Dolar 32,5870
%0.23
Euro 34,8164
%0.44
Altın 2.421,470
%-0.47
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Belediyedeki mali kriz hakkında kritik açıklama

Belediyedeki mali kriz hakkında kritik açıklama

AK Parti Selçuk İlçe Başkanı Sema Yeşilçimen, Selçuk Belediyesinin mali durumu ve 150 işçinin işten çıkarılacağına ilişkin kritik bir açıklama yaptı.

  • Ege Postası
  • 10.02.2017 - 09:23

AK Parti Selçuk İlçe Başkanı Sema Yeşilçimen, Selçuk Belediyesinin mali durumu ve 150 işçinin işten çıkarılacağına ilişkin, "Biz AK Parti olarak hiçbir işçinin işine son verilmesinde yana değiliz. Buna zinhar izin de vermeyiz. Partimiz asla işçiler üzerinde siyası çıkar elde etme çabası içinde olmadı" dedi. Öte yandan, borçlanma önergesi ise meclisten geçti. 

O belediyede mali kriz

AK Parti Selçuk İlçe Başkanı Sema Yeşilçimen, Selçuk Belediyesinin ekonomik sıkıntısı ve taşeron işçilerin belediyeden çıkarılacağı iddialarına ilişkin bir açıklama yaptı. Yeşilçimen, 2017 yılının Selçuk'ta yatırımlar yılı olacağını ifade ederek, hükümet tarafından söz verilen projelerin çok yakında hayata geçileceğini söyledi. Yeşilçimen, taşeron işçilerin işten çıkarılacağı iddialarına karşı çıktı.

"Buna zinhar izin de vermeyiz"
Yeşilçimen, şöyle devam etti:
"30 Mart 2014 seçimlerine birkaç ay kala eski yönetim 256 kişiyi işe aldı. Yerel seçimlere sayılı günler kala ve sadece 1 aylık sözleşme karşılığında alım yapıldı. Tamamen siyasi çıkar amacıyla yapılan bu işçi alımının ve ileride belediyemizde ekonomik sorunlar yaratabileceği konusundaki görüşlerimizi yeni seçilen belediye başkanımıza ilettik. Hala da bu görüşümüzün arkasındayız; ancak sayın belediye başkanımız da zor olanı tercih ederek sözleşmelerini uzattı. Borçlanma konusunda belediye meclisinden yetki istendi. Borcu borçla ödemek sistemine karşıyız. Şimdi CHP'li meclis üyeleri de 'evet' diyerek işçiler üzerinde siyasi hesap yapma çalışmalarını sürdürmektedirler. Biz AK Parti olarak hiçbir işçinin işine son verilmesinde yana değiliz. Buna zinhar izin de vermeyiz. Partimiz asla işçiler üzerinde siyası çıkar elde etme çabası içinde olmadı" şeklinde konuştu.

Borçlanma önergesi meclisten geçti
Selçuk Belediyesinde geçen yıl baş gösteren mali krizin etkileri sürüyor. Belediye, nakit sıkıntısını çözmek için bazı girişimlerde bulunurken, aradan geçen sürede ise işçilerin maaşlarını ödeyememişti. Taşeron olarak çalışan işçilerin hala 2016 yılına ait maaşları içeride olduğu öğrenilirken, belediye bu sorunun önüne geçmek için borçlanma önergesini meclise taşımıştı. Bu önerge, oy çokluğuyla kabul etti ve meclisten geçti. 
Selçuk Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı, işçilerin Kasım ayı maaşlarının ödendiğini ifade ederek, "Bunun sıkıntısını, eziyetini ben yaşıyorum. Gerginlik derseniz, evet gerginlik de yaşıyorum; çünkü bu bir sorumluluktur. Eğer bu gerginlik bende olmazsa doğru olmayacağını düşünüyorum. Şu anda 586 kişinin sorumluluğunu taşıyorum. Eğri oturup doğru konuşacağız. Bunu bu şekilde getirmek imkanına sahip değiliz. Evet baştan beri bir yükümüz var, yaklaşık 150'ye yakın bir işçi fazlalığımız var. Bu 150'ye yakın işçimiz ile ilgili ilk düşüncem, bu arkadaşlarımızı ikna ederek bir tarafa yerleştirerek çözebilirsek ne ala" demişti. (İHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.