Dolar 32,5443
%0.01
Euro 34,9780
%0.43
Altın 2.429,320
%0.25
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bayramda ölümlere dikkat çekti

Bayramda ölümlere dikkat çekti

EGE Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, bayram süresince yaşanan ölümlere tepki göstererek, insan yaşamının değerine vurgu yaptı.

  • Ege Postası
  • 28.06.2017 - 12:01

EBSO Başkanı Ender Yorgancılar, "Bir ülkeyi tanımak istiyorsanız, o ülkede insanların nasıl öldüğüne bakın" diyen Albert Camus’u haklı çıkarırcasına güzel ülkemizde akıl almayacak ölümler gerçekleşiyor. Bayram süresince sadece 3 günde 21 kişi boğularak öldü. Bayram tatilinde 64 kişi trafik kazasında hayatını kaybederken, 379 kişi yaralandı. Foseptik çukuruna düşen bir kadın ve onu kurtarmak isteyen 3 kişi metan gazından zehirlenerek yaşamını yitirdi. Sakarya’da 3’ü çocuk 5 kişi girdikleri havuzda kaçak akıma kapılarak hayatını kaybetti. İnsan yaşamının değeri bu kadar ucuz olmamalıdır. İnsanlarımız bu kadar bilinçsiz, bu kadar hayatının kıymetini hiçe saymamalıdır. Kurumlar, kuruluşlar yasal zorunluluklarını çok daha disiplinli uygulayabilmelidir" dedi.

"ÜÇÜNCÜ DÜNYA ÜLKESİ DEĞİLİZ Kİ"

Türkiye’nin, bir 3. dünya ülkesi olmadığına dikkat çeken Yorgancılar, şöyle devam etti:“Yani, hedef insanımızın yaşam kalitesini artırmak, eğitim düzeyini yükseltmek, bilimde de sanatta da öne çıkabilmektir. Bakınız biz diyoruz ki, Sanayi 4.0 sürecinde eğitim 4.0’ın altyapısını oluşturmak zorundayız. Çünkü dünya çok hızla çok başka bir yöne doğru hızla ilerlemektedir. Oysa ki, bugün yaşadıklarımıza baktığımızda ne yazık ki üzülerek görmekteyiz ki, bizim eğitim 2.0’ın dahi hakkını verdiğimizden şüpheliyim. O nedenle, ülkemizin bütün sorunlarının başında gelen eğitim konusunu acilen masaya yatırması gerekmektedir. Günün şartlarına göre sistemi revize ederken, daha bilinçli, daha insancıl, yaşam hakkının kıymetini bilen, sorumluluklarının farkında bireylerin yetiştirilmesini temel almalıdır. Aksi takdirde, yol almamız mümkün değildir."

Çare Eğitim 4.0

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.