Dolar 32,5966
%0.38
Euro 34,7499
%0.05
Altın 2.496,750
%0.49
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bayındır'da sürdürülebilir yaşam festivali

Bayındır'da sürdürülebilir yaşam festivali

İZMİR'in Bayındır İlçesi aynı anda 20 il ve ilçede düzenlenen Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali'ne ev sahipliği yaptı. Festival kapsamında film ve tiyatro gösterimleri ile iklim değişikliği konusunda panel düzenlendi.

  • Ege Postası
  • 23.11.2015 - 12:44
Türkiye'de 20 il ve ilçede eş zamanlı olarak düzenlenen 8'inci Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali, Bayındır Belediyesi Yahya Kerim Onart Kültür Merkezi'nde 20-22 Kasım tarihleri arasında ziyaretçilerle buluştu. Bayındır Belediyesi'nin katkılarıyla gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında 29 belgesel filmi gösterildi. İzmir merkez, Bayındır ve Urla ilçelerinden gelen vatandaşlar, festivale büyük ilgi gösterdi. İlk gün tanıtım kokteylinin yapıldığı festival kapsamında film, tiyatro gösterileri ve panel düzenlendi. 

DAHA YAŞANABİLİR DÜNYA İÇİN
Marmariç Ekolojik Yaşam Derneği ve Türkiye Permakültür Araştırmaları Enstitüsü'nden Oya Ayman, Bayındır'da bir farkındalık yaratmayı amaçladıklarını söyleyerek "Daha yaşanabilir bir dünya için artık sözler yeterli değil. Daha yaşanabilir bir dünya için, ilham verici örneklere ihtiyacımız var. Sürdürebilir Yaşam Festivali bu örnekleri ayağımıza getiriyor. Festival boyunca, lise ve üniversite öğrencilerinin katılımıyla iklim değişikliğinden, gıda güvenliğine, yerel tohumların korunmasından, su hakkına kadar farklı konularda filmler gösteriliyor" dedi.

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ 
Hayatta Kalma Bilgeliği film gösteriminin ardından konuşan Birleşmiş Milletler Kalkınma Programından Atilla Uras ise Türkiye'nin iklim değişikliği konusunda bazı hedefleri bulunduğunu belirterek "Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali aslında bazı konuları gündeme getirmek için mükemmel bir fırsat. İklim değişikliği ile ilgili Birleşmiş Milletler 21'inci taraflar toplantısı 2 hafta sonra başlayacak. Türkiye hedeflerine ulaşma yolunda, önümüzdeki 15-20 yılı değerlendirecek. Önemli olan toplantının ardından, iklim değişikliği konusunun gündemde kalması, kalkınma programlarına etki sağlanması" diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.