Dolar 32,5747
%0.11
Euro 34,9940
%0.47
Altın 2.424,360
%0.05
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bayındır'da şenlik vardı

Bayındır'da şenlik vardı

Geçtiğimiz yıllarda Urla, Seferihisar ve Bergama'da uygulanan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğinin "Köyde Şenli Var Projesi" bu yıl İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Dairesi Başkanlığı desteği ve Bayındır Belediyesi işbirliği ile Bayındır'ın Yakapınar Mahallesi'nde yapıldı.

  • Ege Postası
  • 23.06.2017 - 14:31

16-22 Haziran 2017 tarihleri arasındaki şenlikte; çocuklar için animasyon gösterimi, ront, spor turnuvası, yüz boyama, perde boyama ve resim, ayraç yapımı, kütük boyama, öğretici deneyler, üniversite yaşamı ve meslek tanıtımı yapıldı. Kadınlar için de ahşap boyama, salsa, kodlamaca ve çocuk eğitimleri, ebru sanatı ve hayvancılıkta teşvik eğitimleri verildi. Akşamları tiyatro, müzik dinletisi ve film gösterimi, karaoke yapıldı. Tadilat biriminde Yakapınar Şehit Mehmet İlkokulu’nda; oyun odası, koridorların onarımı, okul duvarına çizimler yapıldı, bahçe düzenlemesi, kaldırımlar ve tuvaletler boyanıp, yeni dönem öncesi öğrencilere istekli bir eğitim alanı oluşturuldu.

Projenin son gününde Yakapınar'ı ziyaret eden Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli eğlencelerine ortak oldu. Sesli, "İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bayındır Belediyesi’nin desteği ile Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği İzmir Şubesi gençleri tarafından gerçekleştirilen Köyde Şenlik Var etkinliği çok verimli ve eğlenceli geçti. Belediyeciliği sadece yol ya da park yapmak olarak görmüyoruz. Sosyal alanda pek çok projemiz var; Bayındır'ı daha sosyal bir kent yapmak için çalışıyoruz. Bu sebeple bizim projelerimizin yanında bu şekilde, gençler tarafından hazırlanan projelere de açığız. Köyde Şenlik Var projesini mahallelerin bazı ihtiyaçlarının giderilmesi, hemşehrilerimizin farklı konularda bilinçlenmesi ve büyükşehirden gelen gençlerle kaynaşması bakımından çok önemli buluyorum. Bahsettiğimim gibi  hemşehrilerimin yararına olan Bayındır’ın sosyal ve kültürel bakımdan gelişmesini sağlayacak her çalışmanın yanındayım. Eminim ki hemşehrilerim de bu proje süresince çok eğlendiler ve bu süreçten faydalandılar.Projede emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.