Dolar 32,3479
%0.3
Euro 35,1166
%-0.01
Altın 2.310,380
%1.44
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Basketbolun nabzı Bornova’da atacak

Basketbolun nabzı Bornova’da atacak

Bornova Belediyesi'nin geçen yıl hizmete açtığı 2500 seyirci kapasiteli Atatürk Spor Kompleksi, 1-4 Mart tarihleri arasında Kadınlar Türkiye Kupası'nın 8'li finallerine ev sahipliği yapacak.

  • Ege Postası
  • 16.02.2017 - 12:13

Bornova Belediyesi’nin İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle kente kazandırdığı Atatürk Spor Kompleksi, basketbolun en önemli organizasyonlarından olan Kadınlar Türkiye Kupası finallerine ev sahipliği yapacak. 1 - 4 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek dev organizasyonda aralarında Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray’ın da yer aldığı sekiz takım mücadele edecek.

Basketbol Kadınlar Türkiye Kupası finalleri 1 - 4 Mart tarihleri arasında Bornova Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek. Bornova Belediyesi Atatürk Spor Salonu'ndaki organizasyonda; Bellona AGÜ, Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray, Hatay Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Üniversitesi, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Yakın Doğu Üniversitesi  takımları mücadele edecek. Kupada 1 Mart Çarşamba günü oynanacak çeyrek final maçlarının ardından yarı final karşılaşmaları 2 Mart Perşembe günü gerçekleştirilecek. Finale çıkan takımlar bir gün dinlenmenin ardından 4 Mart Cumartesi günü oynanacak olan final maçıyla kupanın sahibi olmak için mücadele edecek.

Dev organizasyonların adresi

Resmi açılışı 10 Mayıs 2016’da yapılan Spor Kompleksi, hizmete girdiği günden bugüne geçen 10 aylık süreçte salon sporlarının merkezi haline geldi. Türkiye Genç Erkekler Basketbol Şampiyonası finalleri, Yıldız Kız ve Erkek Milli Basketbol Takımı’nın Ege Bölgesi seçmeleri, NCAA Türkiye seçmeleri gibi önemli organizasyonlar Bornova Belediyesi Atatürk Spor Kompleksi’nde yapıldı. Kadınlar 1. Basketbol Ligi’nin lideri Bornova Beckerspor’un maçlarını oynadığı Kompleks’te Göztepe Erkek Hentbol Takımı ilk Avrupa Kupası maçına çıktı. Sarı-Kırmızılı ekip ligde seyirci rekorunun kırıldığı Beşiktaş maçını da aynı salonda oynadı.

Antreman salonu da mevcut

2 bin 500 izleyici kapasiteli Atatürk Spor Kompleksi, 5 bin 200 metrekaresi kapalı olmak üzere, toplam 14 bin 200 metrekarelik alan üzerinde inşaa edildi. Tesiste, Bornova Belediye Meclisi’nin oybirliği kararı ile basketbolun yaşayan efsanesi Hüseyin Beşok’un adının verildiği 250 kişi tribün kapasiteli bir de antreman salonu bulunuyor.

Sporda marka kent olma yolundayız

 Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, yaptıkları tesis yatırımlarıyla sporda marka olma yolunda hızla ilerlediklerini söyledi. İzmir’in TFF 1. Lig’de yer alan iki temsilcisi Göztepe ve Altınordu’nun Bornova Stadı’nda oynadığı hatırlatan Başkan Atila, “Kadınlar 1. Basketbol Ligi’nin lideri Beckerspor’un da kullandığı Atatürk Spor Kompleksimizde açıldığından bu yana pek çok organizasyona ev sahipliği yaptık. Mart Ayı başında ise kadın basketbolunun en önemli organizasyonlarından olan Türkiye Kupası finalleri yine bu komplekte oynanacak. Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray gibi devlerin de mücadele edeceği Kupa sahibini Bornova’da bulacak. Bu hepimiz için büyük bir gurur” diye konuştu.

Final programı:

1 Mart Çarşamba:

13.00 Mersin BŞB-Bellona AGÜ

15.15 Hatay BŞB-Fenerbahçe

17.30 Galatasaray-Yakın Doğu Üniversitesi

19.45 İstanbul Üniversitesi-Beşiktaş

2 Mart Perşembe:

18.00 Yarı final 1. maç

20.15 Yarı final 2. maç

4 Mart Cumartesi:

15.30 Final

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.