Dolar 32,3671
%0.15
Euro 35,0026
%-0.18
Altın 2.325,850
%0.23
Bist-100 9,10
%0.22

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Belediye grevin iptali için bakanlığa gitti

Belediye grevin iptali için bakanlığa gitti

Denizde grev üçüncü gün de devam ederken, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden zam isteyen işçileri şok eden bir hamle geldi. Büyükşehir Belediyesi, grev erteleme talebinde bulunarak İçişleri Bakanlığı'na müracaat etti. Belediye grevin iptali için bakanlığa gitti

  • Ege Postası
  • 14.07.2017 - 09:19

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir'de kriz yaratan ve trafikte yeni bir kaosa yol açan grevin ardından gözler bu sefer de Ankara'ya çevrildi.

Önceki sabah saatlerinde başlayan grev İzmirlilere saç baş yoldurturken, belediye ile sendika arasındaki anlaşmazlık Ankara'ya taşındı. Türk-İş'e bağlı Türkiye Denizciler Sendikası (TDS) ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında bir süredir devam eden toplu sözleşme görüşmelerinin anlaşmazlıkla sonuçlanması nedeniyle 250 İZDENİZ A.Ş. çalışanı önceki sabahtan itibaren greve başladı.

ZAM İSTEYEN 250 ÇALIŞANA ŞOK!

Grevle birlikte kent genelinde tüm vapur ve feribot seferleri tamamen durdu, iskeleler de kepenk kapattı. Taraflar arasında grevin başlayacağı son dakikaya kadar devam eden görüşmelerden uzlaşma çıkmayınca, kent içi trafikte yoğunlukla birlikte kaos da kaçınılmaz oldu.

BELEDİYE GREV ERTELEME İSTEDİ

Yaşananların ardından belediye önerdiği zam rakamlarından vazgeçmedi, işçiler de grevin talepleri kabul görene kadar sürdüreceğini duyurdu. Grev süresince vapurlar çalışmadığından ötürü belediyenin ulaşımdaki zararı 700 bin lirayı geçerken, ortaya çıkan rakamlar işçilerin istediği zam oranını da aştı. Ne yapacağı merak konusu olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, İçişleri Bakanlığı'na başvuruda bulundu, Bakanlar Kurulu kararıyla grevin iki ay süreyle ertelenmesini talep etti. Belediyenin bu talebi emek mücadelesi veren işçilerde şok etkisi yaratırken, gözler Ankara'dan gelecek karara çevrildi. Bakanlar Kurulu talebi onayladığı takdirde, grev sona erecek ve vapurlar eskisi gibi çalışmaya başlayacak.

İzmir'de denizde grev başladı İzmir'de hayat durdu

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.