Dolar 32,5853
%0.34
Euro 34,8063
%0.21
Altın 2.505,070
%0.83
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Binali Yıldırım'ın ''Evet'' çağrısı yanıtsız kaldı

Binali Yıldırım'ın ''Evet'' çağrısı yanıtsız kaldı

Anayasa toplantısına katılan eski AK Partili bakanlar Başbakan Binali Yıldırım'ın "Evet için sahaya inin" çağrısına uymadı.

  • Ege Postası
  • 26.03.2017 - 13:09

20 Mart'ta yapılan toplantının ardından günler geçmesine rağmen 15 eski bakan kamuoyunda “Evet”e destek mesajı vermedi. Bu bakanlar arasında; Cemil Çiçek, Bülent Arınç, Hüseyin Çelik, Sadullah Ergin ve Nimet Baş bulunuyor.

AK Parti'nin başkanlık sistemine ilişkin halkın yanı sıra parti kurmaylarını da ikna edemediği bir kez daha ortaya çıktı.

Başbakan Binali Yıldırım, 20 Mart'ta eski kurmaylarla yaptığı Anayasa toplantısında, eski AK Partili bakanlara "Evet için sahaya inin" çağrısında bulunmuştu. Ancak bakanların çağrıya uymadığı tespit edildi.

Aydınlık’ın haberine göre geride kalan süre zarfı içinde, toplantıya katılan 15 eski bakanın, kamuoyuna yansıyan bir destek mesajı bulunmuyor. Eski kurmayların sosyal medyada dahi referandumla ilgili herhangi bir mesaj paylaşmadığı görüldü.

Sahaya inmeyen eski bakanlar arasında; Cemil Çiçek, Vecdi Gönül, Hüseyin Çelik, Abdülkadir Aksu, Sadullah Ergin, Erdoğan Bayraktar ve Nimet Baş bulunuyor. Bunların yanı sıra Kürşat Tüzmen, Nihat Ergün, Osman Pepe, Selma Aliye Kavaf, Ayşenur İslam, İmdat Sütoğlu ve Faruk Nafiz Özak da "Evet" için çalışma yürütmeyen isimlerden.

Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç toplantı sonrası “Kampanya konusunda sahada olacak mısınız'” sorusuna “Bir şey söylemiyim” yanıtını vermişti.

Arınç'ın da "Evet" için kampanyalara katılmadığı tespit edildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.