Dolar 32,5259
%0.12
Euro 34,9324
%-0.11
Altın 2.439,530
%0.14
Bist-100 9.717,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Çeşmelileri sandığa çağırdı

Başkan Çeşmelileri sandığa çağırdı

İzmir'in Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, anayasa değişikliği için yapılacak bir referandumda herkesin sandığa gitmesinin şart olduğunu ifade etti.

  • Ege Postası
  • 04.04.2017 - 10:30

CHP'li Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, 16 Nisan referandum çalışmaları kapsamında her gün yüzlerce vatandaşla birlikte olduğunu söyleyerek Çeşmelilerin rejim değişikliği ile ilgili bir oylama yapılacağını bildiğini savundu. Getirilmek istenen sistemin ülkenin, parlamenter demokratik sistemden sapması anlamına geldiğini öne süren Dalgıç, "2014 ile 2017 arasında ülke olarak bol aksiyon yaşıyoruz. Sürekli bu gerilim ayrışmaya yol açıyor. Ülkemizin çok daha fazla birlikte olması gerektiği dönemlerden geçiyoruz. Toplumumuz, seçimlerden yoruldu. Anayasa, mutlaka iyileştirilmeli, değiştirilmeli. 1982 Anayasası'nın sıkıntılarını biz de yaşadık. Ama anayasalar, öyle üç ayda, beş ayda düzenlenip de referanduma gidilecek yasalar değildir. Anayasa, ülkede yaşayan tüm kesimlerin uzlaşısı demektir. Tüm vatandaşlarımızın haklarının korunabileceği, tümünü kucaklayabilecek, herkesin 'Evet' diyebileceği bir Anayasa çıkarmak gerekir. Maalesef gelinen noktada, bunun olmadığını hepimiz görüyoruz" diye konuştu. 

16 Nisan'da bütün vatandaşların sandığa gitmesi gerektiğini söyleyen Başkan Dalgıç, "Anayasa değişikliği için bir seçim yapıyorsak, herkesin sandığa gitmesi şart. Referandumda, kendi geleceğimizi, rejimimizi oyluyoruz. Rejim oylanırken, herkesin söz söyleme hakkı vardır. 16 Nisan'daki oylamada, Sayın Cumhurbaşkanı zaten yerinde kalacak. Başbakan, 

bakanlar ve Parlamento zaten yerinde kalacak. 2 yıl sonra devreye girebilecek bir değişikliğin de 2 yıl önceden oylanması da çok ilginçtir. Ben, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde yaşayan her vatandaşımın doğru karar vereceğine inanıyorum" dedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.