Dolar 32,5580
%0.03
Euro 34,8626
%-0.01
Altın 2.430,610
%0.02
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
BELGEM öğretmelerine sıra dışı eğitim

BELGEM öğretmelerine sıra dışı eğitim

Dost Bilim Evi projesi ile eğitim verdiği öğrenci sayısını yılda 6 binden 15 bine çıkarmayı hedefleyen Bornova Belediyesi, “Yaratıcı öğrenci, yaratıcı öğretmenlerle yetişir“ düşüncesiyle, öğretmeler için de eğitimler düzenliyor. Bornova Belediyesi'nden sıra dışı eğitim

  • Ege Postası
  • 19.04.2017 - 09:50

Bornova Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi(BELGEM)‘nde görevli öğretmenlere sıradışı bir konferans verildi. Prof. Dr. Kemal Yürümezoğlu ile Yrd. Dç Dr. Burak Karabey’in konuşmacı olduğu etkinlikte, bilimin sadece formüllerle öğretilemeyeceğine ve meraklı olmanın önemine dikkat çekildi.

Dost Bilim Evi projesi ile hem öğrenci sayısını arttırmayı hem de öğrencilerin çeşitli oyun ve aktivitelerle deneyerek öğrenmesini hedefleyen Bornova Belediyesi, BELGEM’de görev yapan 45 öğretmen için bir eğitim düzenledi. 9 Eylül Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Özel Yetenekler Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kemal Yürümezoğlu ile Yrd. Dç Dr. Burak Karabey, Bornova Belediyesi Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen konferansta, ezberciliğe karşı dokunarak ve deneyerek öğrenmeyi anlattı. Video filmler ve deneylerle örneklemeler yapılan eğitimde, düşünmeyi öğretmek vurgusu yapıldı.

BİLİM SADECE FORMÜLLE ANLATILMAZ

Yaklaşımı nedeniyle Bornova Belediyesi’ne teşekkür eden Prof. Dr. Kemal Yürümezoğlu, “Böylesi bir eğitimi üniversite ya da başka eğitim kurumu değil, bir belediyede görev yapan eğitmenlerinin alması ve bu salonun dolu olması çok önemli“ dedi.  Sorgulamanın önemine dikkat çeken Prof. Dr. Yürümezoğlu, “Eğitimde sorgulama süreci olmalı ve öğrenci bu sürece aktif olarak katılmalı. Böylece öğrenme doğal olarak gerçekleşir. Bilim doğayı anlama çabasıdır.  Sadece formülle olmaz. Çocuk doğayı, yaşamı tanımalı, keşfetmeli“ diye konuştu.

MERAKLI OLMAK ÖĞRENMEYE YÖNELTİR

Öğretmenlerden meraklarını kaybetmemelerini aksi halde öğrencilerine merak aşılayamayacaklarını söyleyen Yrd. Dç Dr. Burak Karabey ise Problem çözmek sadece sonuca ulaşmak değildir. Önemli olan denemektir. Çocukları matematikten korkutmayın. Önemli olan denemek ve bu süreçte yaşadığı deneyimdir. Bu yüzden sizlerde çocuklar gibi hep meraklı olun. Yaratıcı insan içindeki çocuğu kaybetmeyendir“ dedi.

YENİ BAKIŞ AÇISIYLA YENİ SINIF

Dost Bilim Evi projesi ile eğitim verdiği öğrenci sayısını yılda 6 binden 15 bine çıkarmayı hedefleyen Bornova Belediyesi, Matematik, Fen Bilimleri ve Türkçe derslerininin oyunlar, bulmacalar ve deneylerle öğrenildiği 6 yeni sınıf açtı.

Bu sınıflarda 122 öğrenci haftada 2 gün 4 saat eğitim alıyor. Sınıf sayısının yaz aylarında başlayacak kurslarla 25’e, öğrenci sayısının ise 500‘e çıkarılması hedefleniyor.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.