Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Görmez'i hedef alan o haberlere mahkeme 'dur' dedi

Başkan Görmez'i hedef alan o haberlere mahkeme 'dur' dedi

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez hakkında “Başkan Görmez’ in Akaryakıt İstasyonu hariç, hepsi buhar oldu” başlığı ile gündeme getirilen haberin, kumpas olduğu iki ayrı mahkeme kararıyla tescillendi. "Yalan haber" olduğu kanıtlanan iddialarla ilgili olarak mahkeme bütün yayınların kaldırılması kararı aldı. Torbalı Belediyesi'nden o habere açıklama!

  • Ege Postası
  • 17.08.2017 - 15:09

Torbalı Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklamada; Geçtiğimiz aylarda İzmir merkezli yerel bir internet sitesinde  “Başkan Görmez’in Akaryakıt İstasyonu hariç, hepsi buhar oldu” başlığı ile yayınlanan ve Torbalı Belediye  Başkanı Adnan Yaşar Görmezi’i itibarsızlaştırmayı hedefleyen haberle ilgili mahkeme kararı açıklandı.

Başkan Görmez tarafından başlatılan hukuksal sürecin sonunda, anılan haberin “Yalan Haber” olduğu ve yayından kaldırılması gerektiğine mahkemece karar verildi. Söz konusu haberde;  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nca yapılan 1/5000 ölçekli imar planı değişikliği ile Torbalı’da bulunan birçok akaryakıt istasyonu ticari alana çevrilmişti. Büyükşehir Belediyesi'nce yapılan bu değişiklik, söz konusu yalan haber ile Torbalı Belediyesi'ne ve Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez’e mal edilmeye çalışılmıştı. Konuya ilişkin Torbalı Belediye Meclisi'nde açıklama yapan Başkan Görmez, Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nca yapılan 1/5000 ölçekli imar planı değişikliğine 28 ayrı maddeden oluşan itirazın Torbalı Belediyesi'nce yapıldığını dile getirmişti. Ancak tüm açıklamalara rağmen söz konusu yalan haber üzerinden siyaset yapılmaya çalışılmıştı.

“MAHKEME KARARINDAKİ İLGİNÇ DETAY”

Başkan Görmez tarafından başlatılan hukuksal süreç içerisinde bir internet sitesinin avukatının mahkeme kararına yansıyan beyanları dikkat çekti. Avukat Mahmut Yılmaz beyanında “ Torbalı’da iki dönem belediye başkanlığı yapan eski belediye başkanı İsmail Uygur,  planlamaya itiraz edenlerin avukatı Şehrazat Mercan’ın görüşlerine yer verildiği…” şeklinde ifadeler kullanarak kamuoyunda yaratılmaya çalışılan algının kaynağını deşifre etmiş oldu.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.