Dolar 32,5983
%0.38
Euro 34,7501
%0.05
Altın 2.497,650
%0.53
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Borç yapılandırmasında son fırsat

Borç yapılandırmasında son fırsat

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB), borç yapılandırması için başvuran esnaf sanatkarları hak kaybına uğramamaları için uyaracak.

  • Ege Postası
  • 10.05.2017 - 11:09

İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu'ya ziyarette bulunan İzmir Vergi Dairesi Gelir İdaresi grup müdür vekilleri Ferhat Tayfun Zorlu ile Ümit Güner, Mükellef Hakları İletişim Müdürü Hatice Çeliker, Özel Büro Müdürü Emine Çetin, 6736 sayılı kanunun getirdiği önemli fırsatlar hakkında Birlik yöneticilerini bilgilendirdi. Borçlu esnafa tanınan şansın iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirten Mutlu, gerek odalar vasıtasıyla gerekse birebir hatırlatmalarda bulunarak  esnaf sanatkarların fırsatlardan yararlanmalarını sağlamak istediklerini söyledi.

SON ŞANS

Geçen yıl Ağustos ayında yayımlanarak yürürlüğe giren 6736 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun'a başvuru süresinin Kasım 2016'da sona erdiğini hatırlatan Ferhat Tayfun Zorlu, "Ancak bazı vatandaşlarımız bu tarihe kadar gereken ödemelerini yapamadı. Dolayısıyla tanınan imkanlardan yararlanamadı. Vatandaşların mağdur durumda kalmamaları adına kanuna eklenen geçici madde ile son bir şans daha verildi. Başvuranlara yapılandırılan tutarları peşin veya taksitler halinde ödeme imkanı tanındı.  Biz de İzmir Birliği ile koordineli çalışarak bu durumdaki esnaf sanatkarları bilgilendirmek istiyoruz" dedi. 6736 sayılı kanunla vatandaşların kamuya olan borç yükünün azaltılacağını kaydeden Zorlu, "Aynı zamanda borçların taksitler halinde ödenebilmesi, vergi ihtilaflarının sonlandırılması, unutulmuş veya eksik beyan edilmiş vergiler için pişmanlık beyanı yapılabilmesi, işletme kayıtlarının güncellenmesi de hedefleniyor" diye konuştu.

ESNAFA ULAŞACAKLAR

Maliye ile Gümrük ve Ticaret Bakanlıkları, SGK, belediyeler ve büyükşehir belediyeleri su ve kanalizasyon idarelerinin alacakları gibi kamu borçlarının yeniden yapılandırılması için müracaat eden esnaf sanatkarlara ulaşacaklarını kaydeden İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu ise, "Ocak ayındaki ödemeleri Mayıs'a ertelenen üyelerimiz,  ay bitmeden peşin veya taksitle ödemelerini mutlaka yapmalıdırlar. Yapılandırmaya müracaat edenler ilk iki taksitlerini yatırmadıkları takdirde fırsatlardan yararlanma şanslarını kaybedeceklerdir. Biz de bu konuda odalarımızla üzerimize düşeni yapacağız. Yapılandırılması ihlal olan borçlular, ödemeleri gereken taksit tutarlarını, geç ödeme zammı ile birlikte Mayıs sonuna kadar ödeyebilecektir. Böylece fırsatı kaçırmayacaklardır. Yine aynı şekilde Mayıs sonuna kadar ödemelerini peşin yaparlarsa, peşin ödeme indiriminden de yararlanabilecekler" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.