Dolar 32,4666
%-0.06
Euro 34,7761
%-0.56
Altın 2.441,410
%0.21
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkonsolosluk binası DEAŞ'tan alındı

Başkonsolosluk binası DEAŞ'tan alındı

Irak güvenlik güçlerinin, Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu binasını terör örgütü DEAŞ'ın elinden aldığı belirtildi. Anadolu Ajansı, konsolosluk binasının bulunduğu mahalleden fotoğraflar geçmeye başladı.

  • Ege Postası
  • 07.03.2017 - 11:41

Irak'ta ordu güçlerinin Musul'un batısındaki Teyyaran mahallesinde bulunan Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu binasının da bulunduğu bölgeyi tamamen kontrol altına aldıkları bildirildi.

Askeri kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Teyyaran Mahallesi'nin kurtarılmasının ardından Musul Başkonsolosluğu'nun bulunduğu alana hemen girilemedi. Konsolosluk binasının bulunduğu bölgedeki TNT ve diğer patlayıcılar temizlendikten sonra söz konusu sahaya girildi.

Irak'ın en büyük ikinci ili Musul'un Haziran 2014'te terör örgütü DEAŞ'ın eline düşmesinin ardından Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu boşaltılmıştı. Olayda Türkiye'nin Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz’ın da aralarında bulunduğu 49 kişi rehin alınmıştı. Terör örgütü DEAŞ’ın rehin aldığı Başkonsolos Yılmaz’ın da aralarında olduğu 49 kişi 20 Eylül 2014’te serbest bırakılmıştı.

DEAŞ militanlarının işgal ettikleri konsolosluk binasını karargâh olarak kullanması nedeniyle koalisyon uçakları daha önce binayı vurmuş ve bu yüzden binanın büyük oranda kullanılamaz hale geldiği ve enkaza dönüştüğü belirtilmişti.

Musul'un batısındaki Teyyaran mahallesi

Musul'un doğu yakasını Ocak ayı sonunda tamamen ele geçiren Irak güçleri, 19 Şubat'tan itibaren kentin batı bölgelerini DEAŞ'tan kurtarmak için operasyon başlatmıştı.

İBADİ MUSUL'DA
Irak Başbakanı Haydar el İbadi'nin terör örgütü DEAŞ'a karşı yürütülen operasyonları takip etmek için bugün Musul'a gittiği bildirildi.

Irak Başbakanlık ofisinden yapılan açıklamada, "Başbakan İbadi, Musul Operasyonlar Komutanlığı'nın kentin batı yakasında yürüttüğü operasyonları izlemek için Musul'a gitti" ifadesi kullanıldı.

MUSUL MÜZESİ DE ALINDI
Reuters, 2015 yılında yağmalanan ve içindeki birçok eser DEAŞ tarafından imha edilen Musul müzesinde de kontrolün Iraklı güçlere geçtiğini bildirdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.