Dolar 32,5605
%0.06
Euro 34,9476
%0.34
Altın 2.423,400
%0.01
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Selvitopu'ndan kadınları onore eden sözler

Başkan Selvitopu'ndan kadınları onore eden sözler

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, kadınların toplumsal yaşam içerisinde daha çok yer alması gerektiğini hatırlatarak, “Daha ileride umarım Karabağlar'ı bir kadın belediye başkanı yönetir, bundan da onur duyarız" dedi.Başkanın bu sözleri büyük alkış aldı. 'Umarım Karabağlar'ı bir kadın belediye başkanı yönetir'

  • Ege Postası
  • 11.03.2017 - 09:43

Karabağlar Belediyesi ve İzmir Kadınlar Birliği Derneği (İZKAB) tarafından düzenlenen Dünya Emekçi Kadınlar Günü Kutlaması'nda konuşan Başkan Selvitopu, kadınların toplumsal yaşam içerisinde daha çok yer alması gerektiğini hatırlatarak,  “Daha ileride umarım Karabağlar'ı bir kadın belediye başkanı yönetir, bundan da onur duyarız" dedi.Başkanın bu sözleri büyük alkış aldı.

Karabağlar İlçe Halk Eğitimi Merkezi Kongre Salonu'nda düzenlenen etkinliğe Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, İZKAB Derneği üyeleri,  belediye meclis üyeleri ve muhtarlar katıldı.

Başkan Selvitopu'na teşekkür

Esendere Semt Merkezi  işaret dili kursu öğrencilerinin yapmış olduğu işaret dili gösterisi ile başlayan etkinlikte ilk konuşmayı

İZKAB Derneği adına Aydan Kurt yaptı. Kurt, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu'na derneğe vermiş olduğu desteklerinden ötürü teşekkür etti.

Kadına şiddet uygulayanları kınıyoruz

Daha sonra söz alan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ise,  ülkemizdeki bütün alanlarda kadınların hak ettiği yeri almasının önemli olduğunu ifade ederek,  Mustafa Kemal Atatürk'ün çıkarttığı yasa ile kadınlara seçme ve seçilme hakkı veren ilk ülkelerden birisi olduğunu belirtti.

Dünyada ve ülkemizde kadınlara karşı haksızlıkların devam ettiğini belirten Selvitopu, "Kadınlar şiddet görüyorlar, çeşitli sıkıntılar çekiyorlar. Özellikle şiddetin kadınlara karşı asla kullanılmaması gerekir. Kadına şiddet uygulayanları kınıyoruz" dedi.

Kadın başkan olursa onur duyarız

Göçler nedeniyle kadınların kent yaşamında da sıkıntı çektiğini belirten Selvitopu, "Kadınlarımızın toplumsal yaşam içinde hak ettiği yeri alması gerekiyor. Biz Karabağlar Belediyesi olarak bunu yapmaya çalışıyoruz. Yönetim kadememizde kadınlarımız var, meclis üyesi kadınlarımız var,  ama yeterli değil. Keşke daha fazla kadınlarımız meclisimizde temsil edilse. Bizler yönetmeyi sizlerden o şekilde öğreniriz. Daha ileride umarım Karabağlar'ı bir kadın belediye başkanı yönetir, bundan da onur duyarız" dedi.

Dil aracılığıyla toplumsal eşitsizliğe uğruyorlar

Konuşmaların ardından söyleşiye geçildi. 9 Eylül Üniversitesi Dil Bilim Bölümü Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Gülsüm Songül Ercan, "Dilde Kadına Karşı Ayrımcılık" konulu söyleşi gerçekleştirdi. Ercan, Televizyon reklamlarında, haberlerde, karikatürlerde, atasözlerinde kadının dil aracılığıyla toplumsal eşitsizliğe uğradığını ifade ederek, bunun önüne geçmek için eşitsizlik yaratacak sözler ve davranışlardan kaçınılması gerektiğini söyledi.

Fidan sertifikaları verildi

Etkinlik Venhar Sarıoğlu şiir dinletisi ve Özgür Akdemir'in türküleriyle sona erdi. Katılımcılara Başkan Yardımcısı Yaşar Güven Güngörmüş ve İZKAB Derneği'nden Aydan Kurt, Ege Orman Vakfı tarafından isimlere dikilmiş olan fidan sertifikalarını verdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.