Dolar 32,5717
%0.3
Euro 34,8027
%0.2
Altın 2.501,880
%0.7
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Beko ve Ziko ölümsüzleşecek

Beko ve Ziko ölümsüzleşecek

Buca Belediyesi CHP'de uzun yıllar siyaset yapan sevilen isimler Zikri Dursun ve İlçe eski Başkanı Bektaş Gül'ün adını aileleriyle birlikte, komisyonların vereceği kararla belirlenecek parklarda yaşatma kararı aldı. Geçen ay vefat eden İl Eski Sekreteri Dursun'un, sağlığında, Karabağlar Belediyesi'ndeki işinden atılması uzun süre gündemde kalmıştı. Buca Belediyesi'nden vefa

  • Ege Postası
  • 20.10.2017 - 10:23

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI - CHP''li Belediye Başkanı Levent Piriştina bu ay yapılan mecliste gündeme getirilen Parti emektarı yaşamını yitirmiş isimler Bektaş Gül ve Zikri Dursun'un ismini yaşatmak için karar aldı. İlçede Gül ve Dursun ailelerinin de fikri alınarak belirlenecek parklara, sevilen siyasetçiler Bektaş Gül ve Zikri Dursun'un ismi verilerek ölümsüzleştirilecek.

Geçen haziranda kalp rahatsızlığı nedeniyle yaşamını yitiren CHP Buca İlçe Eski Başkanı Bektaş Gül ile, akciğer kanseri teşhisi konulduktan bir hafta sonra, tedavi gördüğü hastanede geçen ay hayatını kaybeden CHP İl Eski Sekreteri Zikri Dursun için Buca'da vefa örneği sergilendi. Ekim ayı meclis toplantısında CHP grubunun gündeme getirdiği konuyla ilgili Egepostası'na konuşan Belediye Başkanı Levent Piriştina, “Geçen mecliste, meclis üyelerimizin önerisiyle Ziko'muzun ve Beko'muzun isimlerini, komisyonun taktir edeceği parklara vereceğiz. Aileleriyle de komisyonumuz görüşüyor. Karar vererek gelecek mecliste sunacaklar. Onlara yakışan parklarda isimleri verip Buca, İzmir ve Cumhuriyet Halk Partisi siyasetine mal olmuş bu iki değerli insanı ölümsüzleştirmek istiyoruz. Yeri henüz netleşmedi. Kopmisyon sunacak bize. Gelecek mecliste getirecekler.tüm meclis üyelerimizin de AK parti de dahil olmak üzere oy birliği ile geçireceğimizi umuyorum” dedi.

“BUNLAR SİYASİ TARTIŞMA”

CHP'li Zikri Dursun'un vefatının ardından gündeme getirilen vefasızlık iddialarını değerlendirmek istemediğini ifade eden Başkan Piriştina “İki değerli insan var. Onların ölümsüzleştirilmesi gibi değerli bir adım atılıyor. Bunları takdir eden parti büyükleri, yetkili organlar bakarlar. Benim için kıymetli olan, hayatını siyasete ve CHP'ye adamış insanların yüreğinde izler bırakmış insanlara ufak da bir şey yapabilir miyiz noktasındayım. Diğer tartışmalar siyasi bir tartışma. Hayata veda etmiş insanlar. O yüzden bunları konuşmayı doğru bulmuyorum” dedi

“HEDEF2019”

Delege seçimleri sürecini de değerlendiren Başkan Piriştina, “47 mahalle 17 bin üye ile seçimlerimizi tamamladık. Yiğitler mahallesinde bi sorun olmuş istifalar gönderilmiş. Henüz net bir bilgi yok. İlçemde 47 mahalle 17 bin üyem varsa istemesek de bu tür ufak tefek sıkıntılar olabiliyor. Çok şükür atlattık. Bundan sonrasında takdir örgütün. Kazananı kaybedeni olmayan bir iç yarıştı bu. Bizim asıl hedefimiz 2019” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.