Dolar 32,5692
%0.09
Euro 34,9345
%0.3
Altın 2.427,110
%0.16
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkanların kurultay izlenimleri

Başkanların kurultay izlenimleri

CHP'nin Çanakkale Eceabad'da düzenlediği Adalet Kurultayı'na katılan İzmirli belediye başkanları, izlenimlerini Ege Postası ile paylaştı. Kılıçdaroğlu'nun adalet çağrısına dikkat çektiler

  • Ege Postası
  • 26.08.2017 - 15:30

YAĞMUR UYGUR / EGEPOSTASI - İzmirli belediye başkanları, Çanakkale'de düzenlenen Adalet Kurultayı'na tam kadro çıkarma yaptı. Kurultayı takip eden başkanlar, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının son yıllarda yapılan adalet temelli en önemli çağrı olduğunu vurguladı.

Adalet Kurultayı başladı! 'Bardağı taşıran son damla oldu'

PİRİŞTİNA: BU MÜCADELE KESİNLİKLE BİTMEYECEK

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Kalabalık bir kurultay olduğunu vurgulayarak Adalet'in tesisinde bu kurultayın sonuçlarının önem taşıyacağına inandığını söyledi. Başkan Priştina "Burası çok güzel, çok güzel başladı. Kalabalık çok fazla, aynı yürüyüşte olduğu gibi yine sağduyu kardeşlik, güleryüz hakim. Genel Başkanın konuşması ile başladık… Alan çok güzel hazırlanmış. Ana başlığımız malum siyasette, adliye koridorlarında, basında, sanatta her yerde adalet.  Adaleti arayan bir topluluk burada. Bilmiyorum kurultay sonunda  olur mu ama, bu mücadele bitmeyecek kesinlikle.

Dün Yürüyüş'te bugün de, Kurultay'da olduğu gibi tüm yurttaşlar bu düşe inandı kenetlendi. Bu ülkede adalet sağlanana kadar durmadan, yorulmadan, yılmadan ama en önemlisi, böyle demokratik yollardan, barışçıl biçimde adalet arayışını sürdüreceğiz" dedi. Başkan Priştina Buca'dan otobüsle Çanakkale'ye ulaştıklarını belirterek Bucalıların talebe göre otobüslerle alana taşınacağını ifade ederek "Her gün iki otobüs daha kaldırılacak, hazır. Talebe göre getireceğiz. Ortam yürüyüş gibi, anlatılmayacak, yaşanması gereken, bu duyguyu bu düşünceyi hissetmeleri lazım.  Sağlıklı olanlar, imkanı olanları buraya, bu kurultayın kamp alanına davet ediyorum" diye konuştu.

BATUR: BU TOPRAKLAR BİZİM İÇİN AYRICA ÖNEMLİ

Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur ise Çanakkale'ye ilçeden hareket eden otobüste partililerle birlikte geldiğini söyledi. Batur, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun açış konuşmasına dikkat çekerek "Adalet Kurultayı ülkede hak, hukuk, adaletin yeniden tecelli edilmesi için Genel Başkanımızın başlattığı çok önemli bir olaydır. Güzel bir mitingle taçlandırdı. Bugün de Genel Başkanımızın açış konuşması son yıllarda yapılan en dikkat çekici, adaleti öne çıkaran konuşmaydı. Cumhuriyet Halk Partililer de diğer partilerden katılan insanlar da coşkuyla karşıladı. Şu anda da kurultay devam ediyor. Konumuz yargıda adalet takip ediyoruz. Adalet yürüyüşü ile ülkede hak ve hukukun yeniden tesis edilmesi için yol haritasının çizilmesi açısından çok önemli bir kurultay yapıyoruz. Herkes özgürce fikirlerini aktarabilir. En önemlisi de adaletin her noktada tecelli etmesi için bütün kurultaya katılanlar bu konuda aynı fikirde. 2019'un da altı yapısı hazırlanıyor. Buradan çıkacak panellerden çıkacak kararlar partinin programını ve bundan sonraki yol haritasını meydana çıkaracak diye düşünüyorum" dedi. Başkan BaturKurultayın yapıldığı toprakların önemine de dikkat çekti ve şöyle devam etti: Kurultayın yapıldığı topraklar bizim için çok önemli. 1915'te burada vatan için, yurdun her köşesinden inancı kimliği ayırt edilmeden tüm vatandaşlarımız emperyalist güçlere karşı mücadele eden şehitlerimiz, yan yana yatıyor. Bu topraklar çok önemli kutsal topraklar. Bizim burada kurultayı yapıyor olmamız da ayrı bir anlam taşıyor. Biz 2 otobüs geldik.  Ben sonuna kadar buradayım 28'inde bir otobüs daha gelecek. Onlarla da burada bir araya geleceğiz." 

SELVİTOPU: TÜRKİYE'DE YENİ BİR EYLEM TÜRÜ OLARAK DEVAM EDECEK

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu yapılan Adalet Kurultayı'nın Adalet Yürüyüşü ruhunun devamı olduğunu söyledi. Başkan Selvitopu,  "Adalet yürüyüşünden sonra devam eden heyecanla yapılan bir kurultay. Buradaki adalet girişindeki talepler aynen devam ediyor. Adalet arayışı haklı olarak devam ediyor. Adalet sonuçta hepimize lazım. Bugün muktedir olanlara da yarın lazım olabilir. Bu nedenle öncelikle tüm Türkiye'de 80 milyon insanın adalet hakkı hukukuna kavuşturulması lazım. Yapılan kurultay bu heyecanı taşıyor zaten. Buraya katılan insanlar da sabah genel başkanımızın konuşmasına yoğun ilgi gösterdi. Sadece bir slogan vardı. 'Hak, hukuk, adalet!' Bu arayış devam ediyor ve belki Türkiye'de yeni bir eylem türü olarak devam edecek. Kurultay'ın yapıldığı yer kurultaya çok farklı anlam katıyor farklı duygular içersindeyim. Cumhuriyet'in kuruluş en büyük mücadelesi burada başladı Çanakkale'de. O Çanakkale ruhu Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasını sağladı. Böyle bir heyecan herkes de o saygı sevgi heyecan devam ediyor. Bugün 26 Ağustos, Büyük Taarruz'un başladığı gün aynı zamanda. Böyle bir dönemdeyiz. Bu kurultayı yapıyoruz gururluyuz. Çok anlamlı bir süreçteyiz. Hafıza sokağına da ilgi çok yoğun. Şimdiye kadar Türkiye'de adaletin sağlanması için canını feda eden insanların hayat hikayeleri, onlara ait değerlendirmeler var. Bence kurultayın en güzel yerlerinden biri. Karabağlar'dan talebe göre vatandaşların taşınması sürecek ilçeye başvurabilirler" diye konuştu. 

ARSLAN: ADALETSİZLİK ÜLKENİN KANGRENİ

Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan Çanakkale’de yapılan adalet vurgusunun Türkiye için çok önemli olduğunu söyleyerek "Olağanüstü hal ile alınan kararlar etkili bir şekilde masaya yatırıldı.  Adaletsizliğe uğramış  insanlarda burada. Çok yerinde bir çalışma.  İnsanlar bireysel anlamda sorunlarını duyuramıyorlar. Böyle bir ortamda sorunlar dile getirildiğinde herkes çözüm için çabalıyor. Ülkenin kangren sorunu son zamanlarda adaletsizlik. Çiğli'den bir çok arkadaşımız  ilçe yönetimine  başvurarak buraya gelebilir . Adalet hepimize bir gün lazım olacak adalet onlara da lazım olacak" şeklinde konuştu. 

KARABAĞ: EYLEMLER BAŞLAMALI

Çalıştay sonrası adalet yürüyüşü benzeri eylemlerin sürdürülmesi gerektiğini söyleyen  Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ "İlk gün katılım fena değildi. Sonraki günlerde bu şekilde olacağına inanıyorum. Bu bilimsel teknik bir çalışma. Bu çalışma bittikten sonra yeniden yürüyüş benzeri eylemlere başlamak gerekir. Bu toplumsal heyecanı yakalayacak Anadolu'ya yönelik yürüyüşler yapılması gerekiyor.  Yeni eylem ve demokratik talepleri anayasal haklar sınırları içerisinde kullanması gerekiyor. Çünkü iktidar durmak bilmiyor. Kanun hükmünde kararnameleri çıkarmaya devam ediyor. Demokratik hukuk devleti anlayışından uzaklaştıracak kararnameler çıkarıyor. Bir an önce bu işten şikayetçi insanlarımızı, bu hayattan mutlu olmayan kitlelerimizin demokratik taleplerinin seslendirilmesi lazım" dedi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.