Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bergama'da 'Sunay Akın' rüzgarı

Bergama'da 'Sunay Akın' rüzgarı

İzmir’in Bergama ilçesinde, bu yıl 80. kez düzenlenen Uluslararası Bergama Kermesi etkinliklerine onlarca kişi akın ederken, programlar kapsamında şair ve yazar Sunay Akın vatandaşlara unutulmaz bir gece yaşattı.

  • Ege Postası
  • 01.06.2016 - 13:48

Mustafa Kemal Atatürk’ün direktifiyle Bergama’yı dünyaya tanıtmak amacı ile ilk olarak 1937 yılında başlatılan ve uluslararası boyutta kutlanan, Türkiye’nin ilk ve dünyada Fransa’nın Nice kentinden sonra ikinci yerel festivali olan Bergama Kermesi, onlarca kişiyi bir araya getirdi. Bu yıl 80. kez düzenlenen kermes renkli görüntülere sahne oldu. Kentin değişik noktalarında düzenlenen etkinlikler şölen havasında yapıldı. 


Bergama Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen gecede şair ve yazar Sunay Akın da sahne aldı. Bergamalılara farklı tarz ve üslubu ile dünya tarihini anlatan Sunay Akın, Bergama’nın büyük bir medeniyet olduğuna dikkat çekti. Sunay Akın, "Bergama mutlaka gezip görülmesi ve yaşanılması gereken bir kent. Ege ve Akdeniz’in en önemli başkenti Bergama’dır. Bergamalıların aydın ve demokrat insanlardır, bir arada yaşama kültürüne sahip insanlardır. Daha önce iki kez daha geldim Bergama Kermesine. Aslında Türkiye’de pek çok yeni il ortaya çıkıyor. Bunlar hep siyasi kaygılar ile yapılan şeyler. Her ne kadar kasaba desek de Bergama Anadolu’nun en güzel kentlerinden biridir" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.