Dolar 32,4357
%-0.16
Euro 34,7387
%-0.67
Altın 2.441,490
%0.22
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkonsolostan Türk Marşı sürprizi

Başkonsolostan Türk Marşı sürprizi

Almanya'nın Birliği Günü'nün 27'nci yıldönümü, Kaya İzmir Thermal- Convention'da düzenlenen resepsiyon ile kutlandı. Piyanonun başına geçen Başkonsolos Rainer Lassig, Türk Marşı olarak ta bilinen Mozart'ın A-Dur-Sonat üçüncü bölümünü seslendirerek konuklarına sürpriz yaptı.

  • Ege Postası
  • 04.10.2017 - 14:08

Ağustos ayı itibariyle göreve başlayan BOSCH firması desteğiyle Başkonsolos Rainer Lassig ve eşi Martina Lassig ev sahipliğinde düzenlenen resepsiyona İzmir Vali Yardımcısı Uğur Kolsuz, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan ile iş ve cemiyet dünyasından kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

Alman halkının hiçbir halk ile Türk halkıyla olduğu kadar yakın olmadığını vurgulayan Başkonsolos, “Herkesin bildiği gibi Almanya'da üç milyonu aşkın Türk kökenli insan yaşamakta. Göç edenlerin ilk nesli, savaş sonrası Almanya'nın tekrar refaha kavuşmasına destek verdi. Kendileri ve onlardan sonraki kuşaklar ise Türk kültürünün ve İslam'ın bu büyük ve tek tanrılı dinin Almanya'ya yerleşmesini sağladı. Diğer taraftan bu göç çok sayıda Türk vatandaşına çalışma imkanı tanıdı ve onlara Alman dilini ve kültürünü tanıttı. Umarım, çok sayıda Türk ve Alman'ın diğer ülkenin toplumu ile olan yakın teması, kendi sosyal kütürünü de etkiler. İnsanın siyasi görüşü muhafazakar veya ilerici olabilir, inançlı veya inançsız, buna rağmen farklı düşünene saygı duyar ve onunla görüşür" dedi.

18. yüzyılın sonuna doğru ve 19'ncu yüzyılın başlarında Osmanlıların askeri müziğinin Avrupa'da herkesçe çok sevildiğini ve pazar günleri öğleden evvel Prusya'da Türk müziğine gidildiğini belirten Dr. Rainer Lassig konuşmasını şöyle tamamladı:

“Burası mahallenin askeri bandosunun açık hava konser yeri idi. Buradaki müzik çok sayıda klasik müzik bestecisi özellikle de Haydn, Mozart ve Beethoven tarafından benimsenmiş ve değerlendirilmiştir. Türk ve Alman klasik müzik sentezinin en çok tanınan parçası ise Mozart'ın A-Dur-Sonat üçüncü bölümü, 'Türk Marşı' olarak biliniyor.  Herkesin bu parçayı bilmesine rağmen, bugün bunu Türk-Alman Milli Marşı olarak dinleyelim derim. Böylelikle, Türk halkı ile Alman halkı arasındaki dostluğun, bugünkü günlük siyasetteki sorunlardan, daha eski, sürdürebilir ve güçlü olduğunu vurgulamak isterim.  Türkiye ile Almanya arasındaki dostluğu harcamayalım, daha ileri götürelim ve büyütelim."

Başkonsolosun piyadoda seslendirdiği Türk Marşı'nın ardından Convention Center merdivenlerinde konuşlanan İzmir Büyük Şehir Belediye Bandosu, İki ülke marşlarını seslendirdi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.