Dolar 32,3700
%0.16
Euro 35,0122
%-0.15
Altın 2.325,000
%0.2
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Tosun Viyana’da CHP’lilerle buluştu

Başkan Tosun Viyana’da CHP’lilerle buluştu

Uluslararası insan hakları kampanyası grubu Act. Now tarafından düzenlenen 'Uluslararası Belediye Başkanları Konferansı'na katılmak üzere Viyana'da bulunan CHP'li Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, Cumhuriyet Halk Partisi Avusturya Birliği Genel Başkanı Filiz Kaynak ile bir araya geldi.

  • Ege Postası
  • 02.02.2017 - 13:37

CHP'li Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, Viyana temasları kapsamında CHP Avusturya Birliği temsilcileri ve gurbetçi vatandaşlarla bir araya geldi. CHP Avusturya Birliği Lokali’nde gerçekleşen görüşmelerde, Türkiye'deki referandum süreci başta olmak üzere Türkiye-Avusturya ilişkileri ve Başkan Tosun'un katıldığı mülteci konferansı ele alındı.

Başkan Tosun konuştu, Dünya dinledi

Gurbetçiler Başkan Tosun’u Bağrına Bastı

Cumhuriyet Halk Partisi Avusturya Birliği’nin Viyana'daki lokalinde gerçekleşen buluşmada, Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, katıldığı mülteci konferansına ilişkin birlik üyelerine bilgi aktarıp, Dikili ilçesinde gerçekleştirdiği sosyal belediyecilik çalışmalarını anlattı. Buluşmada ayrıca Türkiye'de yapılacak referandumla ilgili son gelişmeler ayrıntılı bir şekilde ele alınıp, Türkiye-Avusturya ilişkileri de değerlendirildi.  Buluşmaya CHP Avusturya Birliği Genel Başkan Yardımcısı Nevzat Başaran ile Yönetim Kurulu üyeleri Nurettin Şencan ve Kerem Bilgen ile çok sayıda gurbetçi vatandaş da eşlik etti.

“Örgütümüz İçin Anlamlı Bir Buluşma Oldu”

Ziyarette konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Avusturya Birliği Genel Başkanı Filiz Kaynak, İzmir'in Dikili ilçesinin çalışkan ve başarılı belediye başkanı Mustafa Tosun'u aralarında görmekten mutluluk duyduklarını belirterek, “Mustafa Başkanımızın örgütüne bağlı olması, bizleri gelip bilgilendirme hem partimiz açısından hem de dayanışma açısından çok önemli bir örnek oldu.  Mustafa Başkanımız Viyana gezisine ve katıldığı mülteci paneline ilişkin çok önemli değerlendirmeleri bizimle paylaştı. Bizlerde kendisine yapılanmamız hakkında bilgiler verdik. Dikili'yi konuştuk, Viyana'yı konuştuk. Asıl önemlisi referandum sürecini değerlendirdik’ dedi.

“Türkiye’nin Kimyasıyla Oynamak İstiyorlar”

Türkiye’deki referandum sürecisine de değinen Kaynak, Avusturya'da Viyana, Salzburg ve Bregenz bölgelerindeki konsolosluklarda sandık kurulacağına belirtti. Kaynak konuşmasını şöyle sürdürdü: “Biz, Cumhuriyet Halk Partisi Avusturya Birliği olarak, yürüteceğimiz 'Hayır' kampanyamızın ana hatlarını belirledik. AKP, Türkiye’nin kimyasıyla oynamak istiyor. Biz bunu buradaki gurbetti vatandaşlarımıza tüm detayları ile anlatacak ve AKP’nin parlamenter sistemi ortadan kaldırmasına geçit vermeyeceğiz. İnanıyorum ki, Viyana, Salzburg ve Bregenz bölgelerindeki oy kullanacak vatandaşlarımızda tek adamlığa geçit vermeyecektir. Buradan Türkiye'de yaşayan tüm halkımıza referandum sürecinde çok dikkatli olmaları çağrısında bulunuyoruz.  Biz hepimiz, Türkiye’de, yurtdışında nerede olursa olsun Cumhuriyetini, vatanını seven tüm bireyler el ele verirsek bu referandumda hayır galip gelir.  Ve de ülkemizi laik, demokratik bir hukuk devleti olmaktan çıkaracak, saraydan alınıp halka verilen egemenliği, halktan alıp yeniden saraya verecek, Cumhuriyet değerlerini yok edecek tek adam rejimini bir daha ortaya çıkmamak üzere tarihin karanlık sayfalarına gömeriz" dedi.

“Korkmuyoruz, Kendimize ve Halkımıza Güveniyoruz”

Cumhuriyet Halk Partisi Avusturya Birliği Genel Başkanı Filiz Kaynak’ın ardından bir değerlendirme konuşması yapan Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun da,  kendisine gösterilen misafirperverlikten ve dayanışma olgusundan dolayı çok mutlu olduğunu ifade edip, "Bugün Cumhuriyete, Atatürkçülüğe gönülden bağlı yoldaşlarımla bir arada olmaktan çok mutluyum. 2 gündür Viyana'dayım. Dünyanın kanayan yarası olan mülteci sorununa çözüm önerileri sunmak ilişkin düzenlenen konferanslara katıldım. Orada savaşa karşı, mülteci sorununa karşı tek çözüm, ‘barış’ dedik. Dünyada barışın koşulsuz egemen olması lazım dedik. Bugün siz yiğit, cefakar, vefakar yoldaşlarımla bir aradayım. Mutluyum, gururluyum. Önümüzde çok önemli bir referandum süreci var. Bu süreçte karanlıktan yana olanlar, tek adamlığa evet çıkarmak için baskı kuruyorlar, sanki biz korkacakmışız gibi. Korkmuyoruz, kendimize, halkımıza, yoldaşlarımıza, ilkelerimize inanıyoruz ve güveniyoruz. Ne yaparlarsa yapsınlar, hangi baskıyı kurarlarsa kursunlar biz hayırlı günlerin mücadelesini verecek ve hayırlısıyla bu mücadeleyi kazanacağız. Bizler Türkiye'de, sizler bu gurbet ellerinde var gücümüzle çalışacak, parlamenter sistemimize sahip çıkarak; Cumhuriyetimizi, laik, demokratik tam bağımsız Türkiye'yi sonsuza dek yaşamasına katkı koyacağız" görüşlerini dile getirdi.

Başkan Tosun, konuşmasını gurbetçi vatandaşları Dikili’ye davet ederek noktaladı. Ziyaret hep birlikte çekinilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.