Dolar 32,6473
%0.53
Euro 34,8191
%0.25
Altın 2.513,540
%1.17
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bayır'dan il yönetimine 'takım oyunu' mesajı

Bayır'dan il yönetimine 'takım oyunu' mesajı

CHP İzmir İl Eski Başkanı, İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, parti içinde krize neden olan Bayraklı'daki kaçak düğün salonunun yıkım süreciyle ilgili dikkat çeken değerlendirmede bulundu. Bayır, il yönetimini 'acemi' bulduğunu söylerken, 'takım oyunu' eleştirisi getirdi. Bayır'dan Bayraklı'daki 'Yıkım' kriziyle ilgili çarpıcı değerlendirme

  • Ege Postası
  • 25.11.2016 - 11:43

EGE POSTASI - Bayraklı’da cemevi derneğinin kullandığı kaçak düğün salonunun belediye tarafından yıkımı CHP içinde krize neden olmuştu. Parti içinde muhalif sesler yükselirken, bazı il başkan yardımcılarından Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper’e yapılan “hülle istifa” teklifi iddiasıda gündeme oturmuştu. 

Umutoğulları’nın iddiaları CHP’de bomba etkisi yarattı

Süreç ve gündeme gelen iddialarla ilgili  il eski başkanı Bedri Serter'in ardından CHP İzmir Milletvekili, aynı zamanda il eski başkanı Tacettin Bayır da, dikkat çeken değerlendirmede bulundu.

ALT KİMLİK ÜSTÜNDEN SİYASET YAPILMASI YANLIŞ

Bayır, "Yıkım esnasında beni de çok fazla kişi aradı. 'Cemevi yıkılıyor' diye... Orada nemalanan bir kesim insan 'belediye başkanı cemevini yıkıyor' diye şikayet etti. Kamuoyunda böyle bir havaya sokuldu. Yıkılan cemevi değil. Kaçak olan bir düğün salonu. BİMER'e çok sayıda şikayet gitmiş. Belediye başkanı görevini yapmadığında sıkıntı oluyor. Yıkmazsa görevi yapmadığından müfettiş tepesine biner. Yıkmadan önce topluma nasıl çözüleceği ve sonrasında neler yapılacağıyla ilgili mesajlar verilmeliydi. Bu sonrasında yapıldı. Süreci takip ettim. AKP'lilerin yapacağını kendi partililerimiz yaptı. Hiçkimse partinin çıkarları üstünde değildir. Bir de 'Gelirim elimden alındı' diye alt kimlik üzerinden siyaset yapılması çok yanlış. İzmir'deki belediye başkanlarımız 'kültür evi' adı altında dünya kadar cemevi açtı. Bizim partimizin Alevilere karşı olması söz konusu bile olamaz. Çok fazla konuşmaya gerek yok. Yasal süreçti. Yasalar neyi emrediyorsa yapılacaktı. Bu yapıldı" dedi.

ACEMİLİK!

Bayır, il yönetiminin yıkım sürecinde 'istifa kurgusu' yaptığına yönelik iddialar içinse "doğruysa acemilik" dedi. Bayır, "İl yöneticileri ekip, takım oyunu çalışmasını daha kavrayamamışlar. Bir il başkanı kısa, orta ve uzun vadeli programla çalışmalı...Sorumluluk verdiği yöneticilerin görevi yapıp yapamayacağını görmesi gerek. Yapamayanların istifasını istersin. Ben il başkanıyken il sekreterinin istifasını almıştım. Bu il başkanının yetkisinde. İl başkanı iradeli olursa olacak bir şey. Otorite sağlamalı" dedi. 
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.