Dolar 32,5831
%0.33
Euro 34,8031
%0.2
Altın 2.512,900
%1.14
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Belevi Şeftali Şenliği yapıldı

Belevi Şeftali Şenliği yapıldı

8. Belevi Şeftali Şenliği Selçuk’un Belevi Mahallesi’nde yapıldı. Yoğun katılımın gerçekleştiği şenlik kapsamında en iyi şeftali ve en iyi şeftali reçeli yarışması yapıldı. Yarışmada dereceye girenlere çeşitli ödüller verildi.

  • Ege Postası
  • 24.07.2017 - 12:40

Selçuk’un Belevi Mahalle Meydanı’nda düzenlenen 8. Şeftali Şenliği’nde bir konuşma yapan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Selçuk topraklarının bereketli topraklar olduğunun altını çizerek; “ Bu toprakların ne kadar bereketli olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu toprakların yetiştirilen ürünler türlerinin en iyisidir. Burada üretilen her türlü mahsulün ihracata yönelik üretiliyor. Bu ürünlerden bir tanesi de şeftalidir.

Bizlere de düşen bu üretilen şeftalileri en iyi şekilde değerlendirmek ve halkımızın tüketimine sunmaktır. Üreticinin daha iyi şartlarda üretim yapabilmesi için elimizden geleni yapmaktır.  Üreticinin yüzünün gülmesi en büyük temennimizdir. Üreticinin yüzünün gülmesi için mahsulü gereken değeri bulmalıdır. Bütün gayretimiz üreticinin mahsulünün gereken değeri bulmasına yöneliktir.  8. Belevi Şeftali Şenliği’nin bereket getirmesini ve üreticinin emeğinin karşılığını aldığı bir sezon diliyorum” dedi. Kadın El Emeği Pazarı stantlarının açıldığı şenlikte Kuşadası Çınar Köyü Zeybek Ekibi’nin gösterisi de büyük beğeni topladı. 

Başkan Bakıcı’nın konuşmasının ardından 8. Belevi Şeftali Şenliği’nde en iyi şeftali ve en iyi şeftali reçeli seçildi. Yarışmaların ardından şenliğe katılanlar Murat Gezer’in söylediği türküler eşliğinde gecenin ilerleyen saatlerine kadar eğlendi.  Şenlik Ege Türk TV den de canlı yayınlandı.

Yarışmada Dereceye Girenler

Ziraat Odası Başkanı İbrahim Erdallı, Selçuk Belediyesi Deppo Efes Koordinatörü Ömer Soysal,  Selçuk Yaş Meyve ve Sebze Kooperatifi Başkanı Kerim Özler, Selçuk Tarım İlçe Müdürü Mustafa Acargil, Selçuk Ziraat Odası Meclis Üyesi Şaban Ok, Hasan Turan, Esat Küçükzeybek, Aydın İnan, Mehmet Olgun gibi isimlerin jüri üyesi olduğu yarışmalarının kazananları şöyle: 

En İyi Şeftali Yarışması:

1- Esen Olgun

2- Döne Akgün

3- Havva Köse

En İyi Şeftali Reçeli Yarışması: 

1- Hande Topçu

2- Asiye Ülgün

3- Meryem Mert 

Dereceye giren yarışmacılara ödüllerini veren Deppo Efes Genel Müdürü Ömer Soysal Deppo Efes’in üretici dostu bir işletme olduğunun altınız çizerek; Deppo Efes’e ve Belevi Şeftali Şenliği’nin düzenlenmesine sunduğu katkılardan dolayı Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı ve Selçuk Belediyesi’ne teşekkür ederim” dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.