Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Pekdaş halkı dinliyor

Başkan Pekdaş halkı dinliyor

Halktan yana yönetim anlayışını kendine ilke edinen Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, mahalle gezilerini sürdürüyor. Vatandaşları evlerinde ziyaret eden Başkan Pekdaş, son olarak Kubilay Mahallesi’ne konuk oldu. Başkan Pekdaş mahalle ziyaretlerini sürdürüyor...

  • Ege Postası
  • 26.03.2017 - 09:19

Kayapınarlılar Taziye Evi’nde mahalleli kadınlarla bir araya gelen Başkan Pekdaş’a Kubilay Mahalle Muhtarı Ünal Kalfa’nın yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konak İlçe Kadın Kolları Başkanı Nurten Serhadbeyi ve ilçe kadın kolları yöneticileri de eşlik etti. Ziyarette Başkan Pekdaş, mahalleli kadınların istek ve önerilerini dinledi, sorularını tek tek yanıtladı.

TARİHİN BİRİKTİRDİĞİ ZENGİNLİK

İzmir’in tarihi semtleri arasında yer alan Kubilay Mahallesi’nin geçmiş yıllardan günümüze uzanan sıkıntılarının dile getirildiği buluşmada altyapı eksikliğinden ve evlerinde tamirat yapamadıklarından yakınan mahalle sakini kadınların aktardığı sorunları tek tek yanıtlayan Başkan Pekdaş, tarihi değerler nedeniyle bölgenin ‘Koruma Amaçlı İmar Planı’ kapsamında olduğunu söyledi. Pekdaş, “Burası İzmir’in en eski yerleşim yerlerinden biri. Binlerce yıldır kent yaşamı burada kesintisiz devam ediyor. Bu nedenle bu bölge Koruma Amaçlı İmar Planı ilan edilmiş. Dolayısıyla herhangi bir ekleme yapmak, yenileme yapmak kanunen suç” diye konuştu.

EŞARP HEDİYE EDİLDİ

Mahalledeki ilkokulun çürük olduğu iddiasıyla yıkılıp yeniden yapılacağı söylentilerini dile getiren mahalle sakinlerine umut veren Başkan Pekdaş, okulun yıkılması gibi bir durumun söz konusu olmadığını söyledi. Yaklaşık 1 saat süren sohbet sonunda Kubilay Mahallesi sakinleri Başkan Pekdaş’a teşekkür ederek, kendilerini burada görmekten her zaman memnuniyet duyacaklarını dile getirdi. Ziyaret sonunda mahalleli bir kadın Başkan Pekdaş’a eşarp hediye etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.