Dolar 32,6006
%0.39
Euro 34,8345
%0.29
Altın 2.492,480
%0.32
Bist-100 9.524,00
%-0.01

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
‘Başkan Karabağ’dan en güzel yanıt!’

‘Başkan Karabağ’dan en güzel yanıt!’

Radyo Egepostası’nda, Ozan Özerdem ile Gün Ortası programına katılan Egepostası yazarı Mithat Umutoğulları, Bayraklı’da günlerce gündemden düşmeyen kaçak düğün salonu yıkımının ardından yaşananlarla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. 'Karabağ Alevi düşmanı' diyenlere

  • Ege Postası
  • 05.12.2016 - 17:47

EGEPOSTASI - CHP İzmir’de, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’a yönelik söylenen “Alevi düşmanı” sözlerine en büyük cevabı yine Karabağ’ın, büyük çoğunluğunun Alevi vatandaşlardan oluşan 30 bin Çorumlunun bir araya geldiği ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı törede verdiğini belirten Mithat Umutoğulları, “30 bin kişi Başkan Karabağ’ın konuşmasından sonra dakikalarca ayakta alkışladı.  Bu da İzmir’de Alevilerin üzerinden siyaset yapan, siyasi rant sağlamaya çalışanlara en güzel cevap oldu” dedi.

Karabağ Ankara'da 'Büyük Anadolu Buluşması'nda konuştu!

Radyo Egepostası’nda, Ozan Özerdem ile Gün Ortası programına katılan Egepostası yazarı Mithat Umutoğulları, Bayraklı’da Alevi derneğinin işlettiği kaçak düğün salonunun yıkımının ardından yaşananlarla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Umutoğulları, şunları söyledi:

Bu konu hakkında çok şey yazıldı çizildi. Bizim de köşelerimizde ve gazetelerimizde çok gündeme taşıdığımız bir konuydu. Aslında çok büyütülmesi gereken bir konu değil. Kaçak bir düğün salonu ve bu salonun yıkılması gerekiyor. Bir taraftan şöyle bir durum var. Yasalarla bu ülke yönetilsin diye bu işin savunucusu olanlar var. Bu işin içerisinden bu iş için en çok bağıran sosyal demokratlar, solcular ve devrimciler, kendisinin öyle olduklarını düşündükleri, düşündüğünü söyleyen insanların bir baktık ki kaçak düğün salonu üzerinden ve Alevilerin üzerinden kendilerine bir siyasi menfaat çabalarını gördük. İnanılmaz bir şeydi bu ama bu her anlamda ÖDP’lisini de diyebiliriz, EMEP’lisini de diyebiliriz, CHP'lisini diyebiliriz.

MENFAAT İÇİN ORAYI YANGIN YERİNE ÇEVİRDİLER

AK Partilisini diyebiliriz aklına hangi siyasi düşünce geliyorsa böyle bir durum oluştu.  Sonuçta mahkeme bir karar vermiş, zaten buranın yıkım kararı çıktığında Cemevi'nin yöneticileri gidip mahkemeye müracaat ettiler. Mahkeme de yürütmeyi durdurma kararı verdi. O süreç içerisinde zaten yıkım yapılmadı. 'Kardeşim ben burayı yıkacağım, banane, mahkeme kararıymış beni ne ilgilendirir, ben yıkarım, mahkeme falan dinlemem’ demedi. Fakat sonra mahkeme yürütmeyi durdurma kararını kaldırdı, ‘Burası kaçak bir yapı, burasının yıkılması gerekiyor’ dedi ve yıkıldı.  Şimdi asıl trajikomik olan mevzu bundan sonra başlıyor. Adalet savunucuları var ya özellikle Cumhuriyet Halk Partililer… Beni dinleyen saf CHP'lileri ayırıyorum. Fakat menfaatçi kişiler bir anda ortalığı yangın yerine çevirdiler.  Hasan Karabağ sanki AK Partili, MHP'li ya da HDP'li bir belediye başkanıymış gibi… Düğün salonunu yıkıyor ve CHP'liler gelip onu eleştiriyor.

CEMEVİ YIKILIRSA ÖNÜNDE ÖNCE BİZ DURURUZ

Farklı bir partinin belediye başkanına bunu yaparsın, siyasi bir hamle yaparsın. Bunu anlarım. MHP'liler tepki göstermiyor, AK Partililer tepki göstermiyor, HDP'liler tepki göstermiyor, CHP'liler ise deli gibi tepki gösteriyor.  Peki niy? Bir ibadethane olsa hep beraber gidelim önünde duralım. Cami olur, cemevi olur, kilise olur, hep beraber gidelim önünde duralım.  İnsanların ibadetindeki hassasiyetini herkes biliyor. Türk topumu bir kere, ister Hıristiyan yetişsin, ister Müslüman yetişsin, isterse de başka bir şey olsun, herkesin inançlar üzerindeki hassasiyetini biliyoruz.

Biz bu değerlerle yetişmiş bir toplumuz. Bizim kalın çizgilerimiz var. Ölürüz ama o ibadethaneyi yıktırmayız. Hiç bir itirazım yok. Bu olsa hep beraber gidelim, zaten herkesten önce biz orada olurduk. Ama bu özellikle CHP'li yöneticilerin bugün o yönetimde olan ve o bölgede muhalif olan kişilerin kalkıp da bunun üzerinden siyaset yapmaları çok ayıp bir şey. CHP'nin ne kimliğine ne de misyonuna yakışır bir durum değil.  Çok geçmiş bir konu ama üzerinde konuşuyoruz. Açıkçası kendi belediye başkanlarının yaptıklarını, inanın muhalefettekiler bile yapmaz.

SEN GEL YALANDAN İSTİFA ET

Bu kadar düşmanca bu kadar da bel altından saldırgan bir tutum içerisinde olmaları çok enteresan. Daha vahimi ise köşe yazıma taşımıştım. Çok enteresan bir durum var. Diyorlar ki 'Gel bakalım ilçe başkanım, ne oldu ya parti bu işten çok zarar görecek. Eee ne yapalım, gel sen yalandan bir istifa et, biz de gideriz, kamuoyuna ilçe başkanımız tepki gösterdi istifa etti, ama biz istifasını kabul etmiyoruz'. Senaryoya bakar mısın koskoca CHP'nin 5 tane il yöneticisinin ürettiği çözüm bu.

ALEVİLERİ NEDEN KANDIRIYORSUNUZ

Alevileri neden kandırıyorsunuz zaten üzerine basıp siyaset yapıyorsunuz. Neden kandırıyorsun, neden yalanla dolanla kandırıyorsun. Bana birisi bunu anlatsın. Beni mahkemeye vermişler. Beni neden mahkemeye veriyorsun. Ben bunu ortaya çıkardım. Kimi kanırıyorsun sen. Kimi kandırıyorsunuz siz. Ben burada yayında yine söylüyorum 'Yalan söylüyorsunuz eğer varsa yüreğiniz verin beni mahkemeye. Ben ispatlayacağım. Söz veriyorum kanıtlayın, ben bu mesleği bırakacağım. Buradan söz veriyorum, bir daha ne bu mikrofonun başına geçeceğim, ne de klavyenin başına geçip gazetecilik öyapacağım. Sz veriyorum, bütün İzmirlilere söylüyorum. Şerefim ve namusum üzerine bırakacağım. Ama ben bunu o gün de söyledim ben bunu ispatlarsam istifa etsinler zaten istifa etmeleri lazım.

KARABAĞ’IN KENDİNE HAS BİR TARZI VAR

İnsanları kandırarak, yalan söyleyerek bunu yapan bir ismin zaten siyaset yapması doğru değil çünkü artık insanlar size inanmıyor. Zaten ne oluyorsa CHP’de oluyor. Dünkü sayın Karabağ'ın konuşması da önemliydi. 30.000'e yakın Çorumlu bir araya geldi, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu da katıldı, Karabağ’ın verdiği mesajlar çok önemliydi. Zaten kendi tarzında bir Belediye Başkanı normal çizgiden çok daha farklı bir çizgisi var. Verdiği siyasi mesajlarla kendi tabanına ve ciddi anlamda kamuoyunda da bir karşılığı olan bir isim, o gün orada söylediği cümleler de güzeldi. 30.000'e yakın Alevi vatandaş vardı, neden kimse yuh çekmedi, neden kimse yumurta atmadı ve sitemize koyduk videosunu da, insanlar Karabağ'ı ayakta dakikalarca alkışladılar. Ne oldu, hani Hasan Karabağ Alevi düşmanıydı. 30.000 kişinin önüne çıktı. Karabağ'ın Alevilere yönelik devam eden iki projesi daha var ve belediye çalışanlarının %60'ı Alevi. Yanında çalışanlar Alevi. Sevgili Ozan. Şoförü ve yardımcısı Alevi, böyle Aleviler hakkında böyle bir kafa yapısına sahip olan biri yanında bu kişileri çalıştırır mı'

ÖZERDEM,” BÖYLE HAYATI BİR KONUYU BAŞKAN EKİBİ İLE KONUŞUR

Konuşmanın bir bölümünde araya giren program yapımcısı Ozan Özerdem ise “Kaldı ki bu konuda belediye başkanı hata yapsa yanında olan arkadaşları “ Başkanım siz hata yapıyorsunuz” demez m? Biz bu gazetede veya radyoda bir şey yaparken, en basiti bir kabloyu değiştirmek için dahi elli defa tartışıp konuşuyoruz.  Biz bu kadar basit bir şeyi konuşurken böyle hayati bir konuda Belediye Başkanı yardımcıları ile konuşmaz mı'

Mithat Umutoğulları; ise, sözlerine söyle devam etti;  “Bu işi profesyonel siyasetçiler dışında kaşıyan yok. Bir tek önümüzdeki dönem Bayraklıda belediye başkanı olmak isteyenler, yada orada kendisine siyasi rant çıkarmak isteyenler, yada bu süreçte İzmir’de Hasan Karabağ’ın yükselişinden rahatsız olanlar, ve onun önüne geçmek isteyenler.  Ya da kongre hesaplaşması olanlar. Düşünebiliyor musun sevgili Ozan, bir tarafta 21 ilçe 1 Büyükşehir Belediye Başkanı, 27 İlçe Başkanı diğer tarafta ise, 1 Belediye Başkanı 3 ilçe Başkanı aradaki oy farkı sadece 5 oy…

CHP İl Başkanı Ali Asuman Güven seçilir seçilmez İl Başkanlığında görev tanımı yaptı. Ve 1.bölge ve 2. bölge diye ayırdı. Ve bu bölgelere koordinatör ataması yaptı. Her bölgenin sorumlusu ayrı. Buradan soruyorum; 1. Bölge sorumlusu Ednan Aslan’ın ne işi var 2. Bölgede… Bu arkadaş kalkıyor 2. Bölgede Bayraklı’da yıkılan kaçak düğün salonu ile ilgili toplantı yapıyor ve oraya müdahale etmeye çalışıyor. Senin orada bir görevin yok. Sen neden oraya gider toplantı yapasın. Oranın koordinatörü Okan Karlıdağ, bu ona da saygısızlık değil midir' İl Başkanı'na da saygısızlıktır.

İl Başkanlığı dört kişilik bir komisyon kurdu, Bu komisyon gitti orada incelemeler yaptı. Hem dernek yönetimini dinledi hem de belediye başkanını dinledi. Ne dedi bu komisyon, neden bu komisyonun raporu kamuoyu ile paylaşılmad? Geçtiğimiz günlerde CHP Genel sekreterinin de olduğu toplantıda komisyon üyesine soruş-yor, açıklama yapıyor, ama susturmaya çalışıyorlar. Neden biliyor musun, çünkü komisyon üyesi bu konuda cemevi yönetimi ile ilgili olumsuz bir konuşma içinde oluyor. Ondan dolayı susturuyorlar. O toplantıda belediye başkanını disipline verelim diyorlar. Soruyorum sana bir belediye başkanı kaçak düğün salonu yıkıyor diye disipline verilebilir m? Ve bunu CHP’nin en üst düzeyinde olan adamlar söylüyor…

BAŞKANIN GÖREVİNİ YAPILMASI ENGELLENİYOR

Bunun üzerine araya giren Ozan Özerdem,” Belediye Başkanı bir ilçenin kamu görevlisidir. Bir siyasi partinin bir yöneticisi sen bunu yapamazsın diyebilir m? Bir kamu görevlisine.  Hasan Karabağ buranın seçilmiş belediye başkanıdır.  Belediye Başkanı mahkeme kararının olduğu bir ı icraatta partinin bir şey söylemek hakkı yoktur. Siyasetin kamu kurumlarına olmaması gerekiyor. CHP’nin en fazla eleştirdiği konuların başında bu geliyor. CHP AK Parti için “kamuya çok fazla müdahale ediyorlar. Devlet görevlilerinin görevlerini yapmalarına engel oluyorlar. Yasalar çerçevesinden görevlerini yapmalarını engelliyorlar, kendileri de aynı şeyi yapıyorlar “ dedi.

SİZ AÇIK AÇIK YOBAZLIK YAPIYORSUNUZ

CHP İzmir’de Hasan Karabağ için yapılan “Alevi düşmanı” lafına en büyük cevabı Hasan Karabağ, büyük çoğunluğu Alevi vatandaşlardan oluşan 30 bin Çorumlunun bir araya geldiği ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı törende verdi. 30 bin kişi Başkan Karabağ’ın konuşmasından sonra dakikalarca ayakta alkışladı. İzmir’de Alevilerin üzerinden siyaset yapan, siyasi rant sağlamaya çalışanlara en güzel cevap bu oldu. Türkiye’de yaşayan Aleviler, burada yaşayan ve Aleviler üzerinden siyaset yapmak isteyen geri kafalı ve yobaz siyasetçilere pirim vermiyor… Onlar gibi düşünmüyor. Bu yöneticiler İzmir gibi çağdaş, laik bir şekilde yöneticilik yapsınlar. AK Partililer gidip İzmir’in bütün demokratik örgütler ile kontak kuracak, çalışacak. Sen aydınlıktan, çağdaşlıktan, Cumhuriyetten bahsedeceksin ondan sonra kalkıp kapalı kapılar arkasından AK Partililer “gerici, tutucu, yobaz” diyeceksin. Sen burada açık açık yobazlık yapıyorsun. İzmir’de CHP’liler oturup şapkasını önüne koyması lazım.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.