Dolar 32,5120
%0.19
Euro 34,5656
%0.06
Altın 2.493,510
%0.28
Bist-100 9.548,00
%-1.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Birol Soylu: Delege seçimlerini hesaplaşmaya dökmeyelim

Birol Soylu: Delege seçimlerini hesaplaşmaya dökmeyelim

Radyo Egepostası’ndaki “Birol Soylu ile 10. Köy” programında büyükşehirin icraatlarından partinin delege seçimlerine kadar geniş yelpazede konular masaya yatırıldı. Soylu’dan o ilçedeki delege seçimleri için kritik uyarı

  • Ege Postası
  • 21.07.2017 - 12:15

EGEPOSTASI- 10. Köy programında, Egepostası yazarı Mithat Umutoğulları ile çeşitli konuları ele alan Birol Soylu, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Karşıyaka’daki delege seçimlerinin Hüseyin Mutlu Akpınar-Cihan Türsen hesaplaşmasına çevrilmemesi gerektiğini belirten Soylu, Büyükşehir’e de özellikle çöp tesisiyle ilgili eleştiri getirdi.

İYİ HİZMET YAPSIN BORCU OLSUN

Birol Soylu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kasasında milyarlar olmasını değil, iyi hizmetler yapıp milyarlarla lira borcu olmasını tercih ettiğini vurguladı. Soylu, “Bana senin kasandaki para lazım değil, bana İzmirli olarak harcadığın para lazım. Çöp tesisini yap, stadını yap, yap yap yap.  Çöp sorununu Avrupalılar nasıl çözmüş gidip bakmak lazım. Adamlar sizden bunun için para da istemiyor. Yap işlet devret modeli ile bu sorun çözülür.  Allah aşkına belediye başkanları, milletvekilleri gelin şu Harmandalı'nda bir çay içelim ya. Bir görün ya. Bu çöp sorunu bizim kanayan yaramızdır, bu çöp sorunu, iktidar engelledi, şu oldu, bu oldu. Hiç bir şey yapamıyorsak yerinde çözelim. Git o fabrikayı Harmandalı'nda yap hiç olmazsa bir pislikten kurtarırsın” dedi.

DELEGE SEÇİMLERİ VE KARŞIYAKA

Önümüzdeki günlerde yapılacak delege seçimleri için değerlendirmelerde bulunan Soylu şunları söyledi:

“Bir çok ilçede aday çokluğunun olması partimiz açından önemlidir. Bu bizi bir demokrasi şenliğinin beklediğini ifade ediyor. Yarışta kırmadan, dökmeden, bu işi çözmemiz gerekiyor.

KARŞIYAKA’YI ENTERESAN BİR SÜREÇ BEKLİYOR

Cihan Türsen’in aday olmasını demokrasinin bir gereği olduğunu düşünüyorum. Adaylığını kim nasıl yorumlarsa yorumlasın, kendine güvenen herkesin aday olmasının doğru olacağına inanıyorum.  Ben bu nedenle Karşıyaka’da enteresan bir süreç bekliyorum. Buradan başkanlara sesleniyorum, bunu Cihan Türsen Hüseyin Mutlu Akpınar hesaplaşmasına dökmeyelim. Karşıyaka zarar görmesin, parti zarar görmesin. Bunu bir hizmet yarışı, demokrasi yarışı olarak görüp öyle değerlendirmek lazım. Karşıyaka’da yaşayan herkes belediye başkanı, Karşıyaka’da yaşayan herkes bilirkişi, Karşıyakalılar birçok şeyi aşmış.

KAVGA OLURSA KAVGANIN OLDUĞU YERE GİTMEM

 Bu nedenle Karşıyaka’da yapılacak delege seçimleri Karşıyaka Belediye Başkanı’na muhalif olanların seçimi olmasın. Eğer seçim bu noktaya gelirse ben o seçimin yapılacağı yere gitmem.  Karşıyaka ile ilgili son olarak şunu söylemek istiyorum. Hüseyin Mutlu Akpınar yıllarca her yönetimde olma kabiliyetini ortaya koyan bir siyasetçidir. Bunu herkes başaramaz.  Bu seçimin de Karşıyaka Belediye Başkanı olmasına muhalefet eden veya istemeyen bir Aziz Koacaoğlu ile bir konsensüs sağlayabildi. Dolayısı ile Başkan Akpınar’ın burada toparlayıcı olmasında bir engel görmüyorum. Umarın güzel bir fotoğraf verilir, biz de keyif alırız.

YILDIRIM “AKPINARIN KUZENİ” KİMLİĞİNDE KURTULMALI

Bu süreç İlçe Başkanı Uğur Yıldırım’ın geçen süre içinde neler yaptığını anlatacağı bir süreç olacak. Burada artık Uğur Yıldırım’ın Hüseyin Mutlu Akpınar’ın kuzeni kimliğinden kurtulması gerekiyor. Ben Uğur Yıldırım’ım, ben bu partinin neferiyim, ben yetenekliyim diyip çıkması lazım. 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.