Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Karabağ'dan madımak mesajı

Başkan Karabağ'dan madımak mesajı

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, 22 yıl önce, 2 Temmuz 1993’te 35 aydın ve sanatçının yakılarak öldürüldüğü Madımak olayıyla ilgili konuştu. Karabağ "Bu katliamları anıyoruz. Diri kalsın yaşananlar diye ve unutulmasın diye. Biz onları unutmadık. Biz onları unutmadığımız için en diri savaşı Bayraklı'da veriyoruz" dedi.

  • Ege Postası
  • 02.07.2015 - 22:06
EGE POSTASI / HABER SERVİSİ - Madımak olayıyla ilgili konuşan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin bugüne kadar geldiği süreci değerlendiren Başkan Karabağ, "Aslında o günden bugüne çok daha karanlık hadiselerin yaşadığı günleri yaşıyoruz diye kendimi sorguluyorum ve arkasından Atatürk'ü düşünüyorum. Atatürk öldükten sonra bu ülkeye yönetenlerin büyük bir bölümü,  bu ülkeye emperyalizmi teslim ettiler ve de din eksenli bir yaşam ağırlıklı olarak siyasal islamı bu ülkeyi darbelerle pekiştirerek bugünlere getirdiler" dedi. 

CHP'YE SAHİP ÇIKSINLAR
12 Eylül dönemini hatırlatan Başkan Karabağ, "12 Eylül bunların en kabasıydı. Bu iktidar meclis seçiminde yine iktidarı eleştiren birileri tarafından destekleniyor. Bu da şunu gösteriyor barajlar aşsın diye şu partiye, bu partiye veren Atatürkçü, laik, Cumhuriyetçi ve de yobazlığa karşı sürekli duruş sergilemiş insanlar, bugünleri unutmadan CHP'ye sahip çıksınlar. Benim söylemek istediğim budur. Her sene katledilen Uğur Mumcu'yu anıyoruz. Katledilen Atatürkçü, çağdaş, laik, bilim insanları ve diğer insanları anıyoruz. Sivas'taki yanan, yakılan kardeşlerimizi anıyoruz ama bugünlerde sınırımızın ötesinde çok daha vahşi olaylar yaşanıyor ve bizi yönetenler dünya tarafından siz destekliyorsunuz diye itham ediliyor. Bizi yönetenlere itham var" diye konuştu.

BİRBİRİMİZİ YERKEN BU NOKTAYA GELDİK 
Başkan Karabağ sözlerini şöyle sürdürdü: "İşte ben o zaman kendimizi sorguluyorum. Biz ilerci, yurtsever, devrimci, demokrat diye kendini tanımlayan insanlar yeterince çaba gösteremedik. Ben kendi belediye başkanlığımdan biliyorum. Benim partimin içinde bana muhalefet yapan insanlar, dışarıda Cumhuriyet düşmanı, laiklik karşıtı insanlardan daha çirkin saldırırlar. Biz birbirimizi yerken bu noktalara geldik. Bu ülkenin yüzde 70'i 80'i sağ düşünen insanlara teslim edildi. Dünyanın bütün yobazlıkları sağ unsurlardan çıktı. Bu ülke on yıllardır sağcılar tarafında yönetiliyor. Yobazlığın mihenk taşı, sağ dünya görüşüdür. Çünkü sağ dünya görüşü ırkçı, mezhepçi ve ayrılıkçıdır. Bütün bunların üzerine kurgulanır ve toplum sınıflandırılarak işçisi, köylüsü sürülerek bir avuç sermaye sınıfının üzerine kurgulanmış bir sistem yaratılmış. Bunun içinde zaman zaman alevi-sunni, zaman zaman sağcı-solcu, zaman zaman da Kürt-Türk diye bu ülkeyi birbirine kırdıran emperyalist dünyanın oyuncağı olmuş iktidarlar bizi yönetiyor." 

SADECE BAYRAKLI'DA 18 BİN 900 FAKİR AİLE VAR
Bayraklı'nın Atatürk'ün ve laikliğin kalesi olmayaca devam edeceğini vurgulayan Karabağ, "Bizim insanımızı demokratik yollarla iktidar değişmesinin önünü kapamak için yoksullaştırdılar. 12 Eylül'den beri yoksul bir Türkiye yaratıldı. Bugün 13 milyon kaymakama kayıtlı fakir aile var eşlerini de koyarsanız 26 milyon. Sadece Bayraklı'dan 18 bin 900 kaymakamlığa kayıtlı fakir aile var. Ondan sonra oylarını alıyoruz. Yoksul insan ne yapıyor önce Allah'a sonra Kaymakamlığa sığınıyor. Bugün bu iktidarı ayakta tutan budur. Bayraklı'da bütün karşı duruşlara ve kişisel olarak şahsıma yapılan saldırılara rağmen bu seçimde yüzde 40 oy aldı gerici parti yüzde 28'de kaldı. İşte bütün mesele bu Bayraklı Atatürk'ün, laikliğin kalesi olmaya devam edecek. Bunu unutturmayacağız. Camileri de biz temizleyeceğiz, Cemevlerini de biz bakacağız ama kimseye işe alırken ayırmayacağız, ayırmadık" ifadelerini kullandı. 

ONLARI UNUTMADIK 
22 yıl önce, 2 Temmuz 1993’te 35 aydın ve sanatçının yakılarak öldürüldüğü Madımak olayıyla ilgili de "Bu katliamları anıyoruz. Diri kalsın yaşananlar diye ve unutulmasın diye. Biz onları unutmadık. Biz onları unutmadığımız için en diri savaşı Bayraklı'da veriyoruz. Bayraklı'daki bütün değerlere saygılı Atatürkçü bütün unsurlara teşekkür ediyorum" dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.