Dolar 32,5714
%0.1
Euro 34,9766
%0.42
Altın 2.419,920
%-0.13
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Şahin; 9 Eylül muhasebe yapma günüdür

Başkan Şahin; 9 Eylül muhasebe yapma günüdür

Menemen’in 95. kurtuluş yıldönümü, coşkulu etkinliklerle kutlandı. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törende 9 Eylül’ün önemini anlatan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin; “Bugün, 95 yıl önce onurlu insanların canlarını ortaya koyarak kurdukları vatan için neler yaptığımızın, neler yapacağımızın muhasebe yapma günüdür” dedi. Menemen'de kurtuluş coşkusu

  • Ege Postası
  • 10.09.2017 - 09:23

Düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıldönümünde Menemen, coşkulu etkinliklere ev sahipliği yaptı. Menemen Belediyesi’nin Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlediği kutlama programı, sabah çelenk sunuş töreniyle başladı. Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Cumhuriyet Halk Partisi ve Vatan Partisi İlçe Başkanları, Sivil Toplum Örgütleri Başkanları’nın Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunun ardından, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve Aziz Şehitlerimizin manevi huzurunda 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı eşliğinde Şanlı Bayrağımız göndere çekildi.

54 minik efeden oluşan Menemen Kültür ve Halkoyunları Gençlik Spor Kulübü Derneği Minik Zeybek Ekibi, gösterileriyle törene renk kattı. Menemenli çiftçi bir ailenin çocuğu olan ve videoları internette izlenme rekorları kıran 6 yaşındaki minik efe Kazım Zeybek Şenol’un solo gösterisine de yer verilen halk oyunları gösterinde görev alan çocuklar ve eğitmenlerini kutlayarak konuşmasına başlayan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin; emperyalist güçlerin ülkeyi karış karış pay etmeye başladığı bir süreçte, 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak bağımsızlık ateşini yakıp milli mücadeleyi başlatan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının yazdığı kahramanlık destanları sonucunda İzmir’den düşmanın denize döküldüğünü hatırlatarak, “Hür doğmak, bağımsız yaşamak Türk Ulusu’nun karakteristik özelliğidir. Asırlardır şehit kanlarıyla sulanmış bu topraklar gerekirse bağımsızlık adına Türk Ulusu’nun şehit kanlarıyla tekrar sulanacaktır. Hiç kimse unutmasın ki; her Türk insanının düşüncesi, gerektiğinde vatan uğruna,  bayrak uğruna, bağımsızlık uğruna gözünü kırpmadan şehit olmaktır” dedi.

9 EYLÜL ULUSAL BAYRAMIMIZDIR

9 Eylül’ün tarihinin Türk Milleti için taşıdığı öneme de değinen Başkan Tahir Şahin konuşmasına şöyle devam etti, 

“Bugün, 95 yıl önce bu onurlu insanların canlarını ortaya koyarak kurdukları vatan için neler yaptığımızın, neler yapacağımızın muhasebe yapma günüdür. Önemlidir çünkü; 1919’da başlayan dramatik savaş yıllarının bitip Türkiye için barış yıllarının başladığı gündür. Laik Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı gündür. Bugün sadece onur günümüz değil, sorumluluklarımızı hatırlatma günüdür. Dosta düşmana karşı güçlerimizi birleştirdiğimizi gösterme günüdür. Bugün sadece yerel bayramımız değil, ulusal bayramımızdır. Bugün, her günden daha çok yüreğimizin vatan ve bayrak aşkıyla dolduğu gündür. İşte bu duygu ve düşüncelerle 95 yıl sonra bugün başımız dik olarak bu meydanlara çıkmamızı sağlayan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının, savaşta cepheye cephane taşıyan analarımızın – bacılarımızın, Nene Hatun’ların, Elif Bacı’ların, Halide Edip Adıvar’ların, Kara Fatma’ların, İzmir’de düşmana ilk kuruşunu sıkan Hasan Tahsin’lerin, Menemen’li Ali Çavuş’ların, Belediye Reisimiz Bahri Bey’lerin, Kaymakam Kemal Bey’lerin, eli silah tutan genç yaşlı demeden canlarını veren şehitlerimizin ve dünden bugüne bu vatan uğruna, bu bayrak uğruna terörle mücadelede şehit olan tüm şehitlerimizin önünde rahmet ve minnetle eğilirken, tüm ülkem ve Menemen’liler adına şükranlarımı sunuyorum.”

HERKES ŞUNU İYİ BİLSİN Kİ... 

Başkan Şahin’in, dost düşman herkesin iyi bilmesini istediği son sözleri ise öyle oldu; “Herkes şunu iyi bilsin ki; vatan bir bütündür, bu vatanı hiçbir zaman böldürtmeyeceğiz. Gönderde dalgalanan ay yıldızlı bayrağımızı indirtmeyeceğiz. En önemlisi de kanla, irfanla kurulan Laik Türkiye Cumhuriyeti Devletimizi asla yıktırtmayacağız. Bize bugünleri yaşatan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimize ve gazilerimize binlerce kez teşekkürler. 9 Eylül Kurtuluş Bayramımız kutlu olsun.”

GARNİZONA ŞÜKRAN ZİYARETİ

Cumhuriyet Meydanı’ndaki törenin ardından Menemen Garnizon Komutanlığına gerçekleştirilen şükran ziyaretinde, tüm hemşerileri adına Menemen Garnizon Komutanı Topçu Kıdemli Albay Feridun İşler’e çiçek sunan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, “İzmir’imizin ve güzel ilçemiz Menemen’in kurtuluşunu hep birlikte büyük bir coşkuyla kutluyoruz. 9 Eylül Kurtuluş Günümüzün, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde çok büyük önemi var. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün halkla beraber girdiği kurutuluş mücadelesinde, yanında şanlı ordumuzun olduğunu burada bir kez daha vurgulamak istiyoruz. Şanlı ordumuz dünyaca savaşlar kazanmış ancak en son İzmir’den düşmanı denize dökerek bağımsızlığımızı ilan etmemizin birinci vesilesi olmuştur. Bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak ve Menemen Belediye Başkanı olarak Albayımızın nezdinde Türk Silahlı Kuvvetlerimize, aziz şehitlerimiz ve gazilerimize sonsuz teşekkürler ediyorum. Şanlı ordumuza şükranlarımızı sunuyorum. Hiç kimse unutmasın ki, en üst subayından er ve erbaşına kadar şanlı ordumuzun gayretleri ve katkıları sayesinde gönderde dalgalanan ay yıldızlı şanlı bayrağımız bir milim bile inmeyecektir” diye konuştu.

9 Eylül’ün İzmir’in kurtuluş günü olmakla birlikte, modern Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı gün olduğunu da söyleyen Menemen Garnizon Komutanı Topçu Kıdemli Albay Feridun İşler ise konuşmasına şöyle devam etti;  “9 Eylül, modern Türkiye Cumhuriyeti’nin de temellerinin atıldığı bir gün. Şu saatlerde Atatürk’ün Belkahve’den İzmir’e girişinden itibaren, bu bağımsızlık mücadelesi muharebe sahasından artık yeni Türkiye Devletinin temellerini atacak ekonomik, siyasal, hukuksal anlamda savaşa da devrilmeye başladığı bir gün. Bu günde askeriyle, siviliyle, küçük zeybekleriyle, gazileriyle, kadını erkeğiyle bir arada olmamızın çok büyük anlamı oldu. Buraya gelerek bize bu onuru yaşattığınız için başta Menemen Belediye Başkanımız olmak üzere hepinize çok teşekkür ediyorum.”

COŞKULU KUTLAMA

Menemen Belediyesi 9 Eylül Kültür, Sanat ve Kurtuluş Şenlikleri kapsamında Köyler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası, Futsal (salon futbolu) Turnuvası ve Sokak Basketbolu Turnuvası düzenlendi. Ayrıca Menemen Belediyesi ile Menemen Avcılar Derneği işbirliğinde Trap Atışları ve Tek Kurşun Yarışması da gerçekleştirildi. Kurtuluş günü coşkusunu artıran bu etkinliklerde derece giren yarışmacılar, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin tarafından ödüllendirildi.

Menemen Belediye Bandosu’nun Cumhuriyet Meydanı’nda verdiği konserle renklenen kutlama etkinlikleri, gece de Koray Avcı konseriyle devam etti. Cumhuriyet Meydanı’nda sahne alan Koray Avcı’nın şarkılarına binlerce kişilik koro eşlik etti. Koray Avcı’ya Menemen’e özgü toprak vazo hediye eden Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin,  9 Eylül Kurtuluş Günü’nün büyük bir coşkuyla kutlanmasına katkılarından dolayı başarılı sanatçıya teşekkür etti. Koray Avcı şarkılarıyla güzel bir gece yaşayan Menemenliler, havai fişek gösterisini de büyük bir ilgiyle izledi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.