Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bayındır'da bal gibi kurs

Bayındır'da bal gibi kurs

İzmir Büyükşehir ve Bayındır belediyelerince düzenlenen kadın üreticilere yönelik Arıcılık Kursu tamamlandı.

  • Ege Postası
  • 22.09.2017 - 17:42

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent sınırlarında arıcılığın yaygınlaştırılması ve geliştirilmesi amacıyla 2016'nın ilk ayında, İzmir İli Arı Yetiştiricileri Birliği ve Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü ile işbirliği protokolü imzaladı. Proje kapsamındaki ana hedeflerin arı yetiştiriciliğine ve ıslah çalışmalarına destek olmak, küçük üreticileri desteklemek, arıcılığı yaygınlaştırmak ve özellikle katma değeri yüksek olan polen, propolis, arı sütü gibi yan ürünlerin üretimini artırmak ayrıca ana arı yetiştiriciliğini öğreterek kırsalı daha fazla desteklemek olduğu belirtildi.

Protokolle 19 Eylül Salı günü başlayan ve 22 Eylül Cuma günü yapılan uygulamalı eğitimle son bulan kadın üreticilere yönelik Arıcılık Kursuna; 120 kursiyer katıldı. Eğitim verdiği üreticilere kovan, arı ve arıcılık setleri dağıtan Büyükşehir Belediyesi, kırsal kalkınmanın önemli bir ayağını daha güçlendirmeye başladı. Tarıma verdiği desteklerle dikkat çeken Büyükşehir Belediyesi, bu projeyle başta kadınlar olmak üzere hem kırsaldaki vatandaşların meslek edinmesine ve gelirlerinin artmasına katkıda bulunuyor hem de arı ve arıcılık üretiminin artmasını sağlıyor.

Bayındır Şehir Stadyumunda son gün yapılan uygulamalı eğitime Bayındır Belediye Başkanı CHP'li Ufuk Sesli de katıldı. Kursiyerlerle bir araya gelen ve eğitim hakkında bilgi alan Sesli, "'Çok mutluyuz çünkü üretime kadın elinin değmesi gerçekten çok güzel. Yoğun bir eğitim geçirdiniz. Şimdi sıra öğrendiklerinizi hayata geçirmekte. Tüketen değil üreten bir kent olmak için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Kırsalda üretime devam etmek isteyen üreticimizin her zaman arkasındayız" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.