Dolar 32,4873
%0.12
Euro 34,7668
%0.13
Altın 2.490,220
%1.13
Bist-100 9.533,00
%0.03

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan’dan kız öğrencilere yeni yurt müjdesi

Başkan’dan kız öğrencilere yeni yurt müjdesi

Ödemiş Belediye Başkanı A.Mahmut Badem öğrencilerin yurt soruna çözüm buldu. 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü’nde 100 kişilik yeni kız yurdunun kısa sürede hizmete sunulacağı müjdesini verdi.

  • Ege Postası
  • 11.10.2017 - 15:10

İlçede eğitim gören yüksekokul ve ortaöğretim öğrencilerinin konaklayacağı Belediyeye ait 98 kişi kapasiteli konukevinin yetersiz gelmesi nedeniyle Belediye Başkanı Mahmut Badem öğrencilerin konaklama sorununa çözüm buldu. Başkan Mahmut Badem’in talebi üzerine, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra kapatılan Sena Yurdu işletilmek üzere Ödemiş Belediyesi’ne verildi.

11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü’nde açıklama yapan Başkan Mahmut Badem; “İlçemizde iki yüksekokul ve kent merkezine uzak mahallelerden gelen ortaöğretim öğrencileri bulunmaktadır. Belediyemize ait konukevinin kapasitesi gelişen büyüyen ilçemiz için yetersiz kalıyor. Ev kiralarındaki artışı da göz önünde bulundurduğumuzda öğrencilerimizin çoğunluğu konaklamayla ilgilisi sıkıntı yaşıyor. Belki bir kısmı da yurt olmamasından dolayı öğrenimine ara vermek zorunda kalıyordu. Kız çocuklarımızın okutulması için imkanlarımız kapsamında tüm çalışmaları yapıyoruz. Öğrencilerimizin konaklama sorununa çözüm bulmak amacıyla Kredi Yurtlar Kurumu tarafından yapılacak yurtla ilgili çalışmalarımız devam ederken KHK sonrası ilçemizde kapatılan iki özel yurdu işletme talebimizi ilettik. Konuyla ilgili ilk olarak Sena Yurdu işletilmek üzere belediyemize verildi. Bu konuda destek veren sayın Kaymakamımız Celil Ateşoğlu’na çok teşekkür ederim. Gerekli tadilat çalışmalarını en kısa sürede tamamlayarak öğrencilerimizin hizmetine sunacağız. Çakırağa Öğrenci Yurdu’nun da erkek öğrencilerin konaklaması için işletme talebimiz devam ediyor” dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.