Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Batur'dan çarpıcı propaganda mesajları

Batur'dan çarpıcı propaganda mesajları

AK Parti döneminde gerçekleşen diğer iki referandumda da belediye başkanı koltuğunda oturan İzmir'de 5 isimden biri olan Narlıdere Belediye Başkanı CHP'li Abdül Batur, anayasa değişikliği teklifi ve referandum sürecine yönelik Radyo Egepostası'nda açıklamalarda bulundu. Koltukta 3. referandumu

  • Ege Postası
  • 14.02.2017 - 09:46

EGE POSTASI - Narlıdere Belediye Başkanı CHP'li Abdül Batur, Radyo Egepostası'na konuk oldu. Batur, Ege Postası İle Gündem programında Sercan Avcı ve Mithat Umutoğulları'na anayasa değişikliği teklifi, referandum süreci ve yerele dönük açıklamalarda bulundu. Batur, parti içi dikkat çekici propaganda önerilerinde bulundu. 

DURUMDAN RAHATSIZ AK PARTİLİLER VAR

Geçmişte AK Parti döneminde gerçekleşen diğer iki referandumda da (2007-2010) belediye başkanı koltuğunda oturan Batur, programda anaysa değişikliği teklifi ve referandum sürecine yönelik şu ifadeleri kullandı;

"Bu iş başka...Siyaset üstü... Tek adam yönetimine girebilecek, sıkıntılı bir süreç...İzmir'den alacağımız fazla 1 puan bile ülke tablosunu etkileyecektir. Ben olumsuz bakmıyorum. Çok olumlu bakıyorum. Bu kadar yetkinin bir kişiye fazla verilmesinden rahatsız AK Partililer bile var. Onlar bu seçim fakrlı oy kullanabilirler. Bu farklı bir seçim. Hükümet gitmiyor. Genel, yerel seçim değil. Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyetle ilgili, bireysel özgürlüklerle ilgili, demokrasiyle ilgili çok sıkıntılar var. Vatandaşta bu sıkıntıların daha fazla artmasına yönelik kaygı var.

LOKOMOTİF BELEDİYE BAŞKANLARI

Yerel yöneticiler, belediye başkanları bu sürecin lokomotifi olacak. Belediye başkanı lokomotiftir. Vatandaş bir şey talep eder merhem belediye başkanında. Sıkıntılı bölgelere gideceğiz. Biz de olmayan ilçelere yönelik çalışma başlatmıştık. Oralarda alacağımız başarılı sonuç yerel seçimleri de etkiler. Nerede sıkıntı var oraya gideceğiz. Dayanışma çok önemli...CHP içi,nde İzmir örgütü en aktif örgüt...Milletvekilleri belediye başkanları tek tek analiz edin önemli isimler. Çok iyi netice alacağız. İzmir'de yüzde 70'leri zorlarız.

SON 1 AY 1 HAFTA ÖNEMLİ

İl başkanlığımızın referandum startı iyi oldu.  Salondu, kalabalıktı, heyecandı eleştirilecek noktalar vardır. Bana da gelen eleştiriler oldu ama bir işe başlamak önemli. Son bir ay son bir hafta önemli. 2 ay daha var. Örgütü yormadan, yavaş yavaş ilerlenmeli. Birden olmamalı...İvmeyi zaman ayarını iyi yapmalı. Yerel seçimde de böyledir, genel seçimde de böyledir. Dolaştıktan sonra sıkıntılar son bir hafta çözülebilir.

AK PARTİ SEÇİME GÜVENSİZ GİRİYOR

AK Parti geçen seçimlere göre güvensiz giriyor. Açıklamalar onu gösteriyor. Ekonomik sıkıntı had safhada. Belediyeye ruhsat almaya gelenlerin sayısı yarı yarıya düştü. Tapu da haciz işlemi arttı. Esnaf dolaşıyorum tavla oynuyor. Alışveriş yok. Ekonomi sadece Ortadoğu ülkelerinin vereceği destekle belli noktalara getirilmeye çalışılıyor. Bunları iyi anlatacağız. 

TÜRK BAYRAĞI VE MARŞ

Bu bir parti olayı değil. Belli sloganları kullanarak, salon toplantıları yaparak olmaz. Ülkenin aydınlığını isteyen herkesi üzmeyecek şekilde çalışılmalı. Seçim büromuzda da biz Narlıdere'de partilileri görevlendirmek istemiyoruz. STK temsilcileri görevlendireceğiz. Görülecek bir kişide ya da parti bayrağı veya logodan etkilenecekler olacaktır. Partimiz bizim partimiz. Genel Başkan'ın dediği gibi bu seçimde tek bayrağımız var Türk bayrağı. İzmir Marşımız var. Onu söyleyeceğiz.

SİYASET ÇİZGİSİNDE GİTMEYENLERE CEZA KESER

Özellikle MHP tabanı önemli. Batı kesimdeki MHP tabanının büyük oranda 'hayır' diyeceğini düşünüyorum. Bahçeli'nin tavrından rahatsız olan çok kişi var. Görüyoruz, şahit oluyoruz. Başkanlık sistemini yeniden gündeme getiren MHP...Ne oldu da birden gündeme getirdiler. Siyaset çizgisinde gitmeyenlere cezasını kesecektir. Burhan Kuzu her çıktığında 'ikili parti sistemi olacak' diyor. Bunu söylerken yanında üstelik MHP'li vekil oturuyor. Seni yok sayıyor, sesi çıkmıyor.

GİZLİ PAZARLIKLARI YAPANLARI HERKES BİLİYOR

CHP'yi eleştiriyorlar. Terörist yapılarla bir tutuyorlar. Barış süreci denip Dolmabahçe'de bildiri okutan biz değiliz, Oslo'da gizli görüşen biz değiliz...Biz görüşmedik ki...Bunları anlatacağız. Barış süreci dendi sonra bu işler değişti. Bunları soracağız. Biz HDP'yle hiç aynı çizgide siyaset yapmadık. Gizli gizli pazarlıklar yapanları herkes biliyor.

KÜSKÜNLÜK BİTTİ

Geçmişteki referandumlarda (2007-2010) Narlıdere hep duyarlı davrandı. Şanslıydık bu konuda. Narlıdere'de  'şu karşıdaydı bu şuradaydı' anlayışını kenarda bırakacağız. Hepimiz aynı noktada olacağız. Küskünlük bitti. Benden yana ben hakkımı helal ediyorum. Bu dönem vatandaş daha duyarlı...CHP'nin de ne kadar duyarlı oldğunu Cumhuriyete Atatürk'e ne kadar bağlı olduğunu CHP'li vekiller TBMM'de gösterdi. Açık oy atanlar oldu. Anayasaya aykırı. Ülkenin daha da kötüye gitmesini engellemek bizim elimizde. Çocuklarımız için çalışacağız. 

AZİZ BEY YENİDEN ADAY OLMALI

Batur programın sonunda Kocaoğlu'nun 2019'a yönelik 'veda' mesajları vermesiyle ilgili sorulan soruya şu yanıtı verdi, 

"Aziz Başkan sağlığı yerinde olursa yeniden aday olmalı. Maşallahı da var. Enerjisi iyi. Her yere yetişiyor. Kentte bir alt yapı hamlesi var. Aziz Başkan bu işi iyice öğrendi. Kent için kazanımdır. Başkan'ın kendine özgü yönetimine herkes alıştı. Kenti belli düzen içinde belli kıstaslar içinde iyi yönetiyor. İzmir gelişmesini en iyi sürdüren kent...Tarımsal kalkındırmayla ilgili hiçbir belediye çalışma yürütmüyor. Aziz Bey umarım devam eder."

AK PARTİ'NİN VADETTİKLERİNİ BİZ YAPIYORUZ

Batur, AK Parti İlçe Başkanı Aslan Bilgi'nin, hükümetin 2017'de en çok yatırım yapacağı ilçenin Narlıdere olacağını iddia etmesiyle ilgili ise, " Çoğu vaat, bazıları bizim tarafımızdan yapılan çalışmalar. Biz yerel yönetim olarak elimizden geleni yapıyoruz. İktidarı muhalefeti mecliste bir sıkıntımız yok. Baraj deniyor. Ben bir şey görmedim. TOKİ'den bize gelen bir şey yok. Yukarıköy'ün restorasyonu deniyor. Biz kendi kaynaklarımızla yapıyoruz...Büyükşehir'in katkılarıyla gerçekleştiriyoruz. 5 sendir sürüyoruu. Projesi,Antılar Kurulu zaman alıcı şeyler. 2 yıl içinde canlandıracağız.Broşür dağıtıyorlar bir de, 'Narlıdere Metrosu yapıyoruz' deniyor. Siz yapmıyorsunuz. İzin veriyorsunuz. Hazine'de evraklar. İzinden sonra Büyükşehir başlayacak. Hiçbir şey yapamamak sıkıntıya sokuyor onları" dedi.

 HOŞGÖRÜ VE SABIR

Batur, siyasi polemiklerin dışında kalabilmeyi ise hoşgörü ve sabıra bağladı. Batur, " Ben de hoşgörü ve çok sabır vardır. Ben herkese iyi derim. Siyasette muhalefet olur seni sevmez yaptığın işi sevmez, bunları hoşgörüyle karşılıyorum. 1999-2000'de karşı karşıya olduğumuz isimlerle bugün omuz omuzayız.  Perşembe Narlıdere'de 'hayır' kampanyasının startını vereceğiz. Partiye emek vermiş isimler ve mevcut isimler hep birlikte bir araya geleceğiz. İlçe başkanıma da söyledim. Herkesi çağıralım. Bana muhalefet sana muhalefet...Herkesi. Çünkü referandum siyaset üstü bir durum" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.