Dolar 32,3479
%0.3
Euro 35,1166
%-0.01
Altın 2.310,380
%1.44
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bergamalı sporcular 15 madalya ve 2 kupayla döndü

Bergamalı sporcular 15 madalya ve 2 kupayla döndü

Almanya'nın Böblingen kentinde düzenlenen 15. Kardeş Şehir Olimpiyatları'na katılan 120 kişilik Bergama kafilesi, 15 madalya ve 2 kupayla yurda döndü.

  • Ege Postası
  • 04.08.2017 - 12:31

Böblingen (Almanya), Pontoise (Fransa), Sittard-Geleen (Hollanda), Krems (Avusturya), Glenrothes (İskoçya), Alba (İtalya) ve Bergama'nın (Türkiye) katılımıyla üç yılda bir organize edilen oyunlarda bu sene atletizmde 11, judoda 4 madalya kazanan Bergama, futbol ve voleybolda ise ikincilik kupasının sahibi oldu.

Almanya'daki oyunlar için 26 Temmuz'da yola çıkan Bergama kafilesi, yolculuk sırasında Selanik, Üsküp, Saraybosna, Zagreb, Bled ve Salzburg gibi kentleri gözme olanağı da buldu. Selanik'te Atatürk'ün evini ziyaret eden kafile, Bosna Hersek'te Bergama'nın kardeş kenti Sanski Most'u da gezdi. Yolculuk sırasında 9 ayrı ülkeden geçen Bergamalı sporcular bu ülkelerin insanları ile bir araya gelerek kültürlerini gözlemleme şansı yakaladı. 1978'de başlayan Kardeş Şehir Olimpiyatları'nın dünyanın en güzel dostluk, barış ve kardeşlik organizasyonlarından biri olduğunu belirten Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, "Üç yıl önce 2014'te ev sahipliği yaptığımız olimpiyatların coşkusunu bu yıl Böblingen'de yaşadık. Farklı ülkelerden, farklı kültürlerden dostlukların, kardeşliklerin kurulduğu bir organizasyon gerçekleşti. Çocuklarımız çok farklı deneyimler kazandılar. Oldukça çekişmeli ve heyecan dolu müsabakalar izledik. Centilmence yarışarak bizlere bu güzel karşılaşmaları izleten tüm sporcularımıza ve elde ettikleri başarılar ile ülkemizi ve Bergama'yı gururlandıran gençlerimize teşekkür ediyorum" dedi.

16. Kardeş Şehir Olimpiyatları 2020'de Fransa'nın Pontoise kentinde düzenlenecek. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.