Dolar 32,5625
%0.07
Euro 34,9858
%0.45
Altın 2.421,060
%-0.09
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bekir Bozdağ'dan flaş otopsi açıklaması

Bekir Bozdağ'dan flaş otopsi açıklaması

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Suriye'nin İdlib kentinden Adana'ya getirilen 3 cesede yapılan otopsi sonucunda kimyasal silah kullanıldığının tespit edildiğini bildirdi.

  • Ege Postası
  • 06.04.2017 - 11:53

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı da, hayatını kaybeden 3 Suriyelinin ’kimyasal boğucu gaza maruz kalmaları sonucu hayatlarını kaybettikleri ve akciğerlerinde yoğun ödem bulunduğunu’ açıkladı.

Suriye İdlib'deki kimyasal saldırıda hayatını kaybedenlerden 3'ünün otopsisi Adana'da yapıldı.

Bakan Bozdağ bugün Kırıkkale'de gazetecilere yaptığı açıklamada, "Şu an hem Dünya Sağlık Örgütü temsilcileri hem de Birleşmiş Milletler Kimyasal Silahları Yasaklama Organizasyonu temsilcilerinin olduğu bir çalışmayla bu otopsi tamamlanmış durumda. Esed'in kimyasal silah kullandığı, bu bilimsel incelemeyle de tespit edilmiş durumda" diye konuştu.

BAŞSAVCILIK: KİMYASAL BOĞUCU GAZ

Başsavcılıktan yapılan yazılı açıklamada Suriye vatandaşı 35 yaşındaki Esme El Hasan, 26 yaşındaki Sait Hüseyin ve 25 yaşındaki Muhammed Avad’ın cenazelerinin otopsi yapılmak üzere Adana Adli Tıp Kurumu Başkanlığı’na gönderildiğini, kesin ölüm nedenlerinin belirlenmesi ve saldırının kimyasal silah kullanılarak gerçekleşip gerçekleşmediğinin saptanması için dün akşam otopsi yapıldığı bildirildi.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yapılan otopsiye, Dünya Sağlık Örgütü Gaziantep Temsilcisi Annette Heizelmann, Birleşmiş Milletler Kimyasal Silahları Yasaklama Organizasyonu üyeleri Sahar Yazbek ve Samı Barrek kuruluşlarını temsilen katıldığı da kaydedilerek şu açıklama yapıldı:

"Görevlilerin herhangi bir kimyasal madde tehlikesine karşı koruyucu özel kıyafet giyerek katıldıkları otopsideki ilk bulgulara göre; şahısların kimyasal boğucu gaza maruz kalmaları sonucu hayatlarını kaybettikleri ve akciğerlerinde yoğun ödem bulunduğu tespit edilmiştir. Otopsi sonunda alınan doku, plazma, kan, idrar, akciğer ve cilt örnekleri, kimyasal silah kalıntılarına yönelik gerekli analizlerinin yapılması için Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Adli Tıp Kurumu Başkanlığı’na gönderilmiştir. Ayrıca Dünya Sağlık Örgütü ve Birleşmiş Milletler Kimyasal Silahları Yasaklama Organizasyonu temsilcilerine, talepleri üzerine incelemeleri için söz konusu örneklerden verilmiştir."

İdlib'deki sağlık yetkilileri önceki günkü saldırıda 50'den fazla kişinin hayatını kaybettiğini ve yaklaşık 300 kişinin yaralandığını belirtirken, Suriye'deki hastaneleri finanse eden uluslararası yardım kurumlarının bir koalisyonu olan Tıbbi Yardım Dernekleri Birliği ise ölü sayısının en az 100 olduğunu açıkladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.