Dolar 32,5037
%0.05
Euro 34,8993
%-0.21
Altın 2.438,570
%0.1
Bist-100 9.717,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bergama'da öğrencilere çevreci eğitim

Bergama'da öğrencilere çevreci eğitim

Bergama Belediyesi Çevre Temizlik İşleri Müdürlüğü, Çevre ve Sağlık koruma Birimi tarafından Bergama Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencilerine “Çevre Bilinci ve Atık Yönetimi” hakkında eğitim-konferans verildi.

  • Ege Postası
  • 22.03.2017 - 15:54

Bergamalı Kadri İmam Hatip Lisesi Toplantı Salonu’nda gerçekleşen konferansa Bergama Belediyesi Çevre Temizlik İşleri Müdürü Muhammed Ashour, Cumhuriyet Anadolu Lisesi Müdürü Olcay Alparslan, Biyoloji öğretmeni Asaf Cömert ve 250 öğrenci katıldı.

Sunumu Edebiyat Öğretmeni Yasemin Özkaya tarafından yapılan konferans Gündoğdu Çevre Danışmanlığı’ndan Çevre Mühendisi Pınar Özden tarafın verildi. Slayt gösteriminin de yapıldığı konferansta konuşan Özden, “Çevre Nedir'”, “Çevre bilinci nasıl yaratılır'”, “Çevre kirlilikleri nelerdir'”, “Çevre kirliliğinin sonuçları nelerdir'”, “Toprak kirliliği”, “Türkiye ve dünyada yaşanan çevre felaketleri”, “Kirliliği önleme ve kontrol” konularına değindi.

Bergama Belediyesi Çevre Temizlik İşleri Müdürü Muhammed Ashour; “Bu konferansı, Cumhuriyet Anadolu Lisesi ile birlikte sürdürdüğümüz, ‘Okullarda Çıkan Atık Yönetimi Projesi’ kapsamında düzenledik. Ayrıca bu proje kapsamında ve Belediye Başkanımız Mehmet Gönenç’in talimatıyla okulumuza ambalaj atığı-geri dönüşüm kumbarası, atık pil toplama kutusu, bitkisel atık yağ toplama bidonları kazandırdık. Artık öğrenciler topladıkları atıkları kategorisine göre buralara atacaklar. Bizlerde belediye olarak bunları toplayıp geri dönüşüme kazandıracağız. Hem çevreye hem de ekonomiye katkıda bulunacağız” dedi.

Konferans sonrası Cumhuriyet Anadolu Lisesi Müdürü Olcay Alparslan konferansın düzenlenmesinde öncülük eden Bergama Belediyesi Çevre Temizlik İşleri Müdürü Muhammed Ashour’a, konferansı veren Çevre Mühendisi Pınar Özden’e ve sunumu yapan edebiyat öğretmeni Yasemin Özkaya’ya teşekkür ederek, birer buket çiçek verdi. Daha sonra öğrencilerle birlikte hatıra fotoğrafı çekilindi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.