Dolar 32,5100
%-0.09
Euro 34,9521
%0.35
Altın 2.433,250
%0.42
Bist-100 9.789,00
%0.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Belediyenin kararını protesto ettiler: 60 yaş kartı isyanı

Belediyenin kararını protesto ettiler: 60 yaş kartı isyanı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 60 yaş kartlarıyla ilgili son düzenlemesine emeklilerden tepki geldi. Ücretsiz biniş uygulamasının kaldırılmasını protesto eden emekliler Büyükşehir Belediyesi önünde toplanarak Başkan Aziz Kocaoğlu’na “Bu yanlıştan geri dön” çağrısı yaptı. Belediyenin kararını protesto ettiler

  • Ege Postası
  • 05.01.2017 - 12:47

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin toplu ulaşım tarifesinde yaptığı son düzenlemenin ardından 60-65 yaş arasındaki vatandaşlara yönelik ücretsiz biniş uygulamasını kaldırarak yerine 1,5 liralık ücret belirlemesine yönelik tepkiler giderek artıyor. Kararı protesto eden DİSK Emekli-Sen’den, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne “Sosyal adalet” çağrısı geldi.

YAŞLILARDAN KOCAOĞLU’NA PROTESTO

İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan DİSK Emekli-Sen üyesi yaşlılar, belediyenin 60 yaş kartlarını iptal etmesine tepki gösterdi. Hazırladıkları pankartlar ve “Paso hakkımız gasp edilemez, “Kentkart soygununa hayır” sloganlarıyla belediyeye tepki gösteren emekliler adına açıklama yapan DİSK Emekli-Sen Bornova Şube Başkanı Mehmet Düşünceli, “AKP hükümeti emeklileri açlık sınırının altında bir ücretle yaşamayı reva görürken, sosyal belediyeciliği savunduğunu iddia eden Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu belediye emeklilerinin “Onur Kartı” olan ve 1943’ten bu yana kullandıkları pasolarını iptal ederek ne kadar emekçi, emekli dostu olduğunu ispatlamıştır. Kendisine son çağrımızdır. Artık emeklilerin kimlik kartlarıyla oynamaktan vazgeç. Bu şehrin emektarlarını mahkeme kapılarında hak aramak zorunda bırakma. Onur kartlarımızı geri ver” dedi.

“BU KARAR İZMİR’E YAKIŞMIYOR”

Konuşmasının devamında Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na “Bu yanlıştan dön” diyerek seslenen Şube Başkanı Düşünceli, “İzmir size üç dönemdir başkanlık yapma fırsatını verdi. Ama her ne hikmetse bu dönemde verilen bu emanete aykırı tavırlar sergilemeye başladınız. İzmirlilerin yıllardır kullandığı Kentkart’ları İzmirim Kart ile değiştirdiniz. Kartların 6 lira karşılığında değişimi ile haksız kazanç sağlayan bu uygulama İzmirlileri mağdur etti. Beş sene önce Sayıştay’ın kararını gerekçe göstererek 60 yaş kartlarına saat sınırlaması getirdiniz. Büyükşehir Belediye meclisi 60 yaş üstü vatandaşlara ücretsiz ulaşım imkanı sunulması için Bakanlar Kurulu’na temenni iletirken siz saatlerle kısıtlanan 60 yaş kartlarını bile iptal ediyorsunuz. Bu nasıl sosyal belediyecili? Bu nasıl çağdaş yöneticili? Bu karar İzmir’e yakışmıyor. İzmirliler bunu hak etmiyor. Biz bunu halk etmiyoruz. Bu kararın meclis tarafından tekrar değerlendirilmesini ve çağda, sosyal belediyecilik anlayışına uygun olarak 60 yaş ve üzeri insanlarımızın şehirle bütünleşmesi, sosyal yaşam içinde var olmalarının sağlanması için bu kararın tekrar gözden geçirilmesini istiyoruz” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.