Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Baydağ Barajı'nda alarm! Kapakları kapatıldı

Baydağ Barajı'nda alarm! Kapakları kapatıldı

Türkiye'nin en bereketli havzalarından Küçük Menderes Havzası'ndaki tarlalara can veren Beydağ Barajı'nda su seviyesinin yüzde 6'ya kadar düşmesi nedeniyle, kapakların kapatıldığı bildirildi.

  • Ege Postası
  • 09.08.2017 - 15:54

Beydağ Barajı'ndan, Küçükmenderes Sulama Birliği ve Devlet Su İşleri'nin ortak kararı ile 1 Ağustos itibariyle sulama suyu verilmemeye başlandı. Buna gerekçe olarak ise barajdaki su seviyesinin yüzde 6'ya kadar düşmesi gösterildi. Küçükmenderes Sulama Birliği Başkanı Özay Kaptan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Barajdaki su seviyesi geçen haziran ayında yüzde 21 oranındaydı, yani 52 milyon metreküp su vardı. Ağustos ayında  ise, su seviyesi yüzde 6'ya düştü. Barajda 10 milyon metreküp su kaldı. Bu yüzden DSİ ile birlikte barajın sulama suyunu kapattık. Haziran, Temmuz aylarında barajdan 40 milyon metreküp su kullanılarak 13 bin hektar alan sulanmıştı. Şu anda, barajdan üreticilere su verilmediği için üyelerimiz ya kendi pompalarıyla ya da komşularından para ile su satın alarak ürünlerini suluyor" dedi.

Kaptan, barajdan tekrar ne zaman su verileceğinin, yağışların durumuna göre DSİ'nin vereceği karara bağlı olduğunu da söyledi. Küçük Menderes Havzası Sulama Projesi'nin devam ettiğini hatırlatan Kaptan, "Proje tamamlandığında barajda 120 milyon metreküp su birikecek. Bu yıl baraja gelen su miktarı 16 milyon metreküp olarak gerçekleşti" dedi.

Üreticilerden Adem Tekinkaya, barajdan tarlalarını sulamaları için verilen  suyun kesilmesinin kendileri için kötü olduğunu söyledi. Tekinkaya, "Barajdan verilen su ucuz olduğu için üreticiler rahatlıkla tarlalarını suluyabiliyordu. Ağustos ayı başından bu yana arajdan su alamıyoruz. Ürünlerimizi kurtarmak için sulamamız şarttır. Pompası olanlar kendi imkanlarıyla tarlalarını sularken ,pompası olmayanlar komşulardan para ile su almak zorunda kaldı. Mağduruz, bir an önce barajdan su almayı bekliyoruz" dedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.