Dolar 32,3289
%0.24
Euro 35,0509
%-0.2
Altın 2.281,720
%0.18
Bist-100 9,00
%2.18

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Atila'dan delege seçimi değerlendirmesi

Başkan Atila'dan delege seçimi değerlendirmesi

Hafta sonu Bornova’da yapılan delege seçimlerinin ardından Belediye Başkanı Olgun Atilla’dan çarpıcı açıklamalar geldi. Başkan Atila net konuştu

  • Ege Postası
  • 12.09.2017 - 14:54

EGEPOSTASI- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun belediye başkanları ile yaptığı toplantıda “Örgütün işine karışmayın” mesajının ardından gözler, İzmir’de yapılan delege seçimlerine çevrildi. Bazı ilçelerde belediye başkanlarının müdahale ettiği ve tartışmaların yaşandığı İzmir delegasyonunda Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla’dan Egepostası’na çarpıcı açıklamalar geldi. 

Başkan Atilla, tek kırmızı çizgisinin partisine zarar vermemiş insanlar olduğunu belirterek, "Bornova belediye başkanıyım. Tek kırmızı çizgim partiye zarar vermemiş insanlar. Bunun dışında herkesin delege olmasını istiyorum. Ben taraf değilim, tarafsızım" dedi. 

DELEGE SEÇİMLERİNE AYIRACAK VAKTİM YOK 

Delege seçimlerine müdahale ettiği iddialarını kesin bir dille reddeden Olgun Atilla, "Ben Atatürk’ten ve Cumhuriyetten yana tarafım. Benim işim belediyecilik. Belediye hizmetlerini sosyal belediyeciliğe uygun olarak yapmaya çalışıyorum. Delege seçimlerine vakit ayıracak kadar vaktim yok. Tam tersine ülkenin kaderi ve Bornova’nın geleceği için ne yapabilirime bakıyorum" diye konuştu. 

HAYATIMDA KİMSEYE TELEFON AÇIP 'ŞUNU YAP' DEMEDİM 

CHP kulislerinden Erzene Mahallesi'nde hafta sonu gerçekleşen delege seçimlerinde 'taraf' olduğu, 'listelere müdahale ettiği' suçlamaları hakkındaki eleştirileri yanıtlayan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla, açıklamalarını şöyle sürdürdü: 

"Benim için şu-bu kazanmış fark etmiyor. Kaybeden de öbürleri de hepsi bizim arkadaşlarımız, partililerimiz. Bırakın partili birine, eşime bile 'şunu yap' diyecek biri değilim. Hayatımda kimseye telefon açıp, 'şunu yap, bunu yap' demedim. Belli bir çizgide siyaset yapıyorum. Benim parti içinde kırmızı çizgim, partiye zarar veren, faul hareket yapanlar olursa onların delege olmaması. Bunun olmaması gerektiğini yönünde görüşüm olur."

PARTİ ÜSTÜ SİYASET ANLAYIŞI İSTİYORUM

"Benim her zaman savunduğum bir şey var. Partimizde birlik berberliğe ihtiyacımız var. Bu nedenle delege seçimlerinde savunduğum şey, tek liste tek liste tek liste. Ben bunu uzun zamandır söylüyorum. Benim delege seçimlerine bir listeye destek vermek için bir tavrım olamaz. Mimarlık okudum, fakültedeyken de ben işimi önceden planlardım. Böyle bir mantık yok. Ben hiçbir mahalleye üye kaydı yapmam. Bu işlerle uğraşmam. Bornova’da herkes benim ilkokul, lise, futbol arkadaşım, akrabam. Ben nasıl taraf olayı? Ben fikir sorarım, insanların fikriyle besleniyorum. Benim isteğim tüm beğenileri bir araya getirmek" diyen Başkan Atilla, açıklamalarını şu şekilde sonlandırdı:  "Başkanlar, adaylar, ilçe yönetimiyle sosyal uzlaşıyı sağlamak istiyorum. Bende şucu, bucu ayrımı yok. Benden önceki belediye başkanlarına saygısızlık yapmam. Parti üstü siyaset anlayışı istiyorum. İnsana yakışır siyaset anlayışı. Olayları hoşgörüyle kazansın. Bizim amacımız insan kazanmak."

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.