Dolar 32,5638
%0.27
Euro 34,7543
%0.06
Altın 2.490,660
%0.25
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Soylu’dan Yıldırım’a teşekkür

Başkan Soylu’dan Yıldırım’a teşekkür

Menderes’te aşırı kar yağışı sonrası yaşanan sera felaketine kısa sürede destek sağlayarak mağdur üreticiye can suyu olan Başbakan Binali Yıldırım’a, üreticiler adına Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu teşekkür etti. Beklenen destek geldi

  • Ege Postası
  • 10.02.2017 - 09:08

Menderes’te  yaşanan sera felaketinde mağdur olan750 üreticiye can suyu olacak destek geldi. Yaşanan olayın ardından Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu’nun Başbakan Binali Yıldırım ile bir araya gelerek 10 sayfalık sunduğu rapor sonrası yıldırım hızıyla yardımlar yatırılmaya başlandı. 30 gün içerisinde gelen destek için Başkan Soylu üreticiler adına sosyal medya hesabından Başbakan Binali Yıldırım’a teşekkür etti.

Derdimizle dertlenen Başbakan

Kısa sürede yaraların sarılması için yardımcı olunduğunu ifade eden Başkan Soylu, “ Sera felaketinin ardından mağdur olan üreticilerimize ilk etapta can suyu olacak maddi yardımlar yatırılmaya başlandı. Bu süreçte bize sonuna kadar destek veren, derdimizle dertlenen,  soruna yıldırım hızıyla el atan Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım'a teşekkür ederim” dedi.

Menderes’e can suyu

İzmir'in Menderes İlçesi'nde yoğun kar yağışı nedeniyle seraları zarar gören Menderesli üreticiye bin 800 TL ile 4 bin 500 TL arasında ödeme yapıldı. Menderes Ziraat Odası Başkanı Kadir Telli, ödemelerin devam edeceğini söyledi. 

Menderes'te 10 Ocak'ta yaşanan kar yağışında seraların naylonları yırtılmış, üstündeki karı taşıyamayan demir sera iskeletleri çökmüştü. Bölgedeki zararın tespiti için toplantılar yapıldı, üretici Başbakan Binali Yıldırım'dan destek istedi. Menderes Ziraat Odası Başkanı Kadir Telli, zarar tespiti için komisyon kurduklarını zararların küçük, orta ve büyük kademeli olarak belirlenip ödemelerin üreticinin hesabına geçtiğini söyledi. Telli, en düşük ödemenin bin 800, orta ödemenin 3 bin 500, büyük ödemenin 4 bin 500 TL olduğunu belirterek, organize sera kurulması için de çalışmaların sürdüğünü ifade etti. Telli, "Hükümetimiz ilk etapta bu desteği verdi ancak bunun arkası gelecek. Bu 'can suyu' olacak bir destek" dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.