Dolar 32,5878
%0.35
Euro 34,8587
%0.36
Altın 2.492,220
%0.31
Bist-100 9.704,00
%1.88

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bayrak tartışması

Bayrak tartışması

IKBY Başkanı Mesud Barzani’nin ziyareti sırasında hem Ankara hem de İstanbul’a bölgesel yönetim bayrakları asılması siyasette de tartışma yarattı. CHP ve HDP’nin tepkisi şöyle:

  • Ege Postası
  • 28.02.2017 - 08:48

DIŞ YANSIMALARI ÇOK AĞIR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz: “Türkiye, Bağdat ile ilişkileri bir taraftan yumuşatmaya çalışıyor bir yandan da bunu yapıyor. Barzani’nin bölgesel Kürt yönetimini bağımsızlığa götürmek istediği aleni olarak bilindiği dönemde böyle bir şeyin yapılmasının Bağdat tarafından ne kadar olumlu karşılanacağı şüphe götürür. Bayrak asılması hem Erbil’deki Kürtlere bir mesaj vermek, gururunu okşamak hem de referandum öncesi bizim Diyarbakır’daki Kürtlere mesaj vermek şeklindeyse iç siyasete de malzeme yapılıyor demektir. Referandumda velev ki Kürt oylarını aldınız ama Irak’ı da parçaladınız. Bu iyi bir şey m? Dış politikada bir adım atarken çok düşünmek lazım. Basit bir iç politika malzemesi ama dış yansımaları çok ağır.”

BARZANİ DEVLET BAŞKANI

HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım: “Kabul etsek de etmesek de Barzani’nin başkanlığını yaptığı federe yapı bir devlettir. Barzani de federe devletin başkanıdır. Irak anayasası tarafından da tanımlanmıştır. Bütün devlet başkanlarına tanınan protokol ona da uygulandı. Türkiye’nin anlamsız, gereksizleşmiş bir önyargıyı aşması konusunda olumlu görebiliriz.” 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.