Dolar 32,5023
%-0.12
Euro 34,9607
%0.38
Altın 2.430,250
%0.29
Bist-100 9.818,00
%0.98

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bingöl: Belediye başkanları uzaydan gelmedi!

Bingöl: Belediye başkanları uzaydan gelmedi!

CHP Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bingöl, Ege Postası aracılığıyla İzmir Örgütü'ne önemli mesajlar verdi. Bingöl, örgütteki 'Belediye başkanları sürece müdahil olmasın' beklentisi için,"Belediye başkanlarımız uzaydan gelmedi. Parti içi yarışlarda yok sayılmaları doğru değil" dedi. CHP'de Bingöl'den örgüte kongre süreciyle ilgili çarpıcı mesajlar

  • Ege Postası
  • 26.05.2017 - 10:49

EGE POSTASI - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, Ege Postası Genel Yayın Yönetmeni Sercan Avcı aracılığıyla İzmir Örgütü'ne çok önemli mesajlar verdi.

DANIŞMA KURULUNA KATILAMAYACAK

Bingöl,  Cumartesi günü yapılacak olan CHP İzmir İl Danışma Kurulu Toplantısı'na daha önceden belirlenen farklı bir programı nedeniyle katılamayacağını duyurdu.

Parti içi demokrasinin işlediği tek parti olduklarını söyleyen Bingöl, "  Diğer partilerde lider hegemonyası var.  Diğer partilerin kongrelerinde farklı bir aday, adaylığa soyunduğunda tepki oluyor. Hatta partiden atıyorlar. CHP'de  parti içi demokrasi her zaman işler.   Hiçbir engellemeye söz konusu olmadan demokratik şekilde kongre sürecimizi gerçekleştireceğiz. Kavga gürültü olacağına ihtimal vermiyorum. 2015'teki kongre sürecinde de  bu tür beklentileri olanlar hayal kırıklığı yaşadılar. Rekabetler olacaktır, adaylar çıkacaktır. Örgütümüz sağduyu ile ülkenin içinden geçtiği durumu da göz önüne alarak süreci tartışmaya döndürmeden sonuçlatacaktır. Tüzüğümüz yönetmeliğimiz açık. Uygulandığı taktirde demokrasi şöleni şeklinde kongre takvimimiz işler" dedi.

BAŞKANLAR UZAYDAN GELMEDİLER

Kongre sürecinde İzmir'de özellikle ilçe başkanlarında 'Belediye başkanları müdahil olmasın' beklentisinin olmasıyla ilgili de Bingöl çarpıcı bir mesaj verdi. Bingöl şunları söyledi;

"Belediye başkanlarımız uzaydan gelmedi. Hepsi partili arkadaşlarımız. Yıllarca parti için emek vermiş ter akıtmış arkadaşlar. Parti dışına çıkartmak, onları yok saymak olabilir mi. Onlarda gelecek düşüncelerini söyleyecek. Tercihleri olacak. Doğal bir şey bu. Başkanlar bulundukları ilçelere kente  hizmet ediyorlar. CHP'li belediyeler en başarılı belediyeler. Tüm bu başarılı çalışmaları CHP'li kimlikleriyle yapıyorlar. Parti içi yarışlarda yok sayılmaları doğru değil. Elbette tercihleri olacaktır. Oylarını kullanacaklar. Düşüncelerini söyleyecekler."

TOPLU ÜYELİK ENDİŞESİ YERSİZ

Bingöl, takviminin açıklanmasının ardından Genel Merkez aracılığıyla toplu üyeliklerin geçirilebileceğine yönelik iddialar için, "Takvimi açıkladık. Açıklamamızdan geriye dönük 3 ay önceki üyeler oy kullanabilir. Yani 3 Şubat'a kadar partiye üye olmuş isimler.  Toplu üye meselesine yönelik dedikodular kaygılar taşınabilir. Şunu söyleyeyim hepsi yersiz. Böyle bir şey şuana kadar olmadı. Bundan sonrada olmaz. Kimse endişe etmesin" dedi.

İZMİR ÜZERİNE DÜŞENİ YAPTI

Bingöl, referandumda İzmir sonucunun kendilerini memnun ettiğini belirtti, " İzmir kendisine yakışanı yaptı. İzmir'e yoğun baskı vardı. Başbakan'ın İzmir'de defalarca çalışma yapmasına rağmen bütün ilçelerde hayır çıkması İzmir'in tavrını ortaya koyuyor. İzmir demokrasiye olan bağlılığını gösterecektir" dedi.

İzmir'de ilçe başkanları gerçekleştirdikleri son toplantıda kongre sürecine belediye başkanlarının müdahalesinin doğru olmayacağı noktasında görüş birliğine varmıştı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.