAK DEDİĞİ HASTANENİN İZİNLERİNİ BAKANLIK VERMİŞ

Manisa’nın Salihli İlçesi merkezli Can Hastaneleri’nin İzmir Çiğli’de inşa ettiği ve hizmete açmaya hazırlandığı sağlık tesisi önceki ay tartışmaların odak noktası haline gelmişti. İmar planlarında 5 bin metrekare hakkı bulunmasına karşın, mevzuata aykırı şekilde araziye 18 bin metrekare inşaat yapıldığı iddia edilen özel hastanenin tüm izinlerinin kanuna ve imar yönetmeliğine uygun olduğu ortaya çıktı. AK Parti’nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu İzmir İl Başkan Yardımcısı Hüsnü Boztepe geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada Çiğli Özel Can Hastaneleri'ni gündeme taşıyarak flaş iddialarda bulunmuştu. Belediye ve bakanlık yetkililerine ayrı ayrı çağrı yapan Boztepe, imar kanununa aykırı yapılaşma ve yolsuzluk iddialarını kamuoyu ile paylaşarak "Araya hatırlı kişiler girmiş ve duruma müdahale etmiş midir'" sorusuyla da Çiğli'deki tesise 3 kata kadar fazla yapılaşma hakkı tanındığını açıklamıştı. Söz konusu gelişmelerin ardından hedef tahtasına konan hastane yönetimi ise, kamuoyunu aydınlatmak amacıyla İzmir Valiliği'ne yazı yazarak inceleme talebinde bulundu. Projenin denetlenmesini ve rapor hazırlanmasını talep eden Sardes Özel Sağlık Hizmetleri Ticaret A.Ş.'nin bu talebine geçtiğimiz günlerde yine Valilik makamından yanıt geldi. İçişleri Bakanlığı ile Çevre Şehircilik Bakanlığı'nın da dahil olduğu soruşturma sürecinin ardından yolsuzluk iddialarının tamamı çürüdü, Boztepe'nin "İmar kanununa aykırı" dediği hastane inşaatının yürürlükteki tüm mevzuat hükümlerine uygun olduğu resmi raporlara yansımıştı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.