Dolar 32,3425
%0.28
Euro 35,1172
%-0.01
Altın 2.309,400
%1.4
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bergama ve Silifke kardeş oldu

Bergama ve Silifke kardeş oldu

Dünyanın farklı kentlerinden çok sayıda kardeş kenti olan UNESCO Dünya Mirası Bergama, Mersin’in Silifke ilçesi ile kardeş kent protokolü imzalayarak yurt içindeki ilk kardeş kent ilişkisini başlatmış oldu.

  • Ege Postası
  • 17.05.2017 - 16:02

Uzun yıllardan bu yana Bergama Kermesi ve Silifke Festivali ile başlayan kardeşlik ilişkileri imzalanan kardeş kent protokolü ile resmileştirildi. Her iki kentin de belediye meclislerinde tüm siyasi partilerin oybirliği ile aldığı karar doğrultusunda gerçekleşen protokol ile hem Bergama hem de Silifke bir ilke imza atarak yurt içindeki ilk kardeş kent ilişkilerini başlatmış oldu. 

Bergama Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşen imza törenine Bergama Kaymakamı Osman Nuri Canatan, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, belediye meclis üyeleri ve birim müdürleri katıldı.

BİR İLKE İMZA ATTIK

Bu protokol ile uzun yıllar önce temelleri atılmış bir dostluğun resmi prosedürünü yerine getireceklerini belirten Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç Önemli olan belgeler ya da kağıt üzerindeki dostluk değil, kurumlar arasındaki ve kentlerdeki halk arasındaki bağ ve dostluk. Bergama Belediyesi ve Silifke Belediyesi arsındaki dostluk her iki kentte düzenlenen festivaller sayesinde başlamış. Bu yıl Bergama Kermesi’nin 81’incisini kutlayacağız. Hemen kermesin ardından da Silifke’nin festivali başlayacak. Bizlerde Silifke festivaline katılarak protokolün aynısını orada da gerçekleştireceğiz. İleriki dönemde de ortak çalışmalar ve projeler ile ilişkilerimizi daha da geliştirmeye çalışacağız.  Eminim ki bizden sonraki belediye başkanları da bu dostluğu devam ettireceklerdir. Bu protokol ile bir ilkede imza atmış olacağız. Hem Silifke’nin hem de Bergama’nın yurt içindeki ilk kardeş şehir ilişkisi olacak. Sayın Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut’a ve kardeşliğin başlamasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

BENZER KENTLERİN KARDEŞLİĞİ

Bergama ile kardeşlik ilişkilerinin uzun yıllara dayandığını belirten Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, “Bize sadece resmi prosedürü uygulamak kaldı. Bu yıl 44. Kez düzenleyeceğimiz festivalimizin hazırlıkları devam ediyor ve herkesi Silifke’ye davet ediyorum. Silifke ile Bergama hem tarihi hem de coğrafi açıdan birbirine çok benzeyen iki kent. Bugün burada sizlerle olmaktan ve kardeşlik ilişkisinin başlamasından dolayı çok mutluyum. Uzun yıllar bu yıl kardeşlik devam edecek. Misafirperverliği için tüm Bergamalılara teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bergama Kaymakamı Osman Nuri Canatan ise Silifke ve Bergama’nın kültürel açıdan birbirine çok benzeyen kentler olduğunu belirterek Silifke Belediyesi’ni Bergama’da ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.