Dolar 32,3765
%0.18
Euro 34,9820
%-0.24
Altın 2.325,600
%0.22
Bist-100 9,07
%-0.12

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Görmez'in 15 Temmuz mesajı

Başkan Görmez'in 15 Temmuz mesajı

Torbalı Belediye Başkanı Görmez'in 15 Temmuz mesajı; "15 Temmuz'da bir darbeden çok daha fazlası hedefleniyordu. Hainler başarılı olsaydı Türkiye Cumhuriyeti tamamen ortadan kaldırılabilir, ülkemiz bir başka devletin sömürgesi olabilirdi."

  • Ege Postası
  • 14.07.2017 - 12:43

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez 15 Temmuz hain darbe girişiminin 1.yıl dönümü Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada “ülkemiz çok büyü bir badire atlattı. Eğer hainler başarılı olsaydı Türkiye Cumhuriyeti tamamen ortadan kaldırılabilir, ülkemiz bir başka devletin sömürgesi olabilirdi” dedi.

Darbe girişiminin tarihimize düşmüş utanç verici bir leke olduğunu belirten Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, kalkışmayı bertaraf eden milletin çok ağır bedeller ödediğini belirterek şunları söyledi “ 248 vatandaşımız şehit, 2 bin 193 vatandaşımız ise gazi olmuştur. 15 Temmuz gecesi gerçekleştirilmeye çalışılan darbe girişimi; liderlerine inanan bir milletin, milletine güvenen bir liderin neleri başarabildiğini göstermesi açısından da tarihe not düşürülmüştür. Sayın Cumhurbaşkanımızın kararlı tavrı, milletimizin demokrasiye olan inancı sadece ülkemizi değil, bütün bir coğrafyanın kaderini etkilemiştir. 27 Mayıs'ın, 12 Eylül'ün, 28 Şubat'ın milletimiz üzerinde bıraktığı sosyal, ekonomik enkazın kalıntıları hala dururken,acıları yaşanırken 15 Temmuz’da bunun artık hiçte kolay olmadığını dostumuz, düşmanımız da görmüştür. Yaralarını çok kısa sürede saran milletimiz, kedini yok etmeye kalkışan güçlere karşı daha kararlı adımlarla 2023 hedeflerine odaklanmıştır. Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en kanlı terör saldırısını bertaraf etmekle kalmamış sahip olduğu birlik beraberlik potansiyelini, Çanakkale ruhunu da ortaya koymuştur”

UNUTMAMALIYIZ

Silahsız insanların üzerinden tanklarla geçebilen, uçaklarla bombalayan terör örgütü PDY/Feto’ nun asıl amacının toplumun bütün kesimlerince bilinmesi gerektiğini belirten Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez “ bütün bu yaşananları yok saymaya, buharlaştırmaya, farklı şekiller vermeye, hedef saptırmaya yönelik çabaları görüyoruz. Her vatandaşımızın, tıpkı Çanakkale ruhu gibi, Kurtuluş Savaşı gibi hiçbir ayrım yapmaksızın 15 Temmuz’da ülkemizin nasıl badireler atlattığını, şehitlerimizi, gazilerimizi unutturmadan, her şeyi canlı tutarak yaşmalıyız. “ şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.