Dolar 32,5645
%0.28
Euro 34,7240
%-0.02
Altın 2.487,200
%0.11
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bebek mevlütleri neden yapılı? Bebek mevlütlerinde hediyeleşme

Bebek mevlütleri neden yapılı? Bebek mevlütlerinde hediyeleşme

Bebek mevlütlerinin genel amacı yeni doğmuş bebeği dualarla kutlamak, gelecekte hayırlı bir birey olması dinine bağlı olması ve bebeğin sağlıklı, mutlu olması için dostlarla aile bireyleriyle dualar etmektir.

  • Ege Postası
  • 07.03.2017 - 12:08

Mevlütte dualar okunur, Kuran-ı Kerim okunur ve yeni doğan bebeğin, ailesinin yanında olunur. Bebek mevlüt hediyelikleri de bu tür günlerde ortaya çıkar.

bebekler kırk günlük olduğunda yapılır ve eş dost davet edilir. Çocuğun kırk günlük olmak istenmesinin nedeni biyolojik olarak çocuğun yeterli olması açısından fazla kişiyle karşılaştığı vakit bağışıklık sistemi çok gelişmediğinden hastalanabilir. Alerjik reaksiyonlar gösterebilir veya dış dünyada olduğunu algılayamıyor olabilir bu nedenle çocuğun kırk günlük olması bir gelenek haline gelmiştir fakat kırkıncı günde olması mecburi değildir bir hafta öncesi ve sonrasına kadar esnetilebilir. İslami açıdan beraberlik birliktelik duygularını da canlandırır.

Bebek Mevlütlerinde Misafirlere İkramlar

Mevlüd masası hazırlanır misafirler için süslenir; fakat yine de İslami açıdan masanın fazla abartılmaması daha uygun olur. Bu masanın vazgeçilmez ürünü tabi ki lohusa şerbetidir. Loğusa şerbetinin kolay bir hazırlanışı vardır. Lohusa şerbeti yapımı için gerekli malzemeler yalnızca su, şeker, lohusa şekeri, karanfil, tarçın ve zencefildir tercihe göre zerdeçal veya muska da katılabilir. Yıllardır süregelen bir gelenek olan lohusa şerbeti ikramı şimdilerde gösterişli, ihtişamlı bir hale gelmiştir.

Bağışıklık sistemi için de harika bir formüldür. Masada ikram ise olarak yemek yapılabilir ancak daha çok tercih edilen ev baklavası, şekilli kurabiyeler, değişik şekillerde pastalar, şekerler, lokumlar, mashmelow, bonibon gibi pastalar dağıtılır. Şimdilerin yeni modası ise bugünlerin kalıcı olması unutulmaması adına dolap magnetleri, ev süsleri veya küçük şişelerde süslü kolonyalar dağıtmak veya şimdilerde süslü bebek çikolataları da oldukça moda.  Şekilli ve renkli alçılara ayetler dualar yazıp gelen misafirlere hediye etmek de çok hoş bir ikram oluyor. Bebek ve anne için çeşitli kıyafet takımları kız veya erkek bebek için birbirinden şirin özel kıyafetler mevcut. 

Bebek Mevlütlerine Nasıl Hediye Götürülür'

Bu günde asıl amaç yardımlaşmadır. Evlilik, doğum, ölüm gibi konularda gerek geleneksel olarak gerek de dini olarak toplumumuz hep birbirine yardım eder, birbirini destekler. Bebek mevlütlerinde de bu geleneği görüyoruz. Bebekler için takım kıyafetler, çocuğun rahat giyebileceği şık ve tatlı ürünler, örgü yelekler patikler, bebek battaniyesi, bebek eldiveni şapkası götürülebilir. Tercihen eğitici oyuncaklar da olabilir. Bebeğin annesi için de çeşitli hediyeler alınabilir. Bunun dışında para takılabilir, altın takılabilir. Daha fazla bilgilendirme ve bebek mevlüt hediyelikleri için http://www./ adresini ziyaret edebilirsiniz

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.