Dolar 32,5627
%0.15
Euro 34,8834
%0.63
Altın 2.431,130
%-0.07
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bayraklı'da muhalefetin adı var!

Bayraklı'da muhalefetin adı var!

Kongre sürecindeki CHP İzmir’de, kritik ilçeler arasında yer alan Bayraklı’da, delege seçimleri kıran kırana mücadeleye sahne olacak. Muhaliflerin etkili olabileceği mahalleler, Belediye Başkanı Karabağ ve İlçe Başkanı Alper’in delegasyona hakim olduğu ilçe'de çalışmalar sürüyor

  • Ege Postası
  • 01.08.2017 - 13:48

EGEPOSTASI - CHP açısından en kritik ilçelerden Bayraklı’da geçen dönemlerde yakalanan istikrar devam edecek gibi görünüyor. Geçtiğimiz dönem, Bayraklı’da İlçe Eski Başkanı Levent Ölçer’le, son dönemde de mevcut  Başkan Cemalettin Alper ile seçim kazanan CHP, delege üzerinde hakimiyetini ortaya koydu. Bu nedenle yapılacak delege seçiminde  Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ve İlçe Başkanı Cemalettin Alper’in hakimiyeti devam edecek gibi görünüyor. Muhalif olan CHP meclis üyeleri Münir Demir, Cindi Canpolat,  eski meclis üyesi Cemal Eroğlu, İl Eski Başkan Yardımcısı Kemal Kaygül, geçen kongrede ilçe başkanlığına aday olan Songül Gök, delege seçimleri için mahallelerde çalışmalara devam ediyor. Muhalif olan isimlerin etkili olabileceği ya da liste çıkarabileceği mahalleler, Manavkuyu, Onur ve Postacılar.  Bunun dışında kalan listelerin ise Belediye Başkanı Hasan Karabağ ve İlçe Başkanı Cemalettin Alper’in hakimiyetinde olacağı ifade ediliyor. Ancak asıl fotoğrafın delege seçimleri bittikten sonra ortaya çıkacağı belirtiliyor.

ADAYLIK ORTAKLIĞI BOZABİLİR

Bayraklı’da muhalefetin birlikteliğinin çok etkili olmasını beklenmediği delege seçimlerinden sonra da kendi aralarında bir görüş ayrılığı yaşanabileceği  iddia ediliyor. Bunun gerekçesiyse İl Eski Başkan Yardımcısı Kemal Kaygül ile geçen kongrede aday olan Songül Gök arasında ilçe başkanlığı yarışı yaşanabileceği, bunun da ciddi sıkıntı yaratacağı öne sürülüyor. Zaten ikilinin, delege seçimlerinde çalışma yaparken de bir araya gelmemeleri, bunun işareti olarak yorumlanıyor.

BELEDİYE VE İLÇE DELEGASYONA HAKİM

Bayraklı’da ilçe delegasyonunda en fazla dikkat çeken mahalleler ise Bornova’dan Bayraklı’ya bağlanan Manavkuyu, Osmangazi, Mansuroğlu mahalleleri. 152 olan delege sayısıyla en fazla iştah kabartan bu mahallelerde, delegasyonu elinde tutan taraf, salona iddialı girer.  Bu mahallelerden Osmangazi ve Mansuroğlu’nda tek liste çıkması ihtimali yüksek. Manavkuyu’da ise çift liste çıkar. Burada da Belediye Başkanı ve İlçe Başkanı delegasyona hakim gibi görünüyor.

KARABAĞ’IN MÜDAHALESİ DENGELERİ DEĞİŞTİRİR

İlçe başkanlığına aday olmayı düşünen Songül Gök’ün delege listesi çıkardığı Manavkuyu’da, eski meclis üyesi Cemal Eroğlu’nun destekleyeceği belirtiliyor. Gök’ün karşısına ise Belediye Başkanı ve İlçe Başkanı destekli listeyi ilçe yöneticileri Elif Karakuş ve Abdullah Gülşen’in çıkaracağı konuşuluyor. Geçtiğimiz dönem belediye listesini çıkaran Songül Gök’ün, o zaman seçimi kaybettiği Manavkuyu’da, şimdi seçim kazanması zor gibi görünüyor. Delege seçimlerinin sonlarına yakın Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın delegasyona müdahalesi ile burada dengeleri değiştireceği ifade ediliyor.

İL BAŞKAN YARFDIMCISI GÜLER’DEN AÇIK DESTEK

Manavkuyu'da ise, etkili isimlerin başında gelen İl Başkan yardımcısı Metin Güler'in Belediye Başkanı Hasan Karabağ ve İlçe Başkanı Cemalettin Alper’e açık destek verdiği ifade edildi. Güler’in yakın çevresine “İlçe Başkanı başarılı işlere imza atıyor. Belediye Başkanı ile uyumlu ikili arasında ki uyum İzmir’de örnek gösteriliyor. Bu nedenle bu yapıya destek vereceğim” dediği kulislerde konuşuluyor

ALPER - KAYGÜL KARŞI KARŞIYA

Bayraklı’da delegasyon açısından psikolojik olarak önemli olan mahalle ise Onur Mahallesi… İlçe Başkanı Cemalettin Alper’in mahallesi olan Onur Mahallesi’nde tek liste çıkarılması için delegasyonla görüşmeler devam ediyor. Uzun yıllar birlikte siyaset yapan İlçe Başkanı Cemalettin Alper ile eski il yöneticisi Kemal Kaygül karşı karşıya gelecek. Kaygül’ün delegasyondan güçlü çıkarak ilçe başkanlığına aday olmak istediği ve bu nedenle kendi mahallesinde seçim kazanmak için özel bir çaba içinde olduğu öğrenildi.  

MECLİS ÜYELERİ İLE İLÇE YÖNETİCİLERİ KARŞI KARŞIYA

Muhalefetin etkili olma ihtimali yüksek dört mahalleden Postacılar ve Nafiz Gürman’da çekişme yaşanması bekleniyor. İki mahallede meclis üyeleri ile ilçe yöneticileri, çıkaracakları listelerin kazanması için çaba gösterecek. Postacılar muhalif kanattan meclis üyesi Cindi Canpolat, ilçe kanadında ise ilçe yöneticisi Necla Ketenci liste hazırlığında… Diğer taraftan ise  Nafiz Gürman meclis üyesi Münir Demir muhaliflerle liste çıkarmasına karşın, ilçe adına ilçe yöneticisi Metin Uyma liste çıkaracak.

YAMANLAR TEK LİSTE İHTİMALİ YÜKSEK

Yamanlarda ise ilçe adına liste hazırlayan ilçe yöneticisi Gülbahar Bolat, eski disiplin kurulu üyesi Hüseyin Gün, Kadın Kolları ilçe yöneticisi Hanım Tosun ve  Şamlar Derneği kurucusu Yusuf Karabulut’un liste hazırladığı ve karşısında muhalif olan bazı isimlerin liste hazırlığında olduğu ancak, liste kurmak için yeterli sayıyı bulama ihtimalinin zayıf olduğu, gelen bilgiler arasında.

ÖNCEL’DEN  GÖK’E VETO

Diğer taraftan, 2014’de belediye başkan adayı olan Murat Haluk Öncel’in delege seçimleri öncesi kendisinden destek isteyen muhalefete  “Bu dönem parti içinde yapılacak çekişmeyi doğru bulmuyorum. Bu nedenle delege seçimlerinde yaşanabilecek bir tartışmanın içinde olmak istemiyorum” dediği ve Ben bugüne kadar  Songül Gök 'ü desteklemesi gerektiğini söyleyen partililer ise“  Ben şimdiye kadarbu arkadaşla siyaset yapmadım benim siyasi yaşamında kavganın yeri yoktur. didiği öğrenildi.

Karşıyaka'da kıran kırana delege seçimleri

Karabağlar CHP toz duman

CHP İzmir'de gözler Bornova'da

Çiğli’de zafer hangi ekibin olacak'

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.