Dolar 32,5734
%0.1
Euro 35,0284
%0.57
Altın 2.435,370
%0.5
Bist-100 9.764,00
%0.43

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Delican'dan Kılıçdaroğlu'na 'Sopa' tepkisi

Başkan Delican'dan Kılıçdaroğlu'na 'Sopa' tepkisi

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican; CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun " Bir başkan olsun, elinde de sopa olsun, birisi aykırı bir düşünce söylediği zaman kafasına vursun diyorsa evet oyu kullansın" sözlerine tepki gösterdi. "Nedense bu dili seviyor. Diliyle dövdüğünün farkında değil' dedi. Başkan Delican'dan Kılıçdaroğlu'na 'sopa' tepkisi

  • Ege Postası
  • 05.03.2017 - 11:19

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican; Kılıçdaroğlu'nun gençlerin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile tuzağa düşürüleceği iddiasına "Gülünç! Gençleri vekil olarak kim seçece? Yine halk! Cumhurbaşkanı, Bakan vekil mi atayacak ki çocuğunu atasın. Meclise, AK Parti sıralarına baksın; milletin seçimiyle gelen gencecik esnaf, memur, işçi çocukları var" sözleriyle karşılık verdi. 

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde; bir sopanın olduğunu ama adının tokmak olduğunu;  onun da milletin elinde olacağını söyleyen AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican sözlerini şöyle sürdürdü;

"Sayın Kılıçdaroğlu; düşüncelerini savunurken karşısındaki için nedense bir şiddet dili, bir şiddet metaforu kullanmayı seviyor. Bir padişahlık, diktatörlük nakaratı tutturmuş gidiyorlar. İtiraz edebilirler, Hayır'cı olabilirler ama mübalağa yapmak ve mübalağayı da aşan iddialarla ortaya çıkmak geri teper. Savunduğumuz hükümet sisteminde tokmak da davul da halkın elinde olacak. Cumhurbaşkanı'nı da yürütmenin başı olarak halk seçecek, yasaları çıkaracak milletvekillerini de." dedi.

OKUMUŞ OLSALAR BİLE İŞE YARAMIYOR

"Yakında, Cumhurbaşkanlığı için kişiselleştirmelerine devam ederse şaşırmam! İtirazlarına dayanak olsun diye yalan yanlış, gerçek dışı benzetmelere, had hudut tanımayan bir dile  fazlaca meyletmiş durumdalar çünkü" diye konuşan Başkan Bülent Delican; sözlerini şöyle sürdürdü:

"İzmir'in hassasiyetleri üzerinden siyaset yapmaktan usanmadılar. Sistem değişikliğinin maddelerini açıp okumuş olsalar bile işe yaramıyor ne yazık ki! Ama biz de şunu söylemekten usanmayacağız. Bu bir rejim değil, sistem değişikliğidir. Hatta reformudur. Ve bu reform; bir sopa yaratıyorsa, halkın eline veriyor. İşlerine gelmeyen bu mu yoks? 16 Nisan'da da halkın huzura çıkarılan, oluruna sunulan sistemde; bugün dokunulmaz olan Cumhurbaşkanı'na yargı yolu açılıyor. Kanun çıkaramıyor. Karar verme yetkilerinde ise temel hak ve özgürlükler yok! Üstelik; icraatın başı olarak meclisin onayı olmadan kaynak kullanamıyor, bütçe planı uygulayamıyor. "

BELEDİYELER DE ÖRNEK

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Apartman yönetimi örneğini beğendiğini ancak, tersinden kullanmasını anlayamadığını belirterek ironik bir karşılık veren Başkan Delican; "Buna belediyeleri de eklemeliydi. Çünkü; kuvvetler ayrılığı, milletin seçtiği kuvvetlerin birbirini denetimi ve hizmet üretmek için uzlaşmak zorunluluğu her ikisinde de var. Belediyelerde de yürütmenin başı belediye başkanı, halka hizmeti o götürüyor. Yine halkın seçtiği belediye meclisi, faaliyet raporunu, çalışma planını bütçeyi onaylıyor. Esas olan icraat, yani kalkınma ve istikrar. Halkı hizmetsiz bırakmak lüksünüz yok. Şehrinizi, ilçenizi yatırımsız bırakmak lüksünüz yok. O yüzden aynı yere yumruk vurmak, bunu yaparken de demokratik ve yasalardan doğan haklarınızı kullanmak durumundasınız. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi de bunu öngörüyor. Birbirini denetleyen kuvvetler ve milletin egemenliği. Çünkü eninde sonunda milletin önündeki sandıkta hesap veriyorsunuz" diye konuştu.

GENÇLERE ADRES: BENİM BABAM MİLLETİN TA KENDİSİDİR 

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir açıklamalarında; gençlere tuzak kuruyorlar çıkışına karşılık veren Başkan Delican; "Allah aşkına elinizi vicdanınıza koyun, bu kadar da ileri gidilemez. Kendi çocukları olacak diyorsunuz. Cumhurbaşkanlığı Sistemi'nde vekili kim seçiyor, halkın kendisi. Atama yapılacak diye bir değişiklik mi va? Hayır! Yani, yasa değişikliği teklifi ortada. Açıp bir daha okusunlar. Benzer örneklerini görmek için de Meclisteki AK Parti sıralarına baksınlar. Çiftçinin, memurun, bakkalın, manavın kendisi de var, çocukları da. Hepsini milletimiz seçti. Yine öyle olacak." dedi.

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican; seçilme yaşının indirilmesi dışında başka bir değişiklik barındırmayan yeni hükümet sisteminin bu teklifle, siyasette dinamizm hedeflediğini hatırlatarak; "https://www.youtube.com/watch'v=SCGiYCaUvbU adresinde, bizim gençlerimizi görecekler. 'Benim babam milletin ta kendisidir' diyen ve milletin teveccühü ile o makamlara erişen manav çocuklarını, memur çocuklarını görecekler. Siz de onları aday gösterin, milletimizin onayına sunun, seçilsinler. Adında halk geçen bir parti olmak yetmez" diye konuştu.

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.