Dolar 32,5995
%0.38
Euro 34,7997
%0.19
Altın 2.505,390
%0.84
Bist-100 9.431,00
%-0.98

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Piriştina'dan canlı yayında flaş açıklamalar

Başkan Piriştina'dan canlı yayında flaş açıklamalar

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina Ege Radyo’ya konuk oldu. Başkan Piriştina, Eylem Aslan ve Gökmen Küçüktaşdemir'in hazırladığı programda ilçenin trafik probleminin giderilmesine yönelik yapılan çalışmalar hakkında detaylı bilgiler verdi. Öte yandan Piriştina 2019’da yeniden adaylık düşünüp düşünmediği ile ilgili soruya şu yanıtı verdi: "O dönem geldiğinde 4-5 şeyin güncellenmesi gerek.  Sağlık durumunuz, niyetiniz, heyecanınız, halkın isteği… Esas karar verici vatandaş. " dedi. Başkan Piriştina'dan canlı yayında flaş açıklamalar

  • Ege Postası
  • 29.09.2017 - 11:55

EGEPOSTASI- Piriştina, trafik sorununa yönelik yapılan çalışmaları şöyle anlattı: "Ana yollardan başladık. Çevre yolundan Buca’ya giriş yoğun… Burada Doğuş Caddesi sıkıntıydı. Yolu 17 metreden 35 metreye çıkardık. Bulvar Türkiye’nin en büyüğü oldu.  Büyükşehir projede destek oldu."

ÇÖZÜM TOPLU ULAŞIMI ARTTIRMAK

Yeni bir çevre yolu kazanacak. Proje noktasında kurumlar mutabık kaldı. Kent merkezine gitmek isteyenler Yıldız Buca Koop girişini kullanacak. Bir daha o aksta trafiği konuşmuyor olacağız. Şirinyer Heykel aksı sıkışan hat da genişleme mümkün değil. İçeri girdikçe tarihi doku var. Yeni bir yol açma imkanı da yok. Çözüm toplu taşımayı arttırmak. Dokunamadığımız üst hattı azaltmak gerek. Bürokratik işler sona gelindi. Büyükşehir metroyu hayata geçirecek. Buca Koop’ta bitiyordu Çamlıkule’ye uzayacak. 2 - 2,5 yılda tamamlandığında Menderes Caddesi olarak adlandırdığımız bölge rahatlayacak. Otobüs sayısı azalacak.

1200 ARACI YER ALTINA ALIYORUZ

Bölge bu anlamda ciddi sorunlar yaşıyordu. Kasaplar Bölgesi bitti. 150 araçlı otopark yapıldı. Buca Çarşı’da bir projemiz vardı. Burada da 160 araçlı otopark yapılacak. 310 araçlı otopark olmuş olacak. Uygulama projesi tamamlandı. Şirinyer’in göbeğine 800 araçlık yer altı otoparkı yapacak Büyükşehir Belediyesi 2 km içinde 1200 aracı yer altına alıyoruz. Çevre yolu açılıyor metro geliyor trafik ciddi derecede rahatlayacak. Cezaevi’nin kalkması gündemde. Kalkmasını bekleyene kadar 5 anlamda olumsuz etkiliyordu. Başta trafik. Burada Menderes Caddesi’nin paralelinde askeri lojmanlar vardı. Bunu yıkıp biraz sağda inşa edersek Menderes Caddesi gibi bir yol açılacak.

YEREL YÖNETİMLER GÜÇLENMELİ

Piriştina, “Esas sıkıntımız belediyeler olarak yasal idari ve mali yetersizlik. Bunların çözüm bulması gerek. Buca’ya özel değil. Her yerde var bu sıkıntı. Dünya bu tür sorunlu yönetim anlayışına karşı yereli güçlendirirken,  biz her geçen gün mahrum hale geliyoruz. Çıkan yasalar elimizi kolumuzu bağlıyor. Bu gidişle müdürlük gibi çalışacağız. Ayrı ayrı kurumlar. Türkiye’nin hayatı boyunca görmediği bir ilçesine yönelik parsel imar değişikliği yapılan bir ülkeyiz. Mali anlamda gelirler çok yetersiz. Bunlar hizmete yansıyor. Bunlar bahane değil ancak önemli şeyler. Vatandaş mazeret duymak istemiyor. En büyük üzüntümüz bu. Elimizin güçlenmesi gerek. Yerel yönetimlerin daha kuvvetli olması gerek. Mahalleyle ilgili karar alacağız bizden çok herkes konuşuyor. Bu belediyelerin ortak derdi. Oturduk mu belediye başkanlarıyla aynı derdi anlatıyoruz” diye konuştu.

ADAYLIK İÇİN O GÜNÜ BEKLEMEK LAZIM

Piriştina 2019’da yeniden adaylık düşünüp düşünmediği ile ilgili soruya şu yanıtı verdi: "O dönem geldiğinde 4-5 şeyin güncellenmesi gerek.  Sağlık durumunuz, niyetiniz, heyecanınız, halkın isteği… Esas karar verici vatandaş. 4-5 yılda ne yapmışız. Araştırma yapmak lazım. Halktan heyecanı görmek lazım. Kendi heyecanınızla birleşirse olur. Bu ikisi çok önemli. Bu ikisi örtüşmezse olsan ne olur olmazsa ne olur. O günü beklemek lazım. Ben kendimi hazır hisseder halkta da devam etme noktasında eğilim olursa ailemde yanımda olur..."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.