Dolar 32,3264
%0.23
Euro 35,0759
%-0.13
Altın 2.300,200
%1
Bist-100 9,00
%2.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Belediyelere kamuoyu yoklaması çağrısı

Belediyelere kamuoyu yoklaması çağrısı

AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Abdullah Mertoğlu ve ilçe yönetim kurulu üyeleri Bostanlı Esnaf Sanayici ve İş Adamları Derneği’ne (BESİAD) ziyarette bulundu.

  • Ege Postası
  • 16.02.2017 - 15:41

Bostanlı tramvay projesinin uzun bir süredir bostanlı esnafını ekonomik anlamda çok zorladığını ifade eden Abdullah Mertoğlu, ayrıca proje kapsamında tramvayın güzergahıyla ilgili soruna dikkat çekerek sivil toplum kuruluşlarının (STK) projeyle ilgili düşüncelerini dile getirmesi gerektiğini söyleyerek,  “Sivil toplum kuruluşu olarak Bostanlı’nın ve bu bölgenin de kendine özel sorunları olduğunun hepimiz farkındayız. İşte bir tramvay projesi ile Bostanlı esnafının ne kadar büyük bir sıkıntı yaşadığını neredeyse 1,5 yıldır birlikte görüyoruz. Bu süreç içerisinde gördüğümüz kadarıyla tramvay projesi tamamlanmaya yakın bir noktaya kadar ulaştı. Fakat 1,5 hatta 2 yıl boyunca esnaf burada kan ağladı. acaba rotası nereden gidecek diye  soru işaretleri kafamızı hep kurcaladı durdu. Bir proje düşünün ki, başlangıcı belli; ama gideceği istikamet belli değil. Tabi ki bu konuda da sivil toplum kuruluşları eğer proje oluşumunda içerisinde olmuş olsalar, Bu ihtiyaç mıdı? Değil midir'” ya da İhtiyacımızın ne kadarlık kısmını karşılayacaktı? sorusunun cevabını almış olurduk. Tramvay projesi Bostanlı esnafına adeta travma geçirdi. Hala daha geçirmeye devam ediyor. Bundan sonraki süreçte ciddi anlamda trafik yoğunluğu oluşacağı noktasında herkesin ortak kanaati var” açıklamalarında bulundu.

“KARŞIYAKA’NIN İHTİYACI OTOPARKTIR”

Karşıyaka’daki otopark sorununa dikkat çeken Mertoğlu, “Karşıyaka’nın ihtiyacı olan otoparktır” dedi.  Tramvay projesinin Karşıyaka sahilindeki yeşil alanları yok ettiğini ifade eden  Mertoğlu, otopark sorununa çözüm olarak yer altı otoparklarının yapılması gerektiğini sözlerine ekleyerek,” Keşke sahildeki yeşil dokumuzu tramvay projesi ile yok etmek yerine yer altı otoparkı ile çözüp üstünü yeşil doku anlamında nefes alan alanlar yaratılsaydı  tabi ki çok daha güzel olurdu. Tabi ki artık yapıldı. Bu saatten sonra bizim işimiz bu projeden hizmet anlamında faydalanmak” ifadelerini kullandı.

“BELEDİYELERİN KAMUOYU YOKLAMASI YAPMASI GEREKİYOR”

Hayata geçirilecek projelerle ilgili belediyelerin kamuoyu yoklaması yapması gerektiğine dikkat çeken Abdullah Mertoğlu, bu noktada belediyelerin STK, siyasi parti temsilcileri ve kanaat önderlerinin görüşlerine başvurması gerektiğini ifade etti.  AK Parti Karşıyaka olarak ilçe yönetim üyelerini STK’larda görev almaları konusunda teşvik ettiklerini söyleyen Mertoğlu, BESİAD Başkanı Ali Akdaş’a da BESİAD üyelerinin siyasi partilere temsilciler vermesi önerisinde bulundu.

Abdullah Mertoğlu konuşmalarına şu şekilde devam etti:

“Bundan sonraki projeler için belediyelerin yerelde mutlaka STK’ların ve siyasi parti temsilcilerinin görüşlerine başvurması gerekmektedir. Aynı zamanda yerel anlamda kanaat önderlerimiz ve birçok vatandaşlarımızın bu konuda görüşleri alınmalıdır. Bunun yanında proje üretebilecek kaliteli mühendislerimiz mevcut. Yapılacak projenin hukuki boyutunun da tartışılması gerekir. Ayrıca yapılan projenin toplum yararına olup olmadığının tartışılması gerekiyor. Ümit ediyorum, bundan sonraki süreçte bu söylediklerimden faydalanılacaktır. Ben, hem İlçe Başkanı olarak hem de Belediye Meclis Üyesi olarak bu konuları yakından takip ediyorum. Biz, yönetim kadrolarımızdaki arkadaşlarımızı  dernek ve STK’larda da görev almaları konusunda teşvik ediyoruz. STK’lar, hizmetin daha hızlı yapılması ve proje aşamasında yapılan hataların düzeltilmesi konusunda büyük önem arz etmektedir. Bu bağlamda Başkanım Ali Akdaş’a  siyasi partilere temsilciler vermelerini öneriyorum.” 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.