Dolar 32,5657
%0.16
Euro 34,8926
%0.66
Altın 2.436,820
%0.16
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bergama'nın kültürel mirasları ABD'de sergileniyor

Bergama'nın kültürel mirasları ABD'de sergileniyor

İzmir'in Bergama ilçesinin kültürel mirasları ABD'nin New York şehrindeki dünyanın en önemli ve en büyük müzelerinden biri olan Metropolitan Museum'da sergileniyor. ABD'de ilk defa açılan sergideki eserlerin, asıl sahiplerinden ödünç alınarak sergilendiği belirtildi.

  • Ege Postası
  • 17.05.2016 - 16:42

Stavros Niarchos Derneği ve Betsy and Edward Cohen / Areté Derneği tarafından organize edilen sergide ABD, Yunanistan, İtalya, Fas, Tunus ve bazı Avrupa ülkelerindeki müzelerden getirilen 265 objeye yer verildi. Sergiye Dorothy and Lewis B. Cullman, Renée Belfer, Diane Carol Brandt, Gilbert and Ildiko Butler, Mary and Michael Jaharis ve The Vlachos aileleri tarafından da destek verildiği bildirildi.

18 Nisan'da açılan sergide mermer, bronz ve terakota heykellerden altın ziynet eşyaları, cam kaplar, işlenmiş değerli taşlar, kıymetli metaller ve sikkelerin bulunduğu belirtildi. Atina Akropolis'inin görkemini simgeleyen, heykeltıraş Phidias'ın kayıp Athena Parthenos'unun üçte bir ölçekte kopyası olan ve bir zamanlar Pergamon'da bir tapınakla çevrili halde duran Athena'nın 3 metre uzunluğundaki mermer heykeli sergide en çok ilgi gören eserler arasında yer aldı. Sergideki büyük ilgi gören bir başka eser ise ilk olarak İskender'in sonrasında ise I. Attalos'un yağmacı Galatlar ile savaşırken kullandığı Hint savaş fillerinin ayakları altından alınan Galatlı'nın tasvir edildiği terakotadan yapılma heykelcik oldu.

Sergi ABD ve Avrupa ülkelerinde 'Helenistik dönem hakkında bir şov' olarak duyurulurken, sergi ile ilgili görüş belirten CHP'li Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç; "UNESCO Dünya Mirası, ilklerin şehri Bergama'nın olağanüstü zengin tarihi, dünyanın en önemli müzelerinde büyük ilgi görüyor. Gönül isterdi ki bu eserler ait olduğu yerde sergilensin" dedi. 17 Temmuz'a kadar açık kalacak sergide, 11 Haziran, 22 Haziran ve 6 Temmuz tarihlerinde engellilere özel bir tur düzenlenecek. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.