Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Batur'dan 2019 mesajı: Yeter ki bir arada duralım!

Batur'dan 2019 mesajı: Yeter ki bir arada duralım!

Referandumda İzmir'de en yüksek 'hayır' oyunun çıktığı Narlıdere'de CHP İlçe Başkanlığı teşekkür toplantısı düzenledi. Narlıdere Belediye Başkanı Batur, konuşmasında, "Cumhurbaşkanlığı seçimleri onların istediği gibi olmayacak. Ben buna bütün kalbimle inanıyorum. Yeter ki bir arada durabilelim" dedi İzmir'de 'hayır'ın birincisi Narlıdere'de teşekkür buluşması

  • Ege Postası
  • 29.04.2017 - 15:23

Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, referandumda Türkiye’de ilk sıralarda yer alan ve birçok bölgenin de birincisi olan  Narlıdere’nin % 85 lik başarısını kutlamak için Narlıdere Yaşar Kemal Kültür ve Sanat Vadisinde CHP Narlıdere tarafından düzenlenen toplantıya katıldı.. Toplantıya Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, CHP PM üyesi Mustafa Moroğlu, CHP Genel Merkez kadın kolları MYK Perihan Yardımcı, CHP İzmir İl Başkan yardımcısı Ednan Arslan, CHP Narlıdere İlçe Başkanı Şahin Fırat, CHP Narlıdere Kadın kolları, gençlik kolları ve partilliler, tüm sivil toplum örgütleri, demokratik kitle örgütleri, hayır platformundaki o demokrasi evinin çatısı altında toplanan siyasi olgular katıldı.

Mücadelemize her alanda devam edeceğiz

Anayasa Referandumunda %85’lik oy oranı ile İzmir birincisi olan Narlıdere teşekkür toplatışında bir konuşma gerçekleştiren Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur “Ülke geneline bakacak olursak çok büyük başarı elde ettik. Özellikle HAYIR oylarının bu kadar yüksek oranda çıkması çok büyük başarıdır. Biz mühürsüz bir referandumda böyle bir başarı elde ettik. En önemlisi de çalınan oylarla bu referandum sonucu ortaya çıktı. Ben şunu söylüyorum. Devletin bütün kaynaklarını kullandılar. Uçağını kullandılar, parasını kullandılar, ellerinden gelen her imkanı kullandılar. En sonunda saat:16.10’da Yüksek Seçim Kurulu bir genelge yayınlayarak mühürsüz oylarında geçerliği olduğunu açıklamak mecburiyetinde kaldılar. Bu aslında seçimleri kaybettiklerinin en güzel belirtisidir. Seçimleri belki kazandıklarını sanıyorlar ama ben bunun rövanşının 3 Kasım 2019’da çok güzel bir şekilde gelişeceğine inanıyorum. Kendi çıkardıkları anayasayla en büyük korkuları o şu anda. Yani kendi çıkardıkları anayasa ile kendi Cumhurbaşkanlarını seçememek. Bu birlik ve beraberliğimizi ülke genelindeki oluşan HAYIR platformunu bir arada tutabilirsek ve bu süreci iyi değerlendirirsek Cumhurbaşkanlığı seçimleri onların istediği gibi olmayacak. Ben buna bütün kalbimle inanıyorum. Yeter ki bir arada durabilelim. Yeter ki birbirimizin kuyusunu kazmayalım. Narlıdere’de yapılan referandum çalışmalarında görev alan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Cumhuriyet Halk partililerinin yanında da tüm sivil toplum örgütleri, demokratik kitle örgütleri, hayır platformundaki o demokrasi evinin çatısı altında toplanan siyasi olgular hep birlikte hareket edince demek ki oluyormuş. Herkesi Narlıdere’yi gururlandıran bu sonucun alınmasında en ufakta olsa emeği olan herkese bir kez daha teşekkür ediyorum. Yarından sonra 1 Mayıs. Emekçi kardeşlerimizle Narlıdere’de İzmir’de beraber alanlarda olacağız ve mücadelemize her alanda devam edeceğiz” dedi.

Bu başarı hepimizin

CHP Narlıdere İlçe Başkanı Şahin Fırat açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Mahalle mahalle, sokak sokak referandum çalışmasını gerçekleştiren herkese teşekkür etti. Fırat “ Bu başarının altında bugün bu salonu dolduran herkesin imzası var. Bu başarı hepimizindir” dedi.

Aman İzmir’e sahip çıkın

Narlıdere’nin teşekkür toplantısında bir konuşma gerçekleştiren CHP İzmir Milletvekili Musa Çam Ülke genelinde referandum çalışmaları için çok kapsamlı çalışmalar yaptıklarını belirterek oralarda bizleri gördüklerinde insanların yüzlerindeki umut ve mutluluğu görmenizi isterdim dedi. Çam “Çalışmalar sırasında ziyaret ettiğimiz Anadolu’nun dört bir köşesindeki vatandaşlarımızın tek bir isteği vardı. ‘Aman İzmir’e sahip çıkın’. Çünkü onlarda biliyorlar ki, İzmir kaybedilirse Türkiye kaybedilmiş demektir. Bu bağlamda özellikle Narlıdere’nin bu başarısını ve bu başarıda emeği geçen herkesi tebrik ediyorum” dedi.

Emeği geçenleri tebrik ediyorum

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır teşekkür toplantısında yaptığı konuşmada işin özüne bakmak gerektiğine ifade etti. Bayır “Bugün burada Narlıdere’nin başarısını kutlarken aynı zamanda Narlıdere’nin aldığı 85’lik oy oranının genel seçimlerde de devam ettirmek için ne yapmalıyız'. İşte bunun üzerinde yoğunlaşmamız lazım. CHP’nin içinde bu referandum neticelerini farklı değerlendirmek isteyenler olacaktır ama tek ihtiyacımız olan bu neticeleri devam ettirmek ve arttırmak için ne yapılması gerektiğidir. Narlıdere’yi bu başarısından dolayı bir kez daha kutluyor, emeği geçenleri tebrik ediyorum” dedi.

Gerçeği Yansıtmıyor

CHP PM üyesi Mustafa Moroğlu teşekkür toplantısındaki konuşmasında

 Referandum sonuçlarının gerçekleri yansıtmadığını ifade etti. Moroğlu “ . Referandum sonucu hepimizin bildiği gibi gerçekleri yansıtmıyor. Hepimiz biliyoruz ki Hayır oylarının sandıktaki sayısı dahi Evet oylarından fazla. Ama asıl belirtmek istediğim gerçek şu evet oyu kullananların yüzde doksanı niye evet oyu verdiğini bilmeden oy kullandı. Narlıdere her zaman olduğu gibi kendisinden beklenen başarıyı bu kez ülke çapında genişleterek yükseltti. %85’lik oy oranının alınmasında ve referandum çalışmalarında çaba gösteren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından birlik fotoğrafı verildi. Narlıdere’de referandum sürecinde emek veren Cumhuriyet Halk partililerinin yanında da tüm sivil toplum örgütleri, demokratik kitle örgütleri, hayır platformundaki o demokrasi evinin çatısı altında toplanan siyasi olgular ile birlikte fotoğrafta yer aldı. Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur teşekkür toplantısı çıkışı CHP Narlıdere gençlik kollarının isteği üzerinde toplu bir fotoğraf çektirdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.