Dolar 32,3613
%0.14
Euro 34,9630
%-0.29
Altın 2.325,440
%0.22
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Görmez'den fırıncılara son çağrı

Başkan Görmez'den fırıncılara son çağrı

Basın mensuplarıyla iftarda buluşan Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, “İlçe halkına İzmir’in en pahalı ekmeğini yediren fırıncı esnafına son çağrıda bulunuyorum. Fiyatları düşürmezlerse vatandaşlarımızdan gelen talebi yerine getireceğim" dedi. Başkan Görmez'den fırıncılara son çağrı

  • Ege Postası
  • 03.06.2017 - 10:24

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez ilçede görev yapan basın mensuplarıyla iftar yemeğinde buluştu, gündeme dair gazetecilerin sorularını yanıtladı. Sağlık, eğitim, ulaşım, tarım, turizm, çevre,spor,sanayi ve altyapı alanlarında devam eden 135 projeden örnekler veren Başkan Görmez “Kamu ve belediye yatırımlarında tam bir sıçrama yaşanıyor. İlçe öylesine hızlı gelişiyor ki, sadece yatırımcıların değil, yaşam kalitesini arttırmak isteyenlerinde akınına uğradı” ifadesini kullandı.

Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez , büyüme yaşanırken, ilçenin geleceğe dair yol haritasını doğru belirlemek gerektiğini, bunun için en büyük önceliğinin toprağı, havayı, suyu, doğal dokuyu korumak olduğunu belirterek şunları söyledi” şimdi Torbalı’nın merkezinde Devlet Hastanesinin yanı başında, En büyük çevre projemiz olan Fetrek Çayı Sultanlar Vadisinin tam ortasında kurşun fabrikası ruhsatına izin verilmiş. Bu kurşun tesisleri İzmir/Gaziemir’de tam bir çevre felaketine neden olmuştu. Radyasyonlu atıkların fabrika arazisine gömülü bulunmasıyla başlayan Türkiye Çernobili tartışmaları, kamuoyu baskısı, açılan davalar sonucu söz konusu fabrika apar-topar taşınmıştı. Burada ise dönemin belediye başkanı ne yazık ki buna ruhsat vermiş. Fabrikada çalışırken zehirlenen, sakat kalan işçilerle konuştum. Bu durum bizi kaygılandırıyor. Buna ruhsat verenler Torbalı’nın bağrına hançer saplamışlar” şeklindekonuştu.

EKMEK FİYATLARI DÜŞÜRÜLMEZSE GEREĞİNİ YAPMAK ZORUNDA KALACAĞIM

Ramazan ayı öncesi ekmeğin 1.25 liradan satılmaya başlanıldığını, göçle gelen dar gelirli kalabalık ailelerin bundan etkilendiğini vurgulayan Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez , fırıncıları uyararak “Fırıncı esnafımızın da üzülmesini, sıkıntı yaşamasını asla istemem. Ancak bu zamdan geri adım atmalarını, İzmir ortalamasında bir ekmek satmalarını istiyorum. Yoksa gereğini yapmak zorunda kalacağım. Yarın geç olmadan fiyatları makul seviyeye çeksinler” dedi.

135 PROJENİN HER BİRİ DEĞİŞİMİ TETİKLEYECEK DEĞERLERE SAHİP

Sağlık, eğitim, ulaşım, tarım, turizm, çevre, spor,sanayi ve altyapı alanlarında devam eden 135 projeden örnekler veren Başkan Görmez “ misyonunu tamamlayan merkez ilçeler var. Her bakımdan gelişme olanakları yok. Torbalı ise bölgede bir sinerji oluşturdu. Pozitif bir rüzgar esiyor. Özellikle konut yatırımcıları ilçeye akın ediyor. İZBAN’nın gelmesiyle yaşam kalitesini artırmak isteyen vatandaşlarımızda ilçemizi tercih ediyor. Göreve geldiğimizde Torbalı’nın nüfusu 140 bin dolayındaydı. Şimdi Torbalı nüfusu 170-180 bini aşan İzmir’in en hız gelişen ilçesi, her ay yeni sokaklar kuruluyor. İlçe şantiye alanına dönmüş durumda. Bir Selçuk nüfusu kadar artış oldu ve bu devam ediyor.

Belediyenin gücünü aşan yatırımlarda merkezi hükümetin desteğini almaya çalışıyoruz. Fetrek Çayı Sultanlar Vadisi Projesi, Devlet Hastanesi, Huzur Evi’nin işletilmesi, SGK binası gibi oldukça sağlıklı işleyen projelere şimdi Ayrancılar Gençlik Merkezi’de eklendi. İnşaatına başlandı. Karayollarına dair ciddi yatırımlar yapılıyor”

TORBALI TAM BİR ŞANTİYEYE DÖNDÜ…

İlçenin tam bir şantiye alanına döndüğünü vurgulayan Başkan Görmez “ Kentlere değer ve anlam katan, yaşam kalitesini, bilinirliğini arttıran, ona kimlik ve farkındandık kazandıran eserlerin başında; Meydanlar, Parklar, Bulvarlar, Camiler, tarihi doku ile özgün yapılar gelir. Göreve seçildiğimiz süre içinde öncelikli hedeflerimizden biriside buydu.Torbalı’da altyapı, çevre, kentleşme yatırımlarını gerçekleştirirken klasik belediyecilik hizmetlerinin biraz daha dışına odaklandık. Özellikle sosyal belediyecilik hizmetlerini vereceğimiz , sosyal market, sosyal eğitim merkezleri TOSEM’ler inşaatları bitmek üzere. Çoğu meydanlarımızı bitirdik. Ayrancılar, Atatürk, Çapak, Yazıbaşı, Pancar, Karakuyu’da meydan projelerini hayata geçirdik.Torbalı meydanı bitmek üzere.

HER ŞEYİN BAŞI EĞİTİM

Torbalı; genç nüfusun İzmir ortalamasının üzerinde olan bir ilçemiz. İlk öğretim döneminde 35 bin dolayında öğrencimiz bulunuyor. Derslik konusunda ciddi sıkıntılar yaşanıyordu. Önce Milli Eğitime 50 dönüm dolayında arsa bağışladık. Okul, derslik inşaatları hızla devam ediyor. Bir kısmı eğitim-öğretime açıldı. Bazıları ihale aşamasında…Bunların toplamı 25’i buluyor.

Çaybaşı, Kırbaş, Pancar, Çaybaşı Atatürk, Çaybaşı Yeni Mahalle, Özbey, Eğerci, Çapak, Atalan mahallerimizde düğün salonları yaptık. Bitenler, hizmete açılanlar var, yakında hizmete açılacak olanlar var. Ayrancılar Düğün Salonunun ihalesi yapıldı. 27 çocuk parkı Ve fitnes alanını hizmete açtık.Abdülhamit Bulvarı, Haluk Alpsü bulvarını, Yazıbaşı bulvarını, Ayrancılar Ege Kent Mahallesi 134 sokaktaki bulvarları ,Ayrancılar Fevzi Çakmak, Tepeköy yürüyüş ve sevgi yolunu bitirdik.

DEVLET HASTANESİ BİTTİ

Göreve daha gelmeden önce bir anket yaptırmıştık. Halkın yüzde 65’i ısrarla devlet hastanesi istemişti. Şimdi Küçük Menderes havzasının en büyük hastanesinin yapılmasını öncülük ettik. 250 yataklı hastanemizde son hazırlıklar yapılıyor" diyerek sözlerini tamamladı.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.