Dolar 32,5972
%0.38
Euro 34,7297
%-0.01
Altın 2.499,090
%0.59
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Binlerce Karşıyakalı, iftar ve sahurda buluştu

Binlerce Karşıyakalı, iftar ve sahurda buluştu

Karşıyaka Belediyesi, 15 bin kişiyi Karşıyaka Çarşı'daki iftarda; yaklaşık 2 bin kişiyi de sahur yemeğinde buluşturdu. Başkan Akpınar “Bu sofrada kin, ötekileştirme, itibarsızlaştırma yok. Sen, ben ayrımı yok. Karşıyaka sofrasında her zaman dayanışma ve saygı var" dedi. Binlerce Karşıyakalı, iftar ve sahurda buluştu

  • Ege Postası
  • 22.06.2017 - 10:49

Ramazan başından bu yana toplumun farklı kesimlerini, düzenlediği iftar programlarında bir araya getiren Karşıyaka Belediyesi, Kadir Gecesi’nde de 15 bin Karşıyakalı'nın katılımıyla iftar yemeği düzenledi. İzmir'in en kalabalık iftar buluşması olan dev organizasyona, Karşıyaka Çarşısı ev sahipliği yaptı. 

ÇARŞI VE YAN SOKAKLAR DOLDU TAŞTI

'Yeryüzü Sofrası’ etkinliği için çarşı ve yan sokaklarına toplam 850 metrelik iftar sofrası kuruldu. 15 bin kişiye, 26 farklı noktadan yemek dağıtıldı. Ney dinletisi ve dualarla orucunu açan vatandaşlara; çorba, tas kebabı, pilav, tatlı ve iftariyelik ikram edildi. Organizasyona Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'ın yanı sıra, CHP İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, muhtarlar, meclis üyeleri ve 15 bine yakın vatandaş katıldı. İftarın ardından Çarşı'yı gezen Başkan Akpınar ve beraberindekiler, çay içti, vatandaşlarla fotoğraf çektirdi.

MEYDANDA EN KALABALIK SAHUR

Öte yandan Karşıyaka Belediyesi, bu yılki en kalabalık sahur sofrasını da Zübeyde Hanım Mahallesi, KSK 100’üncü Yıl Meydanı’nda kurdu. Meydanda buluşan yaklaşık 2 bin Karşıyakalı, hep birlikte sahur yaptı. İzmir’de ilk kez bir meydanda ve 2 bin kişinin katılımı ile gerçekleştirilen sahur etkinliğine, Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar da katıldı.

BU SOFRADA AYRIM YOK”

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Soframızı paylaşan tüm yurttaşlarımıza teşekkür ediyorum. Her zaman ‘Biz büyük bir aileyiz’ derken, işte tam da bu birlik ve beraberliği anlatıyoruz. Bu buluşmaları, bir lokma ekmeği, bir yudum suyu paylaşmayı anlatıyoruz. Bizi biz yapan değerleri hiçbir zaman unutmuyoruz. O değerler Cumhuriyet’tir, bayrağımızdır, Ulu Önder Atatürk ve Annesi Zübeyde Hanım’dır. Sevgimiz, hoşgörümüz, barışımız, kardeşliğimiz, her inanca ve her görüşe saygı duyan demokrasi bilincimiz, insan haklarına gösterdiğimiz titizliktir. Bu değerler altında, göz bebeğimiz çocuklarımız ve gençlerimiz için güzel günler umut ediyoruz. Bugün, Müslümanlığın kutsal ayı Ramazan’ın dayanışması için Karşıyaka sofrasındayız. Bu sofrada kin, ötekileştirme, itibarsızlaştırma yok. Bu sofrada sen, ben ayrımı yok. Bu sofrada Yaradana ve yaradılana saygı var. Bu anlamlı günde şehitlerimizi de unutmuyoruz, rahmet ve minnetle anıyoruz. Bu vefa bizde oldukça gidenler de hep bizimle olacaktır. Ağzımınızın tadı, kalbimizdeki rengarenk sevgi hep yaşasın” dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.