Dolar 32,3413
%0.28
Euro 35,0987
%-0.07
Altın 2.310,120
%1.43
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bordo bereliler yakaladı! Teröristbaşı sorguda

Bordo bereliler yakaladı! Teröristbaşı sorguda

​Terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması TAK’ın sözde komutanı 'Doktor Aydın’ kod adlı Hacı Türmak adlı terörist Kuzey Irak’ta yakalandı.

  • Ege Postası
  • 02.05.2017 - 08:38

Özel Kuvvetler Komutanlığı ve peşmergenin işbirliğiyle ele geçirilen ‘Türnak’ın, Ankara Merasim Sokak, Güvenpark ile İstanbul Beşiktaş ve Gaziantep’teki bombalı eylem gibi birçok kanlı saldırıyı organize ettiği biliniyor. Türmak'ın sorgusunun Türkiye’den giden özel bir ekip tarafından yapıldığı da bildirildi.

Son dönemde yapılan operasyonlarda terör örgütü PKK’nın yönetici kadrosunda ve devletin kırmızı, gri, mavi listelerinde başına yüksek tutarlarda para ödülleri konarak aranan çok sayıda terörist ölü ele geçirildi. Karar gazetesinden Hilal Öztürk'ün haberine göre göre bu teröristlerden biri canlı ele geçirildi. Bu terörist Ankara, İstanbul, İzmir, Gaziantep, Diyarbakır gibi Türkiye’nin büyük şehirlerinde gerçekleştirilen kanlı saldırıların talimatını veren terör görütü PKK'nın şehir yapılanması TAK’ın komutanı Hacı Türmak.

ÖZEL KUVVETLER YAKALADI

Teröristin geçtiğimiz aylarda Kuzey Irak’ta TSK Özel Kuvvetler Komutanlığı’na bağlı özel timin Peşmerge güçleriyle işbirliği yaparak gerçekleştirdiği ortak operasyonda yakalandı öğrenildi. Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi ve Türkiye’nin ortak kararıyla teröristin Türkiye’ye getirilmediği belirtildi. Peşmerge güçlerine ait cezaevinde özel güvenlik önlemleri altında tutuklu bulunan teröristin, sorgusunun Türkiye’den giden özel bir ekip tarafından yapıldığı da bildirildi.

Teröristin örgütün şehir yapılanmasına ilişkin en fazla bilgisi olan örgüt yöneticisi olmasının, yapılan operasyonlarda etkili olduğu belirtildi. ‘Doktor Aydın’ ve ‘Çiya Amed’ kod adlarını kullanan Hacı Türmak’ın örgütün en tehlikeli adamlarından olduğu da istihbarat raporlarına yansıdı. Türmak, özellikle metropollerde düzenlenen saldırılar için Kuzey Irak’tan gelen teröristleri ve eylemde kullanılacak malzemeleri biraraya getiren, saldırı planlanı yapan lider ekipte yer alıyor.

UYUŞTURUCU PARASI İLE EYLEM YAPIYORDU

İçişleri Bakanlığı’na sunulan raporda, Diyarbakır’da özellikle 12 köyde yoğunlaşan hint keneviri tarlalarından elde edilen gelirlerin, örgütün Kuzey Irak’taki kamplarının ihtiyaçlarının karşılanmasında kullanıldığı, yine aynı tarlalardan elde edilen gelirlerin, PKK’nın metropol eylemlerinin düzenlenmesinde sorumlu olan Doktor Aydın kod adlı Hacı Türmak’a aktarıldığı belirtildi. Türmak’ın bu gelirlerle, son 2 yılda 20’ye yakın eylem düzenlettiği raporda yer almıştı.

TEK TEK ÖLDÜRÜLÜDÜLER..

Terör örgütünün önemli TSK’nın başarılı operasyonlarıyla bir bir ölü ele geçiriliyor. Bunlar arasında PKK’nın hendek çatışmalarını başlattığı 25 Temmuz 2015’ten bugüne 200’e yakın tepe yöneticinin ölü ele geçirildiği belirtiliyor. Bunlar arasında Lice kırsalındaki bombardımanda öldürülen ‘Azad Siser’ kod adlı Ekrem Güney, Tunceli Ovacık’ta PKK’nın sözde Dersim Eyalet Komutanı, örgütün silahlı kanadı HPG’nin Komuta Konsey üyesi ‘Baran Dersim’ Kod adlı İsmail Aydemir, PKK’nın komuta konseyi üyesi ‘Şervan Varto’ kod isimli Önder Aslan, PKK’nın sözde Garzan Eyalet Sorumlusu Hemgin Koçer, PKK’nın Akdeniz bölgesindeki bombalı eylemlerinden sorumlusu ‘Halo Dayı’ kod adlı Eyüp Çelik’de var.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.